inimesed s6durisinelis

Reklaamid ette ning kajastused tagantjärele. Aga paluks et ikka militaarasjadega seotult...
Kasutaja avatar
pulkvedis
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas pulkvedis »

V6taks ise ka selle 6lle :D :D :D :D
Kasutaja avatar
krizz
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas krizz »

Wiking kirjutas: Inimesed sõdurisinelis on minu jaoks täiesti mõttetu film. Ta võis omal ajal midagi olla, aga tänapäeval pole tal ajaloolisest vaatevinklist mitte mingisugustki kaalu.
Siiski ei maksaks unustada, et selle filmi tegi mees - J.Müür - kes ise teenis saksa sõjaväes ja oli nõuk. vastane. Pääses repressioonidest, kuna läks Moskvasse kinokunsti õppima ja seal ta tausta ei teatud.

Vanaisa teenis mul Punaarmees ja mitte vabatahtlikult. Ta ei olnud tööpatis, kuid veel hullemaski kohas - Leningradi blokaadis. Selle lõpuks kaalus midagi 38~40 kg. Vend oli Leegionis. Kumbki neist ei alustanud sõda, mõlemad olid talu- ja kalamehed. Sõda hävitas talu. Ta isa suri Vene laagris 1941 (Kaitseliitlane). Sakslased viisid pere Sõrvest Saksamaale. Tütar surigi sinna. Mis ideoloogiat peaks selline mees esindama? Temasuguseid oli Korpuses enamuses.

Jah sakslased tulid 1941 kui vabastajad. Kuid 1939 andsid nemad ise meid Stalinile tappa. Kas peaks mingitki tänutunnet nende suhtes tundma? See polnud eestlaste sõda!

Austama peaks kõiki vapraid eestlasi, kes võitlesid vahvalt, laskmata kummgil MRP-tõpral end mätasse lüüa.

Film on vhs-ina olemas. Seni parim (ainus) eesti sõjafilm. Kahjuks :? Kui rääkida sõjafilmist kui sellisest...
PiltPilt
PiltPilt
Viimati muutis krizz, 27 Dets, 2007 21:56, muudetud 1 kord kokku.
* Otsin pilte ja infot Aegna merekindluses teeninutest, eriti aastatest 1930-34 *
* Meie peaülesanne olgu peatada eestlaste väljasuremine. Ukrainlased ei sure välja ka siis, kui nad kotavad (enamasti venelastega asustatud) Ida-Ukraina ja Krimmi! *
A4
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas A4 »

ivalo kirjutas:Minu arust olid Sinimäed teema, mida Kiisk üldse vältis. Kas ta Toompeal istudes kaitses oma kunagiste sõjakaaslaste huve?
Minu arvates tegi Kiisk pärast taasiseseisvumist moraalses ja eetilises mõttest õigesti, et ei hakanud omale rusikaga vastu rinda taguma ja kõigile kuulutama, kuidas tema neljakümneneljandal Sinimägedes õhutõrjekahuriga venelast peksis...

Ilmselt andis ta endale aru, et pärast 40 aastat punast kinokunsti tehes ja EKP Keskkomitees istumist oleks see temast olnud väga näotu. Kui ta oleks hakanud endale Sinimägedega profiiti lõikama, siis ei arutaks me praegu seda, miks ta Sinimägede veteranide kokkutulekutest osa ei võtnud, vaid seda, milline molkus ikka on kodanik Kiisk, kes pärast 40 aastast okupantide teenimist äkki "kapist välja tuli". Ja kuidas oleks temasse sellisel suhtunud need Saksa kroonus võidelnud, kellel ei läinud pärast sõda nii hästi kui Kiisal ja kes oma elu parimad aastad Gulagis pidid veetma.

Samas ei ole ka kuulnud, et Kiisk kunagi Saksa poolel võidelnute kohta midagi halba oleks öelnud.
Kasutaja avatar
Wolfen
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Wolfen »

Mulle see film meeldis,kuigi üdini punane,oli seal ka tõde sees.Aga nagu Ilmar Raag filmi kommenteerides ütles,rahad tulid Moskvast.Kui tänapäeval hakataks sarnast filmi tegema ja rahad tuleks Brüsselist,ei oskaks keegi öelda,milliseks ajalugu siis kujuneks.See film oleks peaaegu ära keelatud,eks Jüri Müür püüdis antud oludes võimalikult palju tõtt sinna sisse panna ja see oleks peaaegu filmile saatuslikuks saanud.Aga et film ikkagi linale jõuaks,filmiti hiljem mõned stseenid juurde,et film ikka "õige" oleks.Nagu näiteks see stseen,kus Enn Kalm haigevoodis olles särki rebib ja sonib,et "Ma ei ole reetur,olen aus eestlane". Ja Kaljo Kiisa kohapealt,kadunutest halba ei räägita.Ta oli väga hea näitleja ja filmimees.Ja kui ta oma minevikust rääkida ei tahtnud,ju siis olid omad põhjused.
http://www.hot.ee/wolfens/Inimeseds6durisinelis1.mp3
http://www.hot.ee/wolfens/Inimeseds6durisinelis2.mp3
Panen siia filmi alguse ja lõpu loo kah,igaks juhuks.Lugu ju tegelikult hea.
Kasutaja avatar
välihall
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas välihall »

Sai ära vaadatud ja pean ütlema ,et ikka oli sama mõnus vaadata nagu paarkümmend aastat tagasi - mis puutub ideoloogiasse ,siis selgi ajal
polnud enamusele saladuseks tegelik elu,filmiski rebiti piisavalt kildu.
Brennabor
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Brennabor »

Vaatasin selle nüüd samuti korda esimest korda ära (Nõukogude ajal ju lapsena ei viitsinud mingit punafilmi vahtida). Tuleb tunnistada, et super film! Ootamatult avameelne oma aja kohta - tööpatt, ülejooksmiste teema üpris naturaalselt sees. Ja usun, et paljud mehed mõtlesidki just nii, nagu filmis näha (meenutage kasvõi J. Peegli "Esimest sõjasuve"). Filmis oli minu meelest ka palju kohti varjatud sõnumiga. Näiteks Emajõe ületamise järel, kui see punane mees ütleb Saksa mundris vangide jutu peale "Eesti rahva traagika oleks see, kui meie ei oleks" ja osutab näpuga otsmikule. Küllap tõlgendati punatsensuuri jaoks seda lauset nii, et kui Eesti korpust poleks, tapaks sakslased eestlased maha. Aga lausest võib aru saada ka nii, et kui Eesti korpust poleks, vallutaksid Eesti meie asemel hoopis venelastest väeosad...

Ennekõike aga kunstiliselt täiesti hea film. Paneb mõtlema, kas teeb meie vabariigile ikka au, kui praegu vorbitakse propagandafilme, mis oma tasemelt okupatsiooniaegsele nii palju alla jäävad...
Kasutaja avatar
Soobel
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Soobel »

Noh, see Tuulepealen maa on juba päris vaadatav või mis? Peaks selle detsembrikuumuse kah ära vaatama - kas keegi on näind? Kommentaarid?

Selle üle jala lastud marmortahvlite pärast ei maksaks nüüd kõiki uuemaid sõjafilme maha hakata kandma. Näiteks "Georg" oli mu meelest päris hea film juba (polnud küll sõjafilm, aga puudutas ka sõda)
Vaid Siil mu kõrval lebas siin. Ta suri ammu.
[img]http://www.soobel.planet.ee/TGMB.gif[/img]
Kasutaja avatar
Satakas
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Satakas »

Aspelund kirjutas:"Inimesed sõdurisinelis" on mu arust parem kui "Enn Kalmu kaks mina". Raamat kiskus lõpus veidi ära. Igatahes võiks ta DVD-na välja tulla, kuigi praegu eelistatakse selle filmi olemasolu nähtavasti unustada.
eeemmm...film ju lahe jne aga minu tagasihoidliku arvamuse kohaselt on palju hüplevam ja seosetum kui "nimed.." kui pole raamatut lugenud või taustastoorit ei tea, oskad vaid kukalt kratsida ja mõelda "ah? mis see siis nüüd oligi?"
Kasutaja avatar
Satakas
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Satakas »

Wiking kirjutas:Inimesed sõdurisinelis on minu jaoks täiesti mõttetu film. Ta võis omal ajal midagi olla, aga tänapäeval pole tal ajaloolisest vaatevinklist mitte mingisugustki kaalu.
ee...miks mitte? oli seal siis midagi otseselt valet? see, et eelistused ja ideaalid muutuvad, ei tähenda, et konkreetses loos midagi valet oleks olnud. minu arust üsna täpne käsitlus ja isegi ime, et seda tollal sellisel kujul ja selliste ütlemistega tsensuurist läbi lasti.
Kasutaja avatar
AceOfSpades
Uudistaja
Kontakt:

Postitus Postitas AceOfSpades »

Sai ka film ära vaadatud eile (19.10.2008) ETV-lt ära vaadatud ja film meeldis aga selliseid häid filme võiks veel olla ju.
Beeter
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Beeter »

Seal on üks koht filmis, kus saksa poolel sõdinud eestlased on vangi võetud ja üks pomiseb midagi ja teine siis teda peaga lööb. Mida vend pomiseb, mitte ei saa aru? :roll:
Vaikselt, vaikselt, ikka üks samm korraga!!!
ppp
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas ppp »

samurai kirjutas:Seal on üks koht filmis, kus saksa poolel sõdinud eestlased on vangi võetud ja üks pomiseb midagi ja teine siis teda peaga lööb. Mida vend pomiseb, mitte ei saa aru? :roll:
Ei kuulnud ka seekord , mis mantrat see väike mees pomises, aga varasemast vaatamisest jäänud mulje, et see pidi kujutama väikest saksa fašisti saksa keeles midagi sonimas ja eestlane.....
ggdag
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas ggdag »

Mulle jäi ka selline ulje ja arusaamine, et see keda löödi oli saksalne, kuna ta pomises seal midagi saksakeeles, ja siis eestlane lajatas....

Aga mulle jäi filmis üks koht segaseks, ehk keegi aitab mind...see koht kui Saaremaal võeti mees kinni ja siis punakorpuse mees tuli ja siis hakkas põgenema ning lasti maha...
KategorieC
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas KategorieC »

Lasti maha ohvitser, kes oli korpusest sakslaste poolele üle läinud ja ülemineku juures ühele korpuslasele kuuli kopsu kihutanud..seda kohta mõtled?
mehaanik
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas mehaanik »

Film on aastast 1968. 23 aastat siis sõja lõpust. Praeguse seisuga oleks see, nagu sündmused aastatel 1981-1985. Võib olla lõdvendas ka see tsensuuri, et mäletati veel päris hästi, mis oli.
30 eek eest võimalik vaadata filmi üle siit: https://www.etvpluss.ee/filmid.aspx?id=1798#
Kel ei ole lootust tulevikuks, selle minevik röövib temalt oleviku.
Vasta

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 1 külaline