E-25

Militaartehnika mudelitest. Tehnoloogiad ning mõõtkavad ei ole piiratud.
Kasutaja avatar
Panzergrenadier
Liige
Kontakt:

E-25

Postitus Postitas Panzergrenadier »

Tervitus!

Jällegi üks kokkuvõtlik teema. Seekord on subjektiks E-25.

E- seerija masinad olid mõeldud välja vahetama kõik Saksa tolleaegsed tankid. Sõja hilises staadiumis välja töötatud plaani kohaselt tuli luua erinava kaalukatekooriaga masinad, mille osad oleksid masstootmiseks standartsed.

Nimetus ja kaal:

E-5: 5-10t
E-10: 10-25t
E-25: 25-50t
E-50: 50-75t
E-75: 75-100t
E-100: 100+t

E-25 oli mõeldud välja vahetama Panzer III ja IV veermikul baseeruvad masinad.

Mudeliks on Trumpeteri 1:35 skaalas pakutav toode ja ehitanud olen ma ta ilma suuremate muutusteta. Ma lisasin presendi ja maskeeringu kinnituskohad peenest vasktraadist ja enamikele soomusplaatidele lisasin ka tektuuri liimi ja jäiga pintsliga. Lindid olid suure peavalu allikaks ja nendega ma küll 100% rahul pole, kuid mis seal ikka, c'est la vie.

Pilt

Pilt

Pilt

Värvisin ta algul ülenisti kollaseks ja siis hakkasin looma maskeeringlaikude piirjooni Maskoli ja teibiga. Selleks kulus parasjagu aega, kuid lõpputlemus oli ikkagi see, et pidin kõik laigud pintsliga üle käima. Sellele kõigele lisasin veel ka täpid, mis on tavalise pintsliga tehtud, ei hakanud enam maskidega jamama.
Kulutamine koosnes esimesest pesust, kus mustaga sai detilid välja nopitud ja siis üleüldine pruun pesu, et tekstuur ka välja hüppaks. Kõigele lisaks ka pastellitolmu.

Pilt

Pilt

Pilt

Pilt

Pilt

Tänan vaatamast!

Siim
Joss Metsast
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Joss Metsast »

Lahe "ufo". See maskeeringukombinatsioon on hästi õnnestunud. Mis toon see alumine kollane sul oli?

Jõudu,
Levar
Kasutaja avatar
janno8
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas janno8 »

Jaa jälle üks stiilinäide mehe osavusest :shock: Aga minumeelest lindid küll väga head :) endal ka lintide tegemine ees ja ei kujuta ettegi mis moodi teha et ilus tuleks :cry: :lol:
Ja endal ka plaanis sellist ehitama hakkata ainult UM´i oma ja 1/72 aga ei ole veel kindel

Tervitades Janno
joomise maha jätame jätame, selle peale võtame võtame
Kasutaja avatar
Tarts
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Tarts »

Väga ilus töö !
Õnnitlused !
Aga miks lindirattad kõik eri värvi on ? Meenutab nagu natsa valgusfoori. (aga äkki käiski nii. ei ma seda tea ?)
andrusan
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas andrusan »

Väga hästi tehtud, selline töö teeb "kadedaks"!
Tervitused
Kasutaja avatar
janno8
Liige
Kontakt:

Tarts kirjutas:Väga ilus töö !
Õnnitlused !
Aga miks lindirattad kõik eri värvi on ? Meenutab nagu natsa valgusfoori. (aga äkki käiski nii. ei ma seda tea ?)
http://www.war.ee/catalog/product_info. ... b3da6b6220
Kui nüüd kõrval olevat pilti lähemalt vaadata on sealgi lindirattad erivärvi, ju nad siis olid lihtsalt sellised :)

Terv. Janno
Luciano
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Luciano »

kole nigu lutikas aga teostus on ilus.

Millega sa roomikuid pesid - jube huvitav ja samas loomulik rohekas toon on roomikute vahel?
Pakkuda võib filateeliat perioodist 1918-1941.
www.aiaimpeerium.ee
Kasutaja avatar
urmo25
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas urmo25 »

kena masin
Kasutaja avatar
Panzergrenadier
Liige
Kontakt:

Tänud kõigile!
Lahe "ufo". See maskeeringukombinatsioon on hästi õnnestunud. Mis toon see alumine kollane sul oli?
Alusvärviks on Model Master Sandgelb, mis on peale pihustamist valgega üle udutatud. Kipub pisult tume olema otse purgist.
Eeskirjad nägid ette, et maskeeringlaike ratastele teha ei tohi. Mitmevärviline ratas tõmbab liikudes tähelepanu. Seega kas ratas värviti üleni maskeeringvärvi või jäeti hoopis värvimata.

Millega sa roomikuid pesid - jube huvitav ja samas loomulik rohekas toon on roomikute vahel?
Roomikuid ma ei pesnudki. Algul värvisin tumepruuni, peaaegu et mustaga üle. Seejärel kasutasin tumeda ja hõbedase metallikvärvi segu, et simuleerida rataste ja roomikute kokkupuutepinna kulumist, sama ka roomiku ja maa vahel. Lõpuks tolmutasin kõik üle pastellitulmuga, mis tõesti võis erinevate toonide koosmõjul pisult rohekas olla.
Tsiknat
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Tsiknat »

Väga hea teostus, nagu alati.
Aga masin kui selline mulle ei meeldi.Ta võib ju mingis situatsioonis praktiline olla aga välja näeb nagu padakonn.Noh aga kohe peab tõdema,et lahinguväljal on ilu tarbetu.
Kui kaks inimest suudavad pimedas teki all ilma abivahenditeta valmis teha kolmanda inimese, siis igasugune mudeli kokkupanemine peaks olema käkitegu.
fossiil
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas fossiil »

Vaata aga - Panzerwaffe 46 pressib aga järjest rohkem meie õuele.. :wink: Igatahes kole ilus elukas, või õigemini ilus kole elukas, ühesõnaga teostus on minu arvates viimase peal, kuigi kogu see "paberile jäänud panzerite" värk on rohkem nagu "oleks põrsal küüned, oleks puu otsas" stiilis.. :roll:
Kuid teostus, nagu juba kirjutasin - super! Ei oska kohe millegi üle nuriseda, vahest ehk rataste jooksurada roomikute sisepinnal võiks tiba rohkem läikida, aga see võib lihtsalt pildi peal nii paista.

Urmas.
Kasutaja avatar
Panzergrenadier
Liige
Kontakt:

Tänud!

Kole on võibolla liialt subjektiivne sõna. Eks ta selline veidrik on, mulle lausa meeldib. Üks loogika viga paistab aga kohe silma. Nimelt kahur on masinas üsnagi madalal. Igasugune muldvalli taga varitsemine jääb küll ära. Lisaks võib öelda, et liiga ''vähe'' kahurit nii suure masina jaoks. Kuna veermiku osad masina sees ei paikne, siis ehk jätkuks ruumi vähemalt 88mm L71 jaoks.
See selleks. Üks selline veel karbivirnas ootamas, seega järgmine kord pisult loovam lähenemine.
fossiil
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas fossiil »

No see kole oli tegelikult mõeldud sünonüümina - "hirmus, kohutav ja kõik muu selline", mitte et disainil miskit viga oleks - kujult paistab nagu paras sabaga lutsukivi... :wink:
Aga kujutan ette, et kui sihukese riistapuuga oleks vaja hirmkiiresti positsioone vahetada auklikul-künklikul maastikul, siis kahuri madala asetuse tõttu oleks toru otsaga pinnase kühveldamine üsna reaalne.

Urmas.
skeletondude
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas skeletondude »

Hästi välja tulnud monstrum! Millegi pärast meenutab värvikombinatsioon mulle kärnkonna...;) Igatahes,hästi tehtud ja värvitud mudel!
Aga kuju olid Saksmannid vägagi hästi välja mõelnud,mõelge,madal siluett,kahur madalal...Väga hea kombinatsioon.
Loodan juba sinu uut tööd näha. :)

Marek
Kasutaja avatar
janno8
Liige
Kontakt:

Njmhh Kui ta raskel maastikul liikus siis oli toru üles tõstetud( nii palju kui võimali) ma arvan et ta just pinnast väga masiivselt ei kühvelda , aga mine sa tea :wink:
Vasta

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 7 külalist