olen näinud küll raudtee spetsiaalseid vägesid aga need on midagi muud
jutt ikka harilikest raudtee töötajatest
Kas raudteelased olid vene ajal sõjaväestatud organisatsoon
Päris sõjaväestatud süsteem ta polnud minu teada, aga strateegiline tähtis objekt oli küll, pildistada sai vedureid vaid salaja jne.
Minu teada noortel mingit sõnaõigust polnud raudteele tööle tulles, kas kool või siis kool koos raudteevalitsusega suunas neid kuhu juhtus. Tean eesti vedurimehi, kes on töötanud igal pool venemaa avarustes Kemis, Murmanskis, Dnos ja ei tea kus veel.
Sõjaväes oli raudteekooli poistel muidugi mõnus: enamasti saadeti kohe kuhugi sõjaväeosa dresiini või manöövriveduri peale, kus siis 2 aastat sai tulevase ametiga tutvuda, ei pandud kraavi kaevama või kolosse ehitama.
Minu teada noortel mingit sõnaõigust polnud raudteele tööle tulles, kas kool või siis kool koos raudteevalitsusega suunas neid kuhu juhtus. Tean eesti vedurimehi, kes on töötanud igal pool venemaa avarustes Kemis, Murmanskis, Dnos ja ei tea kus veel.
Sõjaväes oli raudteekooli poistel muidugi mõnus: enamasti saadeti kohe kuhugi sõjaväeosa dresiini või manöövriveduri peale, kus siis 2 aastat sai tulevase ametiga tutvuda, ei pandud kraavi kaevama või kolosse ehitama.
Vaid Siil mu kõrval lebas siin. Ta suri ammu.
[img]http://www.soobel.planet.ee/TGMB.gif[/img]
[img]http://www.soobel.planet.ee/TGMB.gif[/img]
-
brunner
Mu mälu järgi olli voennaja zd ja grasdanskaja zd. Käisin ka raudteekoolis, uhati aga oopis tanki. Pärast sai muidugist eshelonides koos tankiga löka-lökatada. Rauakooli teadus tuli kasuks ka peedi- ja piiritusetsisternidest vedelike hankimisel!
Vene ajal oli olemas "ministerstvo putei soobsenija" MPS
Söjaväe mant liikus alati eelisjärjekorras.
Raudteetöölistele oli ette nähtud ka igavene kole univorm koos fuuraga- kes soovis see kandis. Soetada vöis isikliku raha eest spets raudteepoest.
Olid olemas ka iseseisvad raudteepolikliinikud.
Ega jah, eriti nigu valida ei antud kuhu tööle- litsalt napravljali i vsjo.
Vene ajal oli olemas "ministerstvo putei soobsenija" MPS
Söjaväe mant liikus alati eelisjärjekorras.
Raudteetöölistele oli ette nähtud ka igavene kole univorm koos fuuraga- kes soovis see kandis. Soetada vöis isikliku raha eest spets raudteepoest.
Olid olemas ka iseseisvad raudteepolikliinikud.
Ega jah, eriti nigu valida ei antud kuhu tööle- litsalt napravljali i vsjo.
Kes on foorumil
Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 1 külaline