Siiski ei maksaks unustada, et selle filmi tegi mees - J.Müür - kes ise teenis saksa sõjaväes ja oli nõuk. vastane. Pääses repressioonidest, kuna läks Moskvasse kinokunsti õppima ja seal ta tausta ei teatud.Wiking kirjutas: Inimesed sõdurisinelis on minu jaoks täiesti mõttetu film. Ta võis omal ajal midagi olla, aga tänapäeval pole tal ajaloolisest vaatevinklist mitte mingisugustki kaalu.
Minu arvates tegi Kiisk pärast taasiseseisvumist moraalses ja eetilises mõttest õigesti, et ei hakanud omale rusikaga vastu rinda taguma ja kõigile kuulutama, kuidas tema neljakümneneljandal Sinimägedes õhutõrjekahuriga venelast peksis...ivalo kirjutas:Minu arust olid Sinimäed teema, mida Kiisk üldse vältis. Kas ta Toompeal istudes kaitses oma kunagiste sõjakaaslaste huve?
eeemmm...film ju lahe jne aga minu tagasihoidliku arvamuse kohaselt on palju hüplevam ja seosetum kui "nimed.." kui pole raamatut lugenud või taustastoorit ei tea, oskad vaid kukalt kratsida ja mõelda "ah? mis see siis nüüd oligi?"Aspelund kirjutas:"Inimesed sõdurisinelis" on mu arust parem kui "Enn Kalmu kaks mina". Raamat kiskus lõpus veidi ära. Igatahes võiks ta DVD-na välja tulla, kuigi praegu eelistatakse selle filmi olemasolu nähtavasti unustada.
ee...miks mitte? oli seal siis midagi otseselt valet? see, et eelistused ja ideaalid muutuvad, ei tähenda, et konkreetses loos midagi valet oleks olnud. minu arust üsna täpne käsitlus ja isegi ime, et seda tollal sellisel kujul ja selliste ütlemistega tsensuurist läbi lasti.Wiking kirjutas:Inimesed sõdurisinelis on minu jaoks täiesti mõttetu film. Ta võis omal ajal midagi olla, aga tänapäeval pole tal ajaloolisest vaatevinklist mitte mingisugustki kaalu.
Ei kuulnud ka seekord , mis mantrat see väike mees pomises, aga varasemast vaatamisest jäänud mulje, et see pidi kujutama väikest saksa fašisti saksa keeles midagi sonimas ja eestlane.....samurai kirjutas:Seal on üks koht filmis, kus saksa poolel sõdinud eestlased on vangi võetud ja üks pomiseb midagi ja teine siis teda peaga lööb. Mida vend pomiseb, mitte ei saa aru?
Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 1 külaline