Vägev masin on tulemas! Aga veidi iriseksin kah: need talvise kamo jäägid - sellesmõttes "vastu kevadet" sobib hästi, kus suurem osa valgest on juba maha kulunud/valgunud/mida iganes - kui vertikaalpindadega on kõik OK, siis horisontaalsed panevad veidi kukalt sügama. Asi on selles, et horisontaalsetele pindadele ei saa sellised korrapärased triibud lihtsalt iseenesest tekkida, sinna tuleks võimaluse korral midagi hajusamat välja mõelda. Efektne on muidu küll, aga kas ka tõepärane..., vähemalt talvises kamos masinate pilte uurides nad nii triibulised ei tundu.
See oleks aga pisult minu veendumuste vastu käinud, sest mina olen arvamusel, et tankihall oli ikkagi üüpris tume hall, mitte helesinine nagu mõnedes galeriides ikka näeb.
Õige jutt, tankihall oligi üsna tumedat tooni hall, aga nii nagu masinad vähegi käigus olid, nii hakkas ta heledamaks pleekima ja tihtipeale sinaka toonini välja, seda eriti kuumema päikesega maades. Näiteks dokfilmi värvilistel kaadritel Hispaania kodusõjast on Pz IA üsnagi heledaks sinakaks pleekinud... Nii et põhimõtteliselt sõltub kõik ikkagi masina "trööbatuse" astmest ja tegutsemise kohast, lisan siia ühe omaaegse värvilise slaidi, seal on näha et tankidel olev hall toon erineb tankistide mustast vormist ikka üksjagu:
Urmas.