Tervist lugupeetud publikum...kolleegid. Sattus minu kätte , nimetame seda projektiks, figuuride komplekt, mis vajas n.ö " materialiseerumist"
Välja näeb ta nii:

ja kuna oli omaniku poolt mainitud ,et tegemise progressi tohib ka näidata, haarasin n.ö sõnal sabast, endalegi tegevust, ja Teilegi võib olla huvitav vaadata... Niisiis tegu on kolme Saksa Waffen-SS võitlejaga , kes kuhugi marsivad. Karbist väljavõttes näeb projekt välja nii:

Resin valu tehnoloogias valatud 3 figuuri, mis jagatud komponentideks ja varustuse elementideks. Tegu siis Warriors firma komplektiga. Mainida võiks , et sellel firmal on taolisi figuure üüratult palju ja suht hea kvaliteedi ja hinna vahe...minu meelest. Olles kokku puutunud enamjaolt plastmassist figuuridega ,on need figuurid suht korralikult valatud, detailsed ja pakuvad värvimise mõnu just kuulsa Waffen camo maalimisel. Seda viimast olen teinud ausalt öeldes üsna ammu aega tagasi.

Niisis alustasin sellest , et pistsin kogu krempli pesusse , et eemaldada valamisel kasutatavat õlitamis jäänuseid. Kerge seebi-pulbri lahus aitab sellele parajalt kaasa.
Seejärel pistsin pea elemendid hambaorkide otsa...umbes nii:...jube

kere osad siis omaleitud alustele ...umbes nii:

ja uurides referenss materjale ja omaniku poolt lahkelt pakudud fotosid , võib töö alata. Kõigepealt tuli katta kõik kruntvärviga, milleks oli seekord Mr.Hobby Mr.Surfacer nimeline vedelik. Pihustasin siis seda aerograafiga figuuride elementidele ja lasin oodata paar tundi...

Seejärel värvisin Tamyia akrüül XF-22 saksa feldgrau värvi olevad osad .
Tegelikult on selle värvi nimetus RLM Grau ,aga olen leidnud , et see sobib originaal feldgrau XF-65 asendamiseks, kuna annab mastaabile vajaliku helenduse protsendi e. teeb värvi pisut heledamaks, ............paraku ei ole mu pildistamis oskused kuigi head ,aga peaks näha olema suht tumedat rohekashalli värvi:

Samuti paar tundi ootamist, mida sai kasutada pea elementide värvimiseks. Selleks kasutan samuti aerograafi, kuna leian, et pintsliga ei tule nii head resultaati kui pihustiga...selleks kasutasin XF-16 akrüüli ,millele lisasin natuke pruuni, kuna inimese nahk ei ole paraku põrsaroosa

Kuna saabus pühapäeva õhtu ,siis jõudsin veel kantseldada lapsi , naist ja teha muid tegemisi, toimus sellel ajal töölaual sügav kuivamis protsess. Nüüd võtsin siis ette niinimetatud "washing" protsessi. Mustale õli värvile lisasin rohkelt white spirti ning segu valmis. Pehme pintsliga peale ja voi`la - valmis. Lasin taas kuivada. Seejärel võtsin Tamyia emailvärvi halli XF-54 ja purgi põhjast natsi paksu värvi paletile ja kuivpintsli meetodiga käisin värvitud pinnad üle, mis andis omakorda effekti, kus väljaulatuvad pinnad läksid heledamaks. See tegi asja kohe elavamaks ja ilusamaks...
Järgmmisena sattusid pintsli alla grenaderide pea elemandid. Ühel neist oli feldgrau müts, teistel kiivrid katetega. Neile tulevad siis, igale figuurile, erinevad camod. Selleks korraks on mul varutud "eksperimentaal" variant ,mida tahaks kasutada camo tegemisel , aga õhtu käes ja praegu näeb ühe soldati kiivrikate välja nii:

vot nii tänaseks...to be continued