Panzer IV Ausf. G

Militaartehnika mudelitest. Tehnoloogiad ning mõõtkavad ei ole piiratud.
Kasutaja avatar
Panzergrenadier
Liige
Kontakt:

Panzer IV Ausf. G

Postitus Postitas Panzergrenadier »

Tere!

Tekkis tunne, et pikaajaliste projektide vahele on vaja ka pisult kergemat meelelahutust. Seega sai valitud selline mudel...

Pilt

Väga vahva mudel juba sellepärast, et ei ole temaga mingeid jamasid. Kõik sobis ilusti kokku ja detailid on teravad. Eks ma ta sellepärast valisingi, et selliseks kiireks vahelduseks on see igati sobiv. Värvida kavatsen ta enam vähem nagu karbipildil, ainult ehk prooviks pisult rohkem kulutada. See saab olema minu esimene talvemaskeeringus masin, seega saab näha mis temast välja tuleb. :roll:

Pilt

Pilt

Pilt

Pilt

Pilt

Siim
Kasutaja avatar
vaoinas
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas vaoinas »

Väga kaunis näeb välja - sinu puhul väga ei üllata. Lainetavad porilapakad on väga okeilt välja tulnud.

Mis värviskeemi sa teed?

... ning kas sul on mingi põhjus miks sa etse ei kasut? Panin just tähele õhuvõtuavade katetest mille jaoks peaks selles karbis etsialternatiiv ka olema.
Kasutaja avatar
Panzergrenadier
Liige
Kontakt:

Tänud!
... ning kas sul on mingi põhjus miks sa etse ei kasut? Panin just tähele õhuvõtuavade katetest mille jaoks peaks selles karbis etsialternatiiv ka olema.
Ma vaatasin, et ei olnud erilist põhjust neid etse kasutada. Esiteks on plastik juba niigi tasemel ja noh paar osa sai lihtsalt natuke õhemaks viilitud ja probleem lahendatud. Etsidega kaasneb ka superliimiga mässamist ning selle tõttu on nad ka kergemini mudeli küljest murduma.
Mis värviskeemi sa teed?
Arvan, et piltidelt saad sa vastuse...

Pilt

Pilt

Pilt

Pilt

Värv on otse purgist Model Master Panzer Grey. Lasin hea kindla kihi peale, siis dekaalid ning kõik see laki alla. Siis aerograafiga valge guašš värv peale ning peale tunni ajalist ootamist hakkasin seda kihti niiske pintsli ja svammiga ära pühkima. Tulemus on siis selline. Järgmiseks on siis uus lakikord ja siis pesud ja pastellid jne.

Siim
Kasutaja avatar
janno8
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas janno8 »

Hakkab ilmet võttma, siiamaani üks paremaid talvecamosid, kuid dekaalide all olev hall riivab veidi silma, aga ikkagi ilus :wink:
Lase aga sama hoogsalt edasi,uusi pilte tahaks juba näga :lol:
joomise maha jätame jätame, selle peale võtame võtame
skeletondude
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas skeletondude »

Heips Siim,
Mulle meeldib küll see, AGA, kas sa püüad teha seda varianti, kus on juba kamot maha pestud?
Või püüad sa seda teha mis karbipildil on, sest seal on rohkem valget, mitte nagu sul praegu, kõik maha pestud.

Edu, ning ootan uusi pilte,

Marek
Kasutaja avatar
Panzergrenadier
Liige
Kontakt:

Tänan.

Eks see tumehall on valgega koos väga kontrastne ja paistab hoopis mustana. Tagantjärgi tarkus, oleks pidanud värvi heledamaks toonima. See oleks aga pisult minu veendumuste vastu käinud, sest mina olen arvamusel, et tankihall oli ikkagi üüpris tume hall, mitte helesinine nagu mõnedes galeriides ikka näeb.

Mulle meeldib küll see, AGA, kas sa püüad teha seda varianti, kus on juba kamot maha pestud?
Või püüad sa seda teha mis karbipildil on, sest seal on rohkem valget, mitte nagu sul praegu, kõik maha pestud.
Karbipilti ma täpselt jäljendada ei püüagi. Teoorias on aastaajaks juba kevade algus ja masin on juba paari vihmasadu näinud, mis niigi talve jooksul räsitud valget värvikihti juba osaliselt maha uhub.
skeletondude
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas skeletondude »

Alles klar. ;)
Kasutaja avatar
vaoinas
Liige
Kontakt:

kuid dekaalide all olev hall riivab veidi silma
Talvevärviga üle lastes jäetigi eraldusmärgid sageli värvimata, või siis pesti nende kohalt valge kohe maha.

Teoorias on aastaajaks juba kevade algus ja masin on juba paari vihmasadu näinud, mis niigi talve jooksul räsitud valget värvikihti juba osaliselt maha uhub.
Vaata natuke üle, mõne koha peal ei ole sul valged jooned otse alla, vaid pisut ristirästi - nagu oleks agar tankistikäsi seda juba lapiga maha üritanud pesta. Aga see halli tumedus mind küll ei häiri. Tahaks muidugi mõnd värvidega pilti ka siia vahele näha...

Väga bro, küta edasi
Kristjan
Kasutaja avatar
janno8
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas janno8 »

vaoinas kirjutas:Talvevärviga üle lastes jäetigi eraldusmärgid sageli värvimata, või siis pesti nende kohalt valge kohe maha.
Näe, jälle ühe teadmise võrra targem, tagant vaadates lihtsalt torkavad silma kohe dekaalid,aga ega samas see võib isegi efekti juurde anda.
joomise maha jätame jätame, selle peale võtame võtame
fossiil
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas fossiil »

Vägev masin on tulemas! Aga veidi iriseksin kah: need talvise kamo jäägid - sellesmõttes "vastu kevadet" sobib hästi, kus suurem osa valgest on juba maha kulunud/valgunud/mida iganes - kui vertikaalpindadega on kõik OK, siis horisontaalsed panevad veidi kukalt sügama. Asi on selles, et horisontaalsetele pindadele ei saa sellised korrapärased triibud lihtsalt iseenesest tekkida, sinna tuleks võimaluse korral midagi hajusamat välja mõelda. Efektne on muidu küll, aga kas ka tõepärane..., vähemalt talvises kamos masinate pilte uurides nad nii triibulised ei tundu.
See oleks aga pisult minu veendumuste vastu käinud, sest mina olen arvamusel, et tankihall oli ikkagi üüpris tume hall, mitte helesinine nagu mõnedes galeriides ikka näeb.
Õige jutt, tankihall oligi üsna tumedat tooni hall, aga nii nagu masinad vähegi käigus olid, nii hakkas ta heledamaks pleekima ja tihtipeale sinaka toonini välja, seda eriti kuumema päikesega maades. Näiteks dokfilmi värvilistel kaadritel Hispaania kodusõjast on Pz IA üsnagi heledaks sinakaks pleekinud... Nii et põhimõtteliselt sõltub kõik ikkagi masina "trööbatuse" astmest ja tegutsemise kohast, lisan siia ühe omaaegse värvilise slaidi, seal on näha et tankidel olev hall toon erineb tankistide mustast vormist ikka üksjagu:

Pilt

Urmas.
Larry
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Larry »

Ilus masin kleebitud! Talvecamo kohta ütleksin minagi, et ehk võiks masin valgem olla? Heaks eeskujuks võiksid võtta sellesama masina, mida sa T-72 teemas skeletondudele pakkusid, see PlanetArmori Panzer III Ausf. J. Isegi koht ja aeg on ju samad - märts 1943 Harkov! Väga nauditav seriaal oli see, sa ise ka ruigasid ju mõnust 8) , proovi nüüd järgi teha!
Kasutaja avatar
vaoinas
Liige
Kontakt:

Larry, see olin mina, kes ruigas ja lahmis selle Planetarmor'i Panzer III'ga, aga ei julge ise talvecamo teha. Siim on puhas poiss:)
Larry
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Larry »

Hehee, see "ruigas" oli mõeldud kõige paremas tähenduses, ma ise ka ruigasin mõnust :lol: . Siimu ja SD kommentid olid seal täiesti olemas! Vaadake sealt neid talvecamo pilte - masin on kraadi võrra valgem. Õrnalt kumab jah alusvärv läbi, aga ainult õrnalt, ja on ju ka juba märtsikuu :wink: . PanzerGrau suhtes mul probleemi pole. Huviga ootan pilte porist ja sulalumest :D .
Joss Metsast
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Joss Metsast »

Kena kamo. Nojahh aga mida muud siis Siimult tahta :) Igastahes

Küsimus ka targematele, kas talvise valge maskeerimisvärviga kaeti tõesti terve masin? Mulle lihtsalt jäänud mulje et veermikuosast võõbati vaid rattad üle , malelaua paigutuse puhul ainult välised.
fossiil
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas fossiil »

kas talvise valge maskeerimisvärviga kaeti tõesti terve masin?

Kuidas kunagi, vahel tehti masin ikka päris põhjalikult valgeks:
Pilt

Rataste malelaua-asetuse korral vaevalt et keegi sisemiste külgedega jamama hakkas :wink:

Aga vahel suhtuti asjasse palju loomingulisemalt:
Pilt

Kõik sõltus materjalidest või õigemini nende kättesaadavusest, esimesel vene talvel ei olnud sakslastel valget maskeerimisvärvi suurel hulgal kusagilt võtta, siis läks käiku kõik mis vähegi valge: lubi, voodilinad, ka kriidiga kriipseldati masinaid osaliselt valgeks. Järgmisel talvel sellist isetegevust enam eriti ei olnud, valge värv saabus tavaliselt saksa täpsusega õigeks ajaks igasse väeosasse ja masinad muutusid lume tulekul kibekähku valgeks.

Urmas.
Vasta

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Bing [Bot] ja 11 külalist