Digging at Estonia 2006
Jah, kuna tegu äriga, siis kõik muu -eetika, moraal, inimlikkus jne. - muutuvad teise-kolmanda-neljandajärgulisteks küsimusteks.
Ma ei tea mida teha? Keelata vast ei saa. Vahele võtta? Tavaliselt kaevatakse väheasustatud (täni näiteks sõjale) paikades, seal on ka sellest tulenevalt väiksem tõenäosus, et keegi peale satub. Näiteks Sõrvemaa oli Saaremaa tihadamini asustatud ja rikkaim piirkond. Kuid 1941 ja 1944 tegid pea puhta vuugi. Siis pole ka imestada, et kui ise oma maadele satun, jääb üle vaid imestada, kui "tublid mutid" on siin usinasti rüganud. Eramaa tehakse songermaaks ja NB! lõhkekehad jäetakse maapinnale vedelema. See pole nalja asi.
Mida siis teha? Pakun, et Sinimägedele võiks mingi sõjaväeosa paigutada (pataljoni). Ida-Viru nagu vajaks ka sellist riigi tugevamat kohalolu. Sinna võiks ka mingi väiksema polügoni tekitada ja mingi väljaõppekeskuse vms.
Ja see väeüksus võiks oma territooriumile näit. Sinimägede sõjamuuseumikese tekitada.
Ma ei tea mida teha? Keelata vast ei saa. Vahele võtta? Tavaliselt kaevatakse väheasustatud (täni näiteks sõjale) paikades, seal on ka sellest tulenevalt väiksem tõenäosus, et keegi peale satub. Näiteks Sõrvemaa oli Saaremaa tihadamini asustatud ja rikkaim piirkond. Kuid 1941 ja 1944 tegid pea puhta vuugi. Siis pole ka imestada, et kui ise oma maadele satun, jääb üle vaid imestada, kui "tublid mutid" on siin usinasti rüganud. Eramaa tehakse songermaaks ja NB! lõhkekehad jäetakse maapinnale vedelema. See pole nalja asi.
Mida siis teha? Pakun, et Sinimägedele võiks mingi sõjaväeosa paigutada (pataljoni). Ida-Viru nagu vajaks ka sellist riigi tugevamat kohalolu. Sinna võiks ka mingi väiksema polügoni tekitada ja mingi väljaõppekeskuse vms.

* Otsin pilte ja infot Aegna merekindluses teeninutest, eriti aastatest 1930-34 *
* Meie peaülesanne olgu peatada eestlaste väljasuremine. Ukrainlased ei sure välja ka siis, kui nad kotavad (enamasti venelastega asustatud) Ida-Ukraina ja Krimmi! *
* Meie peaülesanne olgu peatada eestlaste väljasuremine. Ukrainlased ei sure välja ka siis, kui nad kotavad (enamasti venelastega asustatud) Ida-Ukraina ja Krimmi! *
Ära nii naiivne nüüd ikka ka ole, arvamaks, et otsijad kõik oma leiud avalikuks vaatamiseks välja panevad. Nii see pole!west kirjutas:Aga mis keelust siin rääkida kui mees korjas metsast pudeleid,pesukausse,hobuseraudu,mannerguid,ahjusiibreid ja veel palju sellist tema jaoks väga väärtuslikku staffi.Seal tema kola hunnikus küll nüüd minu jaoks midagi kadestusväärset ei ole,mina paneks julgelt sellele hunnikule nimetuseks ``prügi``![]()
![]()
* Otsin pilte ja infot Aegna merekindluses teeninutest, eriti aastatest 1930-34 *
krizz kirjutas:Ära nii naiivne nüüd ikka ka ole, arvamaks, et otsijad kõik oma leiud avalikuks vaatamiseks välja panevad. Nii see pole!west kirjutas:Aga mis keelust siin rääkida kui mees korjas metsast pudeleid,pesukausse,hobuseraudu,mannerguid,ahjusiibreid ja veel palju sellist tema jaoks väga väärtuslikku staffi.Seal tema kola hunnikus küll nüüd minu jaoks midagi kadestusväärset ei ole,mina paneks julgelt sellele hunnikule nimetuseks ``prügi``![]()
![]()
Jä öieti teevad et ei näita,mina ka ei näita...selleks et näidata köike mida leiad pead ikka puhta sooda olema..
Lugeda moraali Sörve pahupidi keeramises siin pole vast köige sobivam koht,iga teine lugeja on ise seal labidat liigutanud.....ja ei usu et keegi nüüd äkki aru pähe vöttab.(ma lihtsalt konstateerin fakti)

Sinimägedes kaevata ei tohi, sest need on kaitse all. Muuseumiga tegeletakse seal kah, aga muuseum ei ole muidugi konstaablipunkt. Kes omi asju kellelegi näidata ei taha - neil on see õigus. Tegelikult on kogujatel ikka paras edevus ka keres olemas ja see ei ole teps mitte halb. Kui fugasse voodi alla "koguda", siis tuleb uhkustamist muidugi talitseda, aga võimalus 15 minutile kuulsusele (postuumselt) on ka sel juhul garanteeritud.
Meremaalase seiklused sarnanevad kalakasvandustes "kalapüüdmisega", ise ootan juba ammu uut teenust metssigade aedikus "küttimisena".
Meremaalase seiklused sarnanevad kalakasvandustes "kalapüüdmisega", ise ootan juba ammu uut teenust metssigade aedikus "küttimisena".

Kes on foorumil
Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 2 külalist