Weathering

Militaartehnika mudelitest. Tehnoloogiad ning mõõtkavad ei ole piiratud.
skeletondude
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas skeletondude »

Eheee!Ma ei võtnudki seda niiviisi :lol: :lol: :lol:
Kasutaja avatar
flak40
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas flak40 »

Ja ühildun siin ka Miramax-i arvamusega,kui saksa tank oleks panud ühe ainsa lataka BT-7 poritiiba oleks sellest järgi jäänud mingi pleki sarnane kankrast moodustis ja lint oleks koos esimese juhtrattaga lennanud oma mõnekümne meetri kaugusele. Sinu mudelit vaadeldes jääb mulje,etsee BT-7 on jäänud Flak40 tule joonele. See pil oli küll võimeline BT-7 nii nimetatud soomusest läbi võtma nagu soe nuga võist :twisted: .
"Ersten rein und Letzten raus!"
Kasutaja avatar
flak40
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas flak40 »

Ja,ühildun siin ka Miramax-i arvamusega,kui saksa tank oleks pannud ühe ainsa lataka BT-7 poritiiba oleks sellest järgi jäänud mingi pleki sarnane kankrast moodustis ja lint oleks koos esimese juhtrattaga lennanud oma mõnekümne meetri kaugusele. Sinu mudelit vaadeldes jääb mulje,et see BT-7 on jäänud Flak40 tule joonele. See pill oli küll võimeline BT-7 nii nimetatud soomusest läbi võtma nagu soe nuga võist :twisted: .
"Ersten rein und Letzten raus!"
Kasutaja avatar
kalle
Moderaator
Kontakt:

Postitus Postitas kalle »

11.9 pole ikka vist kõige parem kuupäev..kuigi viimaseid tunde:) Nimelt mina siis ka kõvaste vederdama täna. Mis viga kui mitmest kohast kulda väärt nõu kuulda. Lõhnatu tärpentiin ja õlivärv hangitud, vääike sorts õlivärvi sekka ja ilus lahus valmis. Katsetused prooviks värvitud pinnaga tehtud... jaaa muudkui pinseldama. Enne muidugi läbi vaadatud nõuanded:

Joss Metsast kirjutas:Ühe pisiasja tuletaks ka meelde, modelmasteri värvid ei kannata tärpentiini. Nii et kui on modelmasteri värviga värvitud mudel siis on hea ta enne õlivärviga/täpentiiniga pesu üle lakkida.
fossiil kirjutas:Modelmasteri värvid kannatavad tegelikult küll tärpentini, kui on muidugi korralikult kuivanud, ainult et sel juhul tuleb võtta see puhastatud variant, mida kunstikauplustest saab, sel on veel plussiks, et ta on lõhnavaba.
Panzergrenadier kirjutas:Kõige lollikindlam viis on mudel alati peale põhikihi värvimist ära lakkida. Siis võib julgelt igasuguseid vahendeid kasutada. :wink:
Niisiis sai enne lakitud ja kuivas ka justkui piisavalt. Siiski selgus üsna peagi, et kogu lakk sulas kenasti üles ja me leidsin end tõepoolest usinasti pesemas.. lakki maha pesemas:)
See võttis päris palju aega, aga maha see tuli, sest see muutus tõeliselt vedelaks.
Enne veel ise mõtlesin, et kui MMasteri värvidega reageerib ja soovitatakse lakkida, siis lakk justkui ei tohiks ka MM olla. Aga kuna selle kohta polnud justkui hoiatusi antud, siis lakkisingi sellega millega alati.

Positiivne on see, et laki all olnud Humbrol ei teinud selle pesemise ja siis laki maha pesemise peale teist nägu ja peale mõningat nühkmist olin jälle samas kohas kus enne lakkimist.

Eeldan, et minu viga oli see, et ei osanud lakkimise soovituse all silmas pidada, et tegu ei tohi olla MM lakiga? Ilmselt oli see nii selge, et seda polnud eraldi mainitud. Mina aga ikkagi proovisin ära ja võin kinnitada, et lõhnatu tärpentiin reageerib MMasteri mattlakiga väga põhjalikult:)

Väikestest tagasilöökidest hoolimata... igatahes edasi:)

Kk
Viimati muutis kalle, 12 Sept, 2007 7:16, muudetud 1 kord kokku.
Kasutaja avatar
Panzergrenadier
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Panzergrenadier »

Sul siis ka oma väike ''lennukatastroof''.:D Hea et niigi läks, oleks võinud ka Humbroli põhi kobrutama hakata.

Kaua sa lakil kuivada lasid?

Model Masteril lakki pole kasutanud, kuid Humbroli ja Revelli lakkidega on tegemist olnud. Olen märganud, et peale 6 tundi ei tasu veel mingil juhul lahustiga ligi minna, sumpsi sai küll kenasti laki abil krobeliseks, aga sellega ka seekord asi piirdus. Üldiselt ootan 36-48 tundi.
Joss Metsast
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Joss Metsast »

Tjah, minu viga et modelmasteri lakki eraldi välja ei toonud :?

Ise kasutan humbroli lakki ja sellega probleeme pole , kuivab tavaliselt ööpäeva. Samuti ei juhtu midagi humbroli ja revelli värviga. Isegi paar ööpäeva kuivanud revelli vesivärv ei tee teist nägu ....

Ai jah "lisaboonus" modelmasteri värvile, ta raip ei kannata ka dekaalipehmendajaid ( või kuidas seda micro sol-i nimetada), vähemasti alumiiniumtooni värv tõmmas mustaks.... Ei osanud karta, esimest korda pruukisin teist, siiani humbroliga ja revelli vesivärviga toimetanud.

Aga mis seal ikka, kõik mis ei tapa teeb tugevaks või targaks ja annab teadmisi.

Jõudu ja saa oma iludus juba valmis, siis tuleb tarkade koda kamot hindama :lol:
Kasutaja avatar
kalle
Moderaator
Kontakt:

Postitus Postitas kalle »

Lakk kuivas üle 24 tunni, aga sellel pole vist eriti tähtsust. Ma olen siiani just MMi eelistanud.. st paljud värvid just need ja lakki olen ainult MMi kasutanud.
Nüüd siis tuleb üle minna. Igat lennukit pole just kindlasti vaja pesta, aga väga mitut lakki ei viitsi ka pidada.

Selle ki kamoga tegin jah nii, et vaatsin seda ühe õhtu jagu ja siis tegin ühe tiiva täiega ümber. Nüüd on päris ok. Aga sellest veidi hiljem teises teemas.

Kk
fossiil
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas fossiil »

Vaat kus jama - enda arvates panin igavesti hea soovituse ja nüüd said üksjagu vaeva näha... :shock: Aga minu Renault FT-17 värviga ei juhtunud küll tärpentini toimel midagi...., toonisin teist paar päeva pärast värvimist - võimalik et 24 tundi on vähevõitu - ehk ei jõudnud lakk korralikult välja kuivada?
Igatahes väikestviisi Sussanini tunne on hetkel....

Urmas.
Vasta

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 10 külalist