Kordan veelkord, kui veel mõni (ja paistab, et neid on) aru ei saanud.
Kood: Vali kõik
Ja veel. Pole ma ju põrmugi väitnud, nagu poleks neid reserv- ja erialaohvitsere vaja. Ikka vaja, ikka vaja.
Aga kas meile on vaja SELLISEID reserv- ja erialaovitsere? Asi on vaid selles, et need mehed, kes sellesse staatusesse tõstetakse, peavad ka selle väärilised olema. Ja selleks peab KV neile võimaluse andma.
Mis jama see on, kui mujalpool saadakse selliseid ohvitsere nii reservi, kui teenistusse, kuid meil ei saa? Soomes, Saksamaal jne., jne. saab, kuid meil ei saa!? Mõnda tuntud natsisti parafraseerides - No, tule taevas appi!
Ühest eelnevast kommentaarist.
Tuua näiteks "....torme" või midagi muud, et kritiseerida reserviste, see on rumal ja väiklane eneseupitamine! Seal käiaksegi nimelt selleks, et õppida ja järgmine kord tehtud vigu vältida. Reservõppekogunemised, ".......tormid" ongi loomulik jätk VROK-le, loomulik õppimise ja edasiarendamise koht, mitte koht, kus olla super teoreetikute naerualuseks.
Kui Tormide kogemus on ikka ja jälle aastast aastasse on üks ja sama, siis saab see siiski mingiks aluseks olla küll. Või arvab kommenteerija, et "tõelise"ja arvestatatava faktilise materjali annaks hoopis nende sõjalist "juhtide" kohene päriskuulide alla saatmine?
Ja, et justkui käegakatsutavate ning kõigile nähaolevate puuduste esiletoomine on rumal ja väiklane eneseupitamine !?
Ma ju mainisin, et kogu see jama kordub juba aastast aastasse ning mingit paranemist ei paista. Vähemalt seni mitte, kuni need reserv- ja erialaohvitserid just SELLISED on.
Seal käiaksegi nimelt selleks, et õppida ja järgmine kord tehtud vigu vältida.
Kuid midagi peab ju mäda olema, kui üks ja sama negatiivne tulemus kogu aeg kordub. Või kuidas?
Kui üks juhtivamaid strateege ja väljapaistvamaid esindajaid Eesti Vabariigi sõjanduskorüfeedest (vist isegi ainuke ja kordumatu ning kõige-kõige säravam)

, ütlen, et midagi peab selles asjas muutuma.
Kas siis lepime just sellise olukorraga reserv- ja erialaohvitseride ettevalmistamises ning jätkame endist liini ja loome endale kaunitest statistilistest arvudest illusioone, või siis - teeme selliselt, et teemaks olevad reserv- ja erialaohvitserid saaksid olema OHVITSERID.
Kuidas? See on juba teine küsimus.
Ja lõppsõnaks ikka vana kordus.
Mis jama see on, kui mujalpool saadakse selliseid ohvitsere nii reservi, kui teenistusse, kuid meil ei saa? Soomes, Saksamaal jne., jne. saab, kuid meil ei saa!? Mõnda tuntud natsisti parafraseerides - No, tule taevas appi!
Hummel! Võib olla olen mina selle 10 aastaga lootusetult ajast maha jäänud, või on tõesti kõik pea peale keeratud? Kas VROK-i on tänapäeval üldse võimalik saada ilma selleta, et oleksid läbinud ajateenistuse? Olgu see Eesti, Vene, või mis iganes muu riigi oma. Ehk, siis tähendab ilma igasuguse minimaalsegi sõjalise taustata? Minu arusaamist mööda peab ikka sõjaväeteenistus ikka läbitud olema, kas siis ajateenijana, või omal ajal ülikooli/instituudi sõjaväekateeder, pluss loomulikult kõrgharidus. Kõrghariduse olemasolu ei pea ma silmas ajateenija-aspirantide puhul???
Ha-ha-ha!!
Ajaks naerma, kui see mitte tõsi ei oleks.
Aga just nii see ongi. Nullist ohvitseriks. Absurdum ruudus, või isegi kuubis.
Sellest ju jutt käibki.

Postitusi lugedes kasuta kôigepealt oma aju (NB!! peaaju) HOMO SAPIENS !!! (e. foorumlane)
Stellung halten und sterben!!