Terekest ka siine rahvas!
Ma leidsin juhuslikult Wikipediast sellise tabeli kus on kõigi maade
sõjaväe suurused(nii reservarmee kui ka tegeväe) ja ma tahaks küsida, et kas see ka tõele vastab ? Näiteks Eesti reservi suurus on ainult 24 000 in. aga Leedu oma näiteks 309 200 in. on see tõsi?
Aadress on: http://en.wikipedia.org/wiki/List_of_co ... ive_troops
Midagi huvitavat Wikipediast!
Leedu kohta ei oska täpsemalt öelda, aga Eesti puhul on tegemist osaliselt vanade, 2002. aastast pärinevate andmetega, osaliselt aga lihtsalt imelike numbritega. Näiteks on samas tabelis kirjas, "paramilitaarsetes" üksustes ehk siis meie mõistes Kaitseliidus on 2600 liiget. Tegelikult oli Kaitseliidus tollal ja on ka praegu ju umbes neli korda rohkem rahvast ehk umbes 10 000 inimest (iseasi, kui palju nendest n-ö aktiivsed liikmeid on).
Mis puudutab Eesti sõjaaegse reservi suurust - 24 000 - siis tegemist on vananenud, 2002. aasta andmetega. Mõeldud on ilmselt sõjaaegset operatiivstruktuuri, mille suuruseks praegu on 16 000 meest. Nendele lisandub veel täiendusreserv - umbes 20-30 000 1990. aastatel väljaõppe saanud ajateenijat - kelle teenistussekutsumine, väljaõpe jne võtaks aega mitu kuud.
Leedu 300 000 puhul on ilmselt tegemist mingi meelevaldse numbriga, kuhu kuulub ilmselt ka osa Nõukogude ajal aega teeninud mehi. Taasiseseisvumise järel pole igal aastal aega teenima kutsutud meeste hulk minu teada olnud eriliselt suurem kui Eestis (2500-4000 aastas), seega ei tohiks neil reserviste ka eriliselt rohkem olla kui meil. Pealegi on Leedu praktiliselt üle läinud täiskutselisele armeele, seega ei usu, et keegi neil enam reservide arvestamisega eriti tõsiselt tegeleb (mitte et Eestis oleks selle koha pealt kõik väga korras).
Mis puudutab Eesti sõjaaegse reservi suurust - 24 000 - siis tegemist on vananenud, 2002. aasta andmetega. Mõeldud on ilmselt sõjaaegset operatiivstruktuuri, mille suuruseks praegu on 16 000 meest. Nendele lisandub veel täiendusreserv - umbes 20-30 000 1990. aastatel väljaõppe saanud ajateenijat - kelle teenistussekutsumine, väljaõpe jne võtaks aega mitu kuud.
Leedu 300 000 puhul on ilmselt tegemist mingi meelevaldse numbriga, kuhu kuulub ilmselt ka osa Nõukogude ajal aega teeninud mehi. Taasiseseisvumise järel pole igal aastal aega teenima kutsutud meeste hulk minu teada olnud eriliselt suurem kui Eestis (2500-4000 aastas), seega ei tohiks neil reserviste ka eriliselt rohkem olla kui meil. Pealegi on Leedu praktiliselt üle läinud täiskutselisele armeele, seega ei usu, et keegi neil enam reservide arvestamisega eriti tõsiselt tegeleb (mitte et Eestis oleks selle koha pealt kõik väga korras).
Kes on foorumil
Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 1 külaline