MT-LB

Militaartehnika mudelitest. Tehnoloogiad ning mõõtkavad ei ole piiratud.
Kasutaja avatar
välihall
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas välihall »

Aga paraku mul suht vilets mälu..ei mäleta ,kas tal üldse mingid eraldusmärgid olid.
fossiil
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas fossiil »

Aga sel juhul on tavaline roheline kindla peale tegija, või olid nad sinu ajal ka laigulised?

Urmas.
Lemet
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Lemet »

Tuleb silme ette pilt valgest numbrist roomikute kohal ja kaardiväemärgist.Aga selle viimase asukohas pole kindel.
Errare humanum est-aga veel inimlikum on selle teise kraesse väänamine...
Kasutaja avatar
välihall
Liige
Kontakt:

Minu ajal nad laigulised ei olnud ,number pidi kindlasti olema- isegi käisin karauulis platsist mööda kus neid seisis tösises koguses.Värvisid neid asju seal tavalised ajateeniad, rohelised trimpleksid olid kellegi demblitöö.
Mötlema pani see CA vesikas , mis karbis oli - aga paraku ei mäleta enam
kas meil seal midagi oli masinatele sirgeldatud.Ausalt öeldes ei suhtunud sellesse asja eriti südamega ja näppida neid asju saime suht harva.
Lemet
Liige
Kontakt:

Miskitpidi nii see asi välja nägi, aga number oli ka .
http://armoured.vif2.ru/MT-LB_e_8.GIF
fossiil
Liige
Kontakt:

Ahah, aga kas selleks, et masinal võiks olla kaardiväe märk, pidi ka väeosa nimetuses sisalduma "Gvardeiski"?

Urmas.
Kasutaja avatar
välihall
Liige
Kontakt:

Kaardiväemärki meil ei olnud, mötlesin just seda CA kirjaga märki, mis masinaga kaasa tuli.
Lemet
Liige
Kontakt:

fossiil kirjutas:Ahah, aga kas selleks, et masinal võiks olla kaardiväe märk, pidi ka väeosa nimetuses sisalduma "Gvardeiski"?

Urmas.
Ikka pidi. Samuti nagu rinnamärki võisid kanda vaid vastava nimetusega väeosa sõdurid. Kes teistesse väeosadesse komandeeritult avastasid alatihti oma märgid pännu panduks saanud kohalike demblite poolt.Sest auasi oli ju koju minna armsa Leonid Ilijtši stiilis, rinnas märgid alates komsomoli ja 20 langevarjuhüppe rinnamärgist ning lõpetades allveelaevniku märkidega, muudest vahepealsetest rääkimata. Seda kõike ühel rinnal ja oma silmaga nähtuna. (Kust kurat see allveelaevniku märk viluks löödi, ei ole ma suutnud 25 aasta jooksul selgeks mõelda, sõjakooli lõpumärk virutati igal juhul magava tehnilise territooriumi korrapidaja kuuelt. kuna korrapidaja oli õhtust saadik rakettide päisosade kontakte piiritusega "hooldanud", siis avastas ta selle liiga hilja ning ainukeseks reaktsiooniks oli kaeblemine stiilis "Ranše soldatõ komandira otsom tšitali, a teper tolko i dumajut, kak znatšok spizdit"-varem pidasid sõdurid komandöri isaks, aga nüüdsel ajal muust ei mõtlegi kuis märk pihta panna )
fossiil
Liige
Kontakt:

Nojah, eks selles väeosas, kus mina teenisin, oli sama trend, demblisse mindi teinekord nagu papagoi, lisaks veel rinnaesine kõikvõimalikke kulinaid täis :wink:
Aga tegelikult tahtsin välihalli käest teada, et kas ta teenis kaardiväeosas või ei, kuna sinu poolt postitatud pildil oleval masinal muud märki peale kaardiväe oma ei ole.

Urmas.
Kasutaja avatar
välihall
Liige
Kontakt:

Ei seda kaardiväemärki ei olnud kindlasti, number aga küll.Mötlesin seda CA
markeeringut ...aga ei mäleta,sama lugu ka kamraadiga ,kes seal teenis-
mäluauk.

Mundripededest rääkides- meil löigati juppideks messingust meditsiinilisi karpe ,materjalist valmistati seerupaguni paelu ja tähti.-mundri kraele ömmeldi külge valgest juhtmeisolatsioonist triipe-sinelist tehti mingi angoora
karvaline asi terasharja abil-mütse "triigiti "venitati jms. nii mönigi vend , kelle karvik oli imeväel muutunud körgemaks kui bataljonikomandöri papaaha kartsa lendas :D - aga mis seal ikka - see köik teadus omaette.
Kasutaja avatar
välihall
Liige
Kontakt:

Kajastan arenguid , roomik peal nii moepärast,peegli genereerisin juurde -
minu arust see oli seal.

Pilt

Pilt

Pilt

Pilt

Pilt
Kasutaja avatar
Panzergrenadier
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Panzergrenadier »

Need ''kummipaelad'' ei ole just meitriklass küll. Aga eks paari nipiga saab nad loomulikult istuvaks ka. Muidu masin korralik ja ikkagi see kuju mulle väga meeldib... :wink:
fossiil
Liige
Kontakt:

Areneb pisitasa ja tegelikult polegi need kummipaelad nii hirmsad, nagu võis karta. Või peaks roomiku ülemine pool rataste peal lesima? Ma seda riistapuud ei tunne lihtsalt...
Selle vastu et veorataste peal kipub kummiroomiku nõgusaks tõmbama aitavad plastist tehtud poolkaared, mis toetavad seestpoolt, kuna roomik tuleb peale siis näha ei jää.

Urmas.
ennww
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas ennww »

Siin üks pilt suht "väsinud" masinast:
Pilt

Roomikud peaksid olema ilmselt natsa lõdvemad. Samas enda mälestuste kohaselt MT-LBU kohta mitte päris lõdvad. Päris rataste peal roomik ei lesinud, siis kippus kergesti maha tulema.
Kasutaja avatar
välihall
Liige
Kontakt:

Mulle teeb erilist röömu , et mehed on tegevuses (eriti need kelle käpp kangi
küljes käind)!
Valdan keelt ja olen pidanud naaberaladel veetma pikki aastaid ,kuid pean seda siiski ikka veel sundseisuks,mistöttu mul ei meeldi nende saitides surfata. Kui teate vöi leiatae sealt midagi antud projektile abiksolevat palun
märkige ära.(üks massin veel tulemas)
Vasta

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 10 külalist