Raadio teel juhitavad mudelid

Militaartehnika mudelitest. Tehnoloogiad ning mõõtkavad ei ole piiratud.
Vasta
Roco
Liige
Kontakt:

Raadio teel juhitavad mudelid

Postitus Postitas Roco »

mul tekkis möte teha laeva mudel möödus 1/32 kuid tahaks sellele paigutada vähemalt ühe katapuldilt startiva vesi lennuki.

kuid kas sellises mõõdus on yldse realne teha lendavat mudelit nt Arado vesilennukist mis paiknes saksa alustel?

ise ei jaga ma sellest alast eriti midagi
loodan et siin on ka selle ala inimesi sees
Immelmann
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Immelmann »

Arado tiivaulatuseks tuleks nii umbes 46cm, elektrimootoriga mudeli saaks vist teha küll. Nii asjatundja ma siiski ei ole, et praktilisi nõuandeid jagada. Küsimus tekkis aga, et mis laevast on jutt. Miinilaevad ei tule siin vist kõne alla, aga ristleja tuleks 1/32 nii umbes viie meetri pikkune. Saab juba ise pardal rooli keerata:)
hol-tim 123
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas hol-tim 123 »

http://imudel.pri.ee/

See on koht kus pesitsevad mudelistid. Vaata seda foorumit nad aitavad kindlasti
fossiil
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas fossiil »

Sarnane arutluskäik pani minugi kukalt sügama, eriti see, mis laevamudeli võimalikku suurust puudutab.. Kuid 46 cm tiivaulatusega koopiamudeli lendama panek võib isegi reaalne olla, nagu Immelmann just kirjutas - elektrimootriga - viimati Helsinkis Model Expol sai jälgitud ühe sarnase koopiamudeli lendu(vist oli Piper), päris uhkelt tiirutas - kahe kanaliga raadioaparatuur peal pluss akud. Ajasime ka mehe endaga juttu ja ta näitas päris lahkelt kõiki detaile - kätte võttes tundus mudel üsna kaalutu - üldse oli kogu konstruktsioon ääretult kerge ja lendas päris kenasti. Tiivad, stabikas ja telik käisid külge eriliste magnetitega. Aga just miinimumini viidud kaalust võibki tekkida tõsine probleem: selline mudel saab rahuldavalt lennata siiski vaid sisetingimustes, ei kujuta ettegi, mis juhtuks pisemagi tuuleõhu korral...

Urmas.
Vasta

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 8 külalist