Magic Sculpt

Militaartehnika mudelitest. Tehnoloogiad ning mõõtkavad ei ole piiratud.
Vasta
Luciano
Liige
Kontakt:

Magic Sculpt

Postitus Postitas Luciano »

Pilt
Sain seda imelooma Soomest hr. Joss Metsast vahendusel. Tegu siis voolimispastaga. Kõvendi ja pasta kokku ja 2-3 tundi aega mürada. Väga pehme ja hästi haakuv. Märja näpuga saab ilusa sileda pinna pärast.
Voolida väga mugav. Alustasin kohe ühe mehe konvertimist ja nelja voolimist nullist. Kaks tükki näevad sellised hetkel välja.
Mõõtkava siis 1/35.
Pilt
Pilt

Idee seisneb siis raamistikule keha/muskulatuuri voolimisest ja alles seejärel kaetakse see rõivaste ja aksessuaaridega.

Magic Sculpt tundub väga väikeste detailide tegemiseks pisut pehme (sõmer) aga eks ma pean erinevaid segu suhteid äkki katsetama.
Pakkuda võib filateeliat perioodist 1918-1941.
www.aiaimpeerium.ee
Kasutaja avatar
Markko
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Markko »

Rõivad/aksessuaarid jms tuleb pärast siis samamoodi peale voolida? Elik mida ma öelda tahan on, et sellisel juhul on see samast klassist kui fossiili hullus nullist juppe vorpida :)

Õnn kaasa sulle :)
skeletondude
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas skeletondude »

Tegelikult ma soovitaksin osta mõne DML'i GEN2 figuuride karbi ja sealt mõned jupid võtta nt. kotid, salvetaskud jne.
Endal oleks ka tegelikult vaja, aga noh, kiiret pole asjaga.
Kui tohib küsida, siis mida need sõdurid täpsemalt tegema hakkavad? St. poos jne.

Marek
Luciano
Liige
Kontakt:

skeletondude kirjutas:Tegelikult ma soovitaksin osta mõne DML'i GEN2 figuuride karbi ja sealt mõned jupid võtta nt. kotid, salvetaskud jne.
Endal oleks ka tegelikult vaja, aga noh, kiiret pole asjaga.
Kui tohib küsida, siis mida need sõdurid täpsemalt tegema hakkavad? St. poos jne.
Kuskilt juppe võtta ei ole ilus :) . Eks näis kas ma sellise lihtsa asja nagu nägu, saan hakkama, võibolla peab lausa päid laenama.

Aga seda, mis sõdurid tegema hakkavad, ma veel ei ütle ja ega nad ei olegi nagu päris sõdurid ka. Neid näeb riietatuna alles Suurel Auhinnal.

Rõivaste ja aksessuaaride tegemine ei olegi tegelikult nii raske ja paluks mind põhi hull, herr fossiiliga, mitte võrrelda - minu tegevuses tuleb püsida mõõtkavas ja millimeetrit sellisel kujul taga ajada nii, ehk teisiti ei saa ja vabadust on märksa rohkem, lisaks loominguline vabadus jne.

Vööpannalde tegemine on keeruline.
www.aiaimpeerium.ee
skeletondude
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas skeletondude »

Ah et metsavennad, mis?
No hüva, ootame mis edasi saab. ;)

Marek
Luciano
Liige
Kontakt:

mis metsavennad :) no ise ei näe siis, et traktoristid vahetavad kummi - ühel on uus ratas süles ja teine ulatab heeblit!
www.aiaimpeerium.ee
fossiil
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas fossiil »

No tuleb neist mis tuleb, aga igatahes on projekt väga intrigeeriv :wink:
Nii et mürista edasi, küll me juba kaasa elame!

Urmas.
Luciano
Liige
Kontakt:

Sellel tegevusel on veel üks pluss (või siis üks ongi) - tekib vaba hetk, võtad väikse näpuotsatäie pastat ja hambaorgi ja tegutsed. Mudelikleepimiseks ja värvimiseks tuleb kogu kupatus mitmest karbist välja katkuda ja laiali laotada. Aga sculptimine on ikka täitsa näpuvahel töö.

On kellelgi veel ehk kogemust selle ainega ja mõnda head näpunäidet deitailide tegemiseks. Samuti kuidas oleks tark pead teha. Tundub, et enne tuleb kuulike valmis veeretada, lasta sellel ära kivistuda ja siis hakata kihiti nägu peale kandma, sest muidu kipub moll lapikuks vajauma ja pea kuju ei säili.

Õhukest kangast saab tast nii kilevahel rullides kui ka käevahel ilusti teha ja pärast märja näpuga siludes defektid kaotada. Samas kohati jätab näpujälg just sellise laheda "kangamustri" kuigi mõõtkavalt on see rohkem selline velvetkangas mida mundrite juures pole täheldanud :)
www.aiaimpeerium.ee
Kasutaja avatar
Sho
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Sho »

Lihtsa pea tegemine on lihtne.. voolid ovaalse kolju, nagu sa juba märkisid.. aga enne kivistuma panemist vajutad sälgu silmade kohal sisse. Mingi nurkse asjandusega.. et kulmude alla jääb suht järsk sisselõige ja allapoole, põsesarnadeni, laugem..
Peale kivistumist veeretad sculptist näpu vahel pisikese rulli ja vajutad ta vertikaalselt keset nägu nina kohale.. kulmudest alates kuni lõua alla. Seejärel lõikad sellele vorstile sälgud sisse.. nina all, suuava kohal ja alahuule all. Edasi on juba käkitegu ja maitseasi..
Silmade modelleerimiseks asetad silmaavasse pisitillukese tükikese materjali ja vormid laiali.
Ja ongi kogu kunst..
Võtke teed ja tulge homme jälle..
Luciano
Liige
Kontakt:

kõlab lihtsalt jah - ma ühe molu olen tänaseks valmis saanud. 3 on veel teha. Eks ma proovin neid selliselt siis. Ilmselt pean siis ainult Tamya epoxyputtit kasutama - see on pisut toekam väikeste asjade tegemiseks.
www.aiaimpeerium.ee
Kasutaja avatar
Sho
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Sho »

Tamiya on muidugi parimaist parim..
aga täiesti uuteks katsetusteks kogu figuuri tegemisel julgen soovitada ka hoopis teistsugust ollust - Cernit nimeks.. See on pealtnäha nagu plasteliin aga 10 minutiks ahju pannes kivistub..
Kasutaja avatar
Sho
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Sho »

Muide.. kas kokkutulekuvõlvis olev figuur, mida iseloomustati sõnadega - jooga, kogu selle aja seisis ühel jalal - ongi sinu oma? Selle nägu on täitsa priima..
Luciano
Liige
Kontakt:

ei ole minu.
mul on hetkel pooleli 4 converditud figuuri ja 4 täielikut sculptitud figuuri.
Muu on valmis aga osad relvad, 3 pead ja nipet-näpet: kotirihmad, mõned pandlad jne on veel puudu. Aga kuna ma nendega tahaks Suurel Auhinnal osaleda siis ma hetkel neid veel ei avalikusta.
www.aiaimpeerium.ee
Vasta

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 8 külalist