Sõdurile ettenähtud asjad mis pidid kogu aeg kaasas olema
Sõdurile ettenähtud asjad mis pidid kogu aeg kaasas olema
Taskus pidi olema sõjaväepilet (võimalik et ka komsomolipilet kui olid ),kamm,pastapliiats,ninarätik.
Rohkem asju taskutes ei tohtinud olla.
(loomulikult oli neid seal veel -näiteks pasta goi,pideraska,ziletitrad pakendis (muidu pandi pihta),kell,taskunuga,kokkupandavad mimikäärid,mõnikord ka värskelt saabunud kiri jne)
pilotka või karvamütsi sees pidid olema nõelad kuhu oli tagavaraks keritud nii rohelist kui ka valget niiti
teiekord oli utrennoi osmotr (väeosas suht harva,no nii kuus korra ,utsebkas praktiliselt iga päev)
ja siis tustiti su taskuid ja kontrolliti et oleks kõik mis ette nähtid ja et midagi liigset poleks
Rohkem asju taskutes ei tohtinud olla.
(loomulikult oli neid seal veel -näiteks pasta goi,pideraska,ziletitrad pakendis (muidu pandi pihta),kell,taskunuga,kokkupandavad mimikäärid,mõnikord ka värskelt saabunud kiri jne)
pilotka või karvamütsi sees pidid olema nõelad kuhu oli tagavaraks keritud nii rohelist kui ka valget niiti
teiekord oli utrennoi osmotr (väeosas suht harva,no nii kuus korra ,utsebkas praktiliselt iga päev)
ja siis tustiti su taskuid ja kontrolliti et oleks kõik mis ette nähtid ja et midagi liigset poleks
.... + rahakott ja autojuhiload.
(mul oli küll raha kogu aeg olemas ja taskus - autojuhi asi
)
(mul oli küll raha kogu aeg olemas ja taskus - autojuhi asi

[i]Last thing I remember, I was Running for the door
I had to find the passage back To the place I was before
"Relax", said the night man, "We are programmed to receive.
You can check-out any time you like, But you can never leave!"[/i]
I had to find the passage back To the place I was before
"Relax", said the night man, "We are programmed to receive.
You can check-out any time you like, But you can never leave!"[/i]
...
Tasku/ninarätik pidi meil olema pakitud puhtasse valgesse paberisse. See tegi valge taskurätiku kasutamise võimatuks, seepärast pidi olude sunnil kandma ka teist rätikut, millega sai reaalselt ninaalust nähkida.
Aga loomulikult kanti rohkem- suitsumajandus. Märkmiku kandmine oli kohustuslik, kuid selle puudumisel eriti ei kotitud. Nagu eelnevalt Kalleb kirjutas- taskunuga (eriti popp oli, kui taskunuga kõlkus pika "WC-keti" otsas. Paljud võitlejad olid sunnitud tassima kaasas ka erinevaid kaptjorkade, konkude, ladude, kuuride võtmeid ja metallpitsateid. Ja loomulikult keegi ei mölisenud, kui taskus oli rahakott, uur.
Aga loomulikult kanti rohkem- suitsumajandus. Märkmiku kandmine oli kohustuslik, kuid selle puudumisel eriti ei kotitud. Nagu eelnevalt Kalleb kirjutas- taskunuga (eriti popp oli, kui taskunuga kõlkus pika "WC-keti" otsas. Paljud võitlejad olid sunnitud tassima kaasas ka erinevaid kaptjorkade, konkude, ladude, kuuride võtmeid ja metallpitsateid. Ja loomulikult keegi ei mölisenud, kui taskus oli rahakott, uur.
jah kaptjorkavõtmed läksidki meelest,olin ju ka vahepal sidepatarei kaptjorkshik ja ca 10 võtit taskus
mul oli nendega selline paha intsident et pesin riideid ja kaptjorkast korra välja tulles klõpsatas snepperlukk automaatselt kinni
õnneks tuli just kohe sinna mu otsene ülemus ja pääsesin väikese vingumisega
seejärel hankisin nahast rihma mis oli originaalis makarovi kabuuri küljest aga õhemaks lõigatud ja karabiiniga pükse küljes
no rahakotti mul polnud,kui mingi raha oli siis sõjaväepileti vahel
mul oli nendega selline paha intsident et pesin riideid ja kaptjorkast korra välja tulles klõpsatas snepperlukk automaatselt kinni
õnneks tuli just kohe sinna mu otsene ülemus ja pääsesin väikese vingumisega
seejärel hankisin nahast rihma mis oli originaalis makarovi kabuuri küljest aga õhemaks lõigatud ja karabiiniga pükse küljes
no rahakotti mul polnud,kui mingi raha oli siis sõjaväepileti vahel
Kas mitte neid niidikesi seal mütsi/pilotka sees mitte 3 ei olnud? Mul on küll meeles, et peale rohelise ja valge, pidi meil ka must niit olema. Isegi väeosa poekeses müüdi selliseid 3-osalisi niidipakikesi. Mul oli peale sõjaväepileti taskus ka tähtis spravka ehk siis uvalnjenie, mille järgi võisin teatud perioodil (tehti see terveks aastaks) olla linnaloal. Asi lihtsalt selles, et oli postiljon ja vedasin ka tähtsaid salajasi ja poolsalajasi dokustaate väeosast linna, staabihoonesse. Kas autojuhtidel ei olnud midagi sellist või siis oli selle asemel teekonnaleht?
jah täiesti võimalik et pidi ka kolmas niit olema
ka mul olid uvalnitelnajad olemas (aga iga päeva jaoks pidime neid ise täitma ,saime pitsatiga blanketid)
ja tavaliselt tegime selle 3 tüübi peale sest kolmekesi sai seal sõjaväetehases käia (no olime loomulikult ka mitte ettenähtud kohtades nagu kinod,turud,,mitesugused poed,sööklad,loomaaed jm . kohad)
loomulikult olime ikka tehases ka eriti söögiaegadel (mingid toidutalongid anti ja said kompleltlõuna kandiku peale)
ka mul olid uvalnitelnajad olemas (aga iga päeva jaoks pidime neid ise täitma ,saime pitsatiga blanketid)
ja tavaliselt tegime selle 3 tüübi peale sest kolmekesi sai seal sõjaväetehases käia (no olime loomulikult ka mitte ettenähtud kohtades nagu kinod,turud,,mitesugused poed,sööklad,loomaaed jm . kohad)
loomulikult olime ikka tehases ka eriti söögiaegadel (mingid toidutalongid anti ja said kompleltlõuna kandiku peale)
Lihtsam on vist kirja panna, millised asjad pidevalt kaasas olid.
Sõjaväepilet, komsomolipilet, autojuhiload, utsebka tunnistus, atesteerimistunnistus, raha, isiklik märkmik (esimest korda kuulen, et see kohustuslik element oli), kirjutusvahend, suitsud, tikud või välgumihkel, kell, võtmed – kett neile sai ise tehtud.
Väeosas ei huvitanud kedagi, mis sa taskus kandsid.
Sõjaväepilet, komsomolipilet, autojuhiload, utsebka tunnistus, atesteerimistunnistus, raha, isiklik märkmik (esimest korda kuulen, et see kohustuslik element oli), kirjutusvahend, suitsud, tikud või välgumihkel, kell, võtmed – kett neile sai ise tehtud.
Väeosas ei huvitanud kedagi, mis sa taskus kandsid.
Mida paksem ajatolm, seda ilusamad tunduvad selle all olevad asjad.
sellist asja nagu utsebka tunnistus seda meil polnud (lihtsalt oli sõjaväpiletisse kirjutatud et seal ja seal lõpetasid utsebka sellisel erialal),atesteerimistunnistust polnud kunagi näinud
svazistidel oli ka lubatud kanda rihmaga kotikest (harilikult kuskilt raadiojaama zipist bizdiitatud kunstnahast kott kuhu sai ühtteist peale tööriistade mahutada
svazistidel oli ka lubatud kanda rihmaga kotikest (harilikult kuskilt raadiojaama zipist bizdiitatud kunstnahast kott kuhu sai ühtteist peale tööriistade mahutada
...märkmikust.
Unustasin täpsustada, et märkmiku olemasolu nõuti seerudelt. Teistele oli see sügavalt individuaalne. Samas oli märkmik tähtis element. Nii teenistuse, kui ka isiklikuks otstarbeks.
Kes on foorumil
Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 1 külaline