"Nugiseksi kiiver" :-)
Kui, keegi siin meie hulgast tunneb Nugiseksi võiks temalt ju küsida, aga mulle tundub küll, et koopia, mis koopia, nii tutikas näeb see välja.
Seal Axis-i foorumis üks väidab, et eestlastel ei olnud lipu värve kiivril, minu teada oli küll

Seal Axis-i foorumis üks väidab, et eestlastel ei olnud lipu värve kiivril, minu teada oli küll
Meie võitluslipp sini-must-valge
aatekõrgusse näidaku teed!
Lehvi, lehvi sa hõõguma palged.
Süüta südames õilsuse leek.
Ei saa unustada ka seda, et Rüütliristi kavaleridel lasus eriline kohustus kiiver vene vägedele heas korras üle anda selle koheseks muuseumi paigutamiseks ja samuti ei tohtinud nad keelduda autogrammide andmisest 24 tunni jooksul peale vangi langemist.
Palun alati pakkuda märke, medaleid, riste, autasusid tsaari, eesti ja saksa ajast. Samuti dokumente, postkaarte ja fotosid igal teemal, vorme, kiivreid, pandlaid, mõõku jms. 52-23353 ri28le@hot.ee
raudrist, seda kuulen ma küll esimest korda. Ei tea kas see käsk ka toimis, nii palju, kui mina lugenud olen varjasid paljud seda kõrget autasu. Tsehhis sai rist ju nii mõnelegi saatuslikuks. Kuid samas olen lugenud, et rüütlirist olevat isegi siberis vangis olles mõnel kaelas kõlkunud. Oli ju ütluski selle kohta umbes nii, et sobis sellega võidelda, sobib ka surra.
-
teddybbeer
- Liige
- Kontakt:
nu sa eelmisi teemasi siin foorumis pole lugenud vä? oioioi! nu siis sinu valgustamiseks: aadu ja kogu nende kamp ei olnud nimelt veel päris kindlad, et kas eestlane kui selline ikke on päris õige puhtverd aarialane, niisiis nemad soovitasid augsbergeril(20. div ylemal, mitte militaar.net model) kirjutada direktiiv, milles nõuti igalt eesti soost vabatahtlikult oma esivanemate ja enda eluloo lühikirjelduse ülestähendamist temale määratud kiivrisse. kiiver ikkegi reichi omand, hiljem hea ladustada, iga tõeline grenadiir ei loobu sellisest riistapuust niisama, saksa kuulsast ordnungist loodan, et oled sinagi kuulnud, mõtle mitu panzerit selle jaoks ohverdati, et eesti "vabatahtlik" saaks teraskiivrit kanda!Satakas kirjutas:huvitav, miks seda elulugu sinna vaja oli? aga no omanik on veel elus - eks tema käest võib ju küsida
aiai-oioi. no ei jõua kõike läbi lugeda.teddybbeer kirjutas:nu sa eelmisi teemasi siin foorumis pole lugenud vä?Satakas kirjutas:huvitav, miks seda elulugu sinna vaja oli? aga no omanik on veel elus - eks tema käest võib ju küsida
PS! ja ikkagi ei saanud targemaks. mis siis oli põhjuseks? no oli käsk, selge see aga käsul on põhjus mida ma ka küsin.
-
-=Grenadier=-
- Liige
- Kontakt:
Ma pean vist oma jutule eraldi lisama
.
Siin nii tõsised mehed koos.
Siin nii tõsised mehed koos.
Palun alati pakkuda märke, medaleid, riste, autasusid tsaari, eesti ja saksa ajast. Samuti dokumente, postkaarte ja fotosid igal teemal, vorme, kiivreid, pandlaid, mõõku jms. 52-23353 ri28le@hot.ee
-=Grenadier=- või raudrist, või keegi teine, kes jägab seda vormi asja hästi võiks mu küsimusele vastada. Seal Axis-i foorumis üks väidab, et eestlastel ei olnud lipu värve kiivril, minu teada oli küll

Mart Laari raamatus "Isamaa Ilu Hoieldes" on Hintzeri poolt ülesvõetud foto, kus kiivritel on eesti lipu värvid. Originaalfotol on aga Wehrmachti kotkad. Niisiis väike võltsing - küll aga mitte Laari poolnehugo1 kirjutas:-=Grenadier=- või raudrist, või keegi teine, kes jägab seda vormi asja hästi võiks mu küsimusele vastada. Seal Axis-i foorumis üks väidab, et eestlastel ei olnud lipu värve kiivril, minu teada oli küll![]()
![]()
Olen näinud aga ka teisi fotosid, kus kiivritel on lipuvärvid. Samuti olen Okupatsioonimuuseumis näinud sinimustvalgega märgistatud kiivrit. Nende ehtsuse kohta ei oska kahjuks midagi öelda.
-
-=Grenadier=-
- Liige
- Kontakt:
jah olid küll lipuvärvid küljele värvitud - mitte kõigil muidugi aga osadel ... ja kasutaja Arnold'i (oli vist temal) pildialbumis on näha ka fotosid, kus 2 foto peal on selgesti näha sini-must-valge kilp kiivri küljel
ise nägin ka paar aastat tagsai ühte M40 SS kiivrit, mille vasakule küljele olid värvitud eesti lipuvärvid - ja see kiiver oli väidetavalt leitud eestist ja pidi olema 100% ehtne - kes teab?
ise nägin ka paar aastat tagsai ühte M40 SS kiivrit, mille vasakule küljele olid värvitud eesti lipuvärvid - ja see kiiver oli väidetavalt leitud eestist ja pidi olema 100% ehtne - kes teab?
foorum.rindeleht.ee
-
-=Grenadier=-
- Liige
- Kontakt:
siin see Arnold'i pilt ka - ma loodan, et ta kallale ei tule, et ma luba küsimata selle siia panen
http://acdc.he.ee/he/unt/displayimage.php?album=3&pos=7
http://acdc.he.ee/he/unt/displayimage.php?album=3&pos=7
foorum.rindeleht.ee
Kes on foorumil
Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 2 külalist