11.9 pole ikka vist kõige parem kuupäev..kuigi viimaseid tunde:) Nimelt mina siis ka kõvaste vederdama täna. Mis viga kui mitmest kohast kulda väärt nõu kuulda. Lõhnatu tärpentiin ja õlivärv hangitud, vääike sorts õlivärvi sekka ja ilus lahus valmis. Katsetused prooviks värvitud pinnaga tehtud... jaaa muudkui pinseldama. Enne muidugi läbi vaadatud nõuanded:
Joss Metsast kirjutas:Ühe pisiasja tuletaks ka meelde, modelmasteri värvid ei kannata tärpentiini. Nii et kui on modelmasteri värviga värvitud mudel siis on hea ta enne õlivärviga/täpentiiniga pesu üle lakkida.
fossiil kirjutas:Modelmasteri värvid kannatavad tegelikult küll tärpentini, kui on muidugi korralikult kuivanud, ainult et sel juhul tuleb võtta see puhastatud variant, mida kunstikauplustest saab, sel on veel plussiks, et ta on lõhnavaba.
Panzergrenadier kirjutas:Kõige lollikindlam viis on mudel alati peale põhikihi värvimist ära lakkida. Siis võib julgelt igasuguseid vahendeid kasutada.

Niisiis sai enne lakitud ja kuivas ka justkui piisavalt. Siiski selgus üsna peagi, et kogu lakk sulas kenasti üles ja me leidsin end tõepoolest usinasti pesemas.. lakki maha pesemas:)
See võttis päris palju aega, aga maha see tuli, sest see muutus tõeliselt vedelaks.
Enne veel ise mõtlesin, et kui MMasteri värvidega reageerib ja soovitatakse lakkida, siis lakk justkui ei tohiks ka MM olla. Aga kuna selle kohta polnud justkui hoiatusi antud, siis lakkisingi sellega millega alati.
Positiivne on see, et laki all olnud Humbrol ei teinud selle pesemise ja siis laki maha pesemise peale teist nägu ja peale mõningat nühkmist olin jälle samas kohas kus enne lakkimist.
Eeldan, et minu viga oli see, et ei osanud lakkimise soovituse all silmas pidada, et tegu ei tohi olla MM lakiga? Ilmselt oli see nii selge, et seda polnud eraldi mainitud. Mina aga ikkagi proovisin ära ja võin kinnitada, et lõhnatu tärpentiin reageerib MMasteri mattlakiga väga põhjalikult:)
Väikestest tagasilöökidest hoolimata... igatahes edasi:)
Kk