Suht hiljuti alles, nii pronksimässu aegu siis avastasin enda jaoks selle vene DELFI
Ja ossa raisk, kui üüratult palju sitta, soppa, valetamist ja vassimist - lihtsalt öeldes avameelset vihkamist ma sealt nägin
Nüüdki vahest, nii aeg-ajalt seda vene DELFI-t avades tundub mulle alati, et seal domineerivadki negatiivsed, Eestit halvas valguses näitavad uudised... Ja nii kui kommijate külje avate, siis on see, mida eelmises lõigus üritasin kirjeldada
Pronksimässu ajal teatavasti löödi need DELFI-d kinni - ja ilmselt ka õieti tehti. Samas praeguses vene DELFI-s jätkub avameelne vabariigivastane propaganda, eestlaste pidev jõhker vaenamine... Viimane pärl, mis praegu meenub, oli üleskutse neetud vassistide valitsusele makse mitte maksta... pluss kihutustöö vene rahvusest politseinike nimede avaldamiseks ja kõik muu sellesarnane pask
Et mida arvate - milleks seda f...ng vene DELFI-t üldse vaja on? Kas selleks, et impeeriumimeelsetel mingi auru väljalaskmise koht oleks? Või on Kapol seda meeleolude monitoorimiseks vaja?
Ja te minge, minge vahest sinna vene DELFI-sse - ja lugege neid massilisi meie riiki vihkavaid kommenteid... Väga kainestavalt mõjub, garanteerin
Infanterie - königin aller Waffen.
Ja kolmas brigaad tuleb ka nagunii.
Tead, Borja, ma olen seda vene Delfit lugenud ja seal paistab olevat mingi kindel seltskond (nii 50-100 kommenteerijat), kes seda hüsteeriat õhutab. Normaalsemad kommenteerijad haugutakse lihtsalt maha, lõpuks nad enam lihtsalt ei lähe sinna kirjutama. Kes siis ikka tahab mingilt matsiseltskonnalt pidevalt sõimata saada?
Hea võidab alati kurja - kes võidab, see ongi hea!
Vene delfi kinnipanemisel, kommenteerimise keelamisel või piiramisel minu arvates erilist mõtet ei ole. Igasugune keelamine ja tsenseerimine on antud juhul pigem nõrkuse ja hirmu tunnuseks ja tekitaks nende paarisaja kommija seas uhke tunde, et "vaadake millega me hakkame saime ja kui valuliselt riik reageeris".
Iseeenesest ma ei usu, et neid kommenteerijaid seal väga palju oleks, võib ju ka vabalt olla, et paarkümmend kinnimakstud lurjust ainult päev läbi kommentaare kirjutavad, et tekitada mulje mingist suurest ja Eesti riigi peale vihasest rahvamassist.
Positiivse poole pealt: igasugusest äärmuslased saavad ennast seal rahulikult välja elada ja on väiksem võimalus, et nad midagi reaalset Eesti vastu ette võtaksid. Teiseks ei ole kaitsepolitseil vajaduse korral mingi probleem välja uurida kõige räigemate kommenteeerijate IP-aadressid ja elukohad. Nii et teatud mõttes kaevavad need kommenteerijad endale Vene Delfis ise auku.
Vene DELFI on olnud kogu aeg ühesugune ja see pole üldesgi sajakonna "kisakõri" eneseväljendamise koht. Tugev enamus venekeelseid on sealsete eestivaenulike kommentaaridega alati nõus olnud.
Kinnipanemine, ärakeelamine oleks pea liiva alla peitmine. Las kommenteerivad - et ei ununeks, milliste vaadetega rahvast meie hulgas elab...
Uitaja kirjutas:Vene DELFI on olnud kogu aeg ühesugune ja see pole üldesgi sajakonna "kisakõri" eneseväljendamise koht. Tugev enamus venekeelseid on sealsete eestivaenulike kommentaaridega alati nõus olnud.
Kinnipanemine, ärakeelamine oleks pea liiva alla peitmine. Las kommenteerivad - et ei ununeks, milliste vaadetega rahvast meie hulgas elab...
Kas on olemas mingisugune statistika mis sinu juttu kinnitaks?
Kas on olemas näiteks avaliku arvamuse uuringud, milledest selguks, et suurem osa Eestis elavast 300 000 venelasest on kõik paadunud Eesti riigi vastased ning hakkaksid meid esimesel võimalusel taas Siberisse küüditama?
Nii palju kui mina olen eestivenelastega kokku puutunud, on tegemist peamiselt olnud Eesti riigile siiski lojaalsete inimestega, kes tunnevad sügavat häbi selle pärast, mida paartuhat pätti aprilli lõpus Tallinnas korraldasid. Paarituhande päti ja paarisaja internetikommentaatori tegevuse põhjal ei julgeks mina küll terve rahva kohta mingeid üldistusi teha.
Kas on olemas mingisugune statistika mis sinu juttu kinnitaks?
Arvan, et eesti venelased on oma tõekspidamistelt üsna sarnased Venemaal elavate rahvusksaaslastega. "Eho Moskvõ" netikommentaare lugedes leiab sealt küll eestisõbralikke rohkem kui delfis.
Venemaal, vabadel valimistel, saavad demokraalikud parteid (kes tahavad Venemaal midagi läänelikku, Eesti sarnast) umbes 10% hääli. Meil siin tuleb sellest 10%-st maha arvata rahulolematud kodakondsuspoliitikaga, keeleseadusega jne.
Unustage ära oma 300 000 eestivaenulikku. Kui nii oleks siis oleks meil vene parteidel rohkem kohti valitsuses. Nendest 300 000 on üle poole mingid üle 50 aastased pahurad inimesed, kelle elu hakkab õhtusse veerema, veel on vast 10 000 debiilikut ja ülejäänud on juba eesti keele selgeks saanud või saamas, töötavad korralikul, nende kodu on siin ja venemaale ei taha neist 300 000 isegi debiilid minna, veelvähem tahaks nad venemaad siia!
Tulge mõistusele, kui laps sündis eestis 17 aastat tagasi, siis praegu räägib ta vabalt eesti keelt ja tal on eesti lastest sõbrad.
Keegi kirjutas:
"Tulge mõistusele, kui laps sündis eestis 17 aastat tagasi, siis praegu räägib ta vabalt eesti keelt ja tal on eesti lastest sõbrad."
Oh sa püha lihtsameelsust!!
Endalegi üllatuseks oli mul õnne näha nende paari päeva jooksul nn. vene hinge avaldumist. Need paar päeva olid tõeline maskide langemise aeg, kui muidu täiesti normaalsed ja minuga igapäevaselt naaberkorteris elavad kohalikud venelased (nad ise vähemalt peavad ennast neiks), kes muidu viisakalt tervitasid ja, noh, normaalset juttu ajasid (vene keeles, muideks, sest vaatamata mitmekümneaastasele Eestimaa pinnal elamisele, ei paku neile kohalike aborigeenide keeleväänamise selgeksõppimine mingit huvi).
Nii, et see tagasihoidlik fakt, et see seltskond parasjagu tänavatele möllamas polnud, pole eriti tähenduslik. Saadeti lihtsalt need nooremad ja jõulisemad, nagu isegi oma silmaga näha võisite, kuid meelsus oli selline, et - minul vajus esimesel silmapilgul suu ammuli. Niivõrd erinevaid inimesi sai näha. Kuid nüüd enam mind ei peta, ma tean kellega tegemist.
Ja kui paljud on ajakirjanduses imestanud, et miks küll pole kohalike venekeelsete (nad ise enamasti peavad end venelasteks) hulgast, kes ometi valdavas enamuses nii meeldivad, normaalsed ja lojaalsed, Eesti elanikud on, toimunud avalikku hukkamõistu nende päevade laamendamistele ja avalikule riigivõimule vastuhakule, siis mina vähemalt mõistan seda suurepäraselt. Seda hukkamõistu lihtsalt pole, ja seepärast on asjatu oodata ka mingit negatiivset suhtumist juhtunusse. Tegelikult toetati seda. Kui just mitte aktiivselt, siis vähemat elati passiivselt kaasa. Ja sisemas hõisati ning kogu retoorika väljendas - "Rossija! Rossija!"
Parafraseeriksin. "Tulge mõistusele, kui laps sündis eestis 17 aastat tagasi, siis praegu räägib ta vabalt vene keelt ja tal on venekeelsed sõbrad. Midagi pole muutunud. Ja asjad on hullemad, kui 17 aastat tagasi, kui sellel seltskonnal oli mingi tõsiseltvõetav respekt Eesti riigi suhtes, sest praeguseks seda enam pole (Eesti Vabariigi, kui riigi, arvestamist). Nad on oma vanemate lapsed ja nende peakestes on nostalgilised ema-isa heietused ulmelistest NSVL aegadest, kui Venemaa oli maailmaimpeerium ja venelased härrasrahvas. Venemaal pole nad reeglina käinud ja Putini Venemaast, kui oma igipõlisest kodumaast, on neil klantspilt vaid tsenseeritud STV-kaabelTV vahendusel."
"CCCP 4 ever!" T-särgil teismelise seljas. Nonsens! Meile, kui mitte neile.
Postitusi lugedes kasuta kôigepealt oma aju (NB!! peaaju) HOMO SAPIENS !!! (e. foorumlane)
Ma ei väsi kordamast, et veri on paksem kui vesi.
AINULT VERESIDEMED, ehk siis segaabielud suudavad läbi viia integratsiooni.
Muud võimalust ei ole.
Palun alati pakkuda märke, medaleid, riste, autasusid tsaari, eesti ja saksa ajast. Samuti dokumente, postkaarte ja fotosid igal teemal, vorme, kiivreid, pandlaid, mõõku jms. 52-23353 ri28le@hot.ee
eks sa püüa segaabialu luua kui teinepool ei taha eg suuda keelt selgeks õppida. hea näo tegemise eesmärgil ehk teeskleb vahel keeleõpet ja pursib ka mõne veidra lause eesti keeles aga lõpuks jääb ikka nii, et iseenda mugavuse nimel soostud peresiseselt vene keelega. ja nii läheb lõpuks ka lastega.
kindlasti on ka selliseid, kes segaabielus eestlasega kalduvad eesti keelele ent minu tagasihoidliku hinnangu põhjal on inimesi, kes eestlasega suheldes vabatahtlikult eesti keelt PÜÜAVAD (ükskõik kui sitasti) rääkida, raudselt alla 10%. isiklikult oli mul umbes kuu aja eest kokkupuude mingi vene tüübiga, kes tahtis eesti keeli suitsule tuld ja küsis veel mingit tühiasja, ise oli veidi purjakil ning ootamatult laksas endale käega vastu pead: "oi bljääd! po estonski govril nahui". selle peale naersin küll südamest ja saatsin ta ka maakeeli aga tõesti väga sõbalikult persse.