Saksa eliitsõdurid e.Waffen wärk

Militaartehnika mudelitest. Tehnoloogiad ning mõõtkavad ei ole piiratud.
Kasutaja avatar
Parovoz
Liige
Kontakt:

Saksa eliitsõdurid e.Waffen wärk

Postitus Postitas Parovoz »

Tere-tere!
Tervist lugupeetud publikum...kolleegid. Sattus minu kätte , nimetame seda projektiks, figuuride komplekt, mis vajas n.ö " materialiseerumist"
Välja näeb ta nii:
Pilt
ja kuna oli omaniku poolt mainitud ,et tegemise progressi tohib ka näidata, haarasin n.ö sõnal sabast, endalegi tegevust, ja Teilegi võib olla huvitav vaadata... Niisiis tegu on kolme Saksa Waffen-SS võitlejaga , kes kuhugi marsivad. Karbist väljavõttes näeb projekt välja nii:
Pilt
Resin valu tehnoloogias valatud 3 figuuri, mis jagatud komponentideks ja varustuse elementideks. Tegu siis Warriors firma komplektiga. Mainida võiks , et sellel firmal on taolisi figuure üüratult palju ja suht hea kvaliteedi ja hinna vahe...minu meelest. Olles kokku puutunud enamjaolt plastmassist figuuridega ,on need figuurid suht korralikult valatud, detailsed ja pakuvad värvimise mõnu just kuulsa Waffen camo maalimisel. Seda viimast olen teinud ausalt öeldes üsna ammu aega tagasi. :oops:......... AGA oleme ju mudelistid :)
Niisis alustasin sellest , et pistsin kogu krempli pesusse , et eemaldada valamisel kasutatavat õlitamis jäänuseid. Kerge seebi-pulbri lahus aitab sellele parajalt kaasa.
Seejärel pistsin pea elemendid hambaorkide otsa...umbes nii:...jube
Pilt
kere osad siis omaleitud alustele ...umbes nii:
Pilt
ja uurides referenss materjale ja omaniku poolt lahkelt pakudud fotosid , võib töö alata. Kõigepealt tuli katta kõik kruntvärviga, milleks oli seekord Mr.Hobby Mr.Surfacer nimeline vedelik. Pihustasin siis seda aerograafiga figuuride elementidele ja lasin oodata paar tundi...
Pilt
Seejärel värvisin Tamyia akrüül XF-22 saksa feldgrau värvi olevad osad .
Tegelikult on selle värvi nimetus RLM Grau ,aga olen leidnud , et see sobib originaal feldgrau XF-65 asendamiseks, kuna annab mastaabile vajaliku helenduse protsendi e. teeb värvi pisut heledamaks, ............paraku ei ole mu pildistamis oskused kuigi head ,aga peaks näha olema suht tumedat rohekashalli värvi:
Pilt
Samuti paar tundi ootamist, mida sai kasutada pea elementide värvimiseks. Selleks kasutan samuti aerograafi, kuna leian, et pintsliga ei tule nii head resultaati kui pihustiga...selleks kasutasin XF-16 akrüüli ,millele lisasin natuke pruuni, kuna inimese nahk ei ole paraku põrsaroosa :) ,annab "jumet" n.ö
Kuna saabus pühapäeva õhtu ,siis jõudsin veel kantseldada lapsi , naist ja teha muid tegemisi, toimus sellel ajal töölaual sügav kuivamis protsess. Nüüd võtsin siis ette niinimetatud "washing" protsessi. Mustale õli värvile lisasin rohkelt white spirti ning segu valmis. Pehme pintsliga peale ja voi`la - valmis. Lasin taas kuivada. Seejärel võtsin Tamyia emailvärvi halli XF-54 ja purgi põhjast natsi paksu värvi paletile ja kuivpintsli meetodiga käisin värvitud pinnad üle, mis andis omakorda effekti, kus väljaulatuvad pinnad läksid heledamaks. See tegi asja kohe elavamaks ja ilusamaks...
Järgmmisena sattusid pintsli alla grenaderide pea elemandid. Ühel neist oli feldgrau müts, teistel kiivrid katetega. Neile tulevad siis, igale figuurile, erinevad camod. Selleks korraks on mul varutud "eksperimentaal" variant ,mida tahaks kasutada camo tegemisel , aga õhtu käes ja praegu näeb ühe soldati kiivrikate välja nii:
Pilt
Pilt
vot nii tänaseks...to be continued 8)
Taara avitab! ...
Kasutaja avatar
Panzergrenadier
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Panzergrenadier »

Väga tore on sellist head figuuritööd vaadata. Mul on endal veel palju õppida, seega kõik selline lisatud jutt on väga teretulnud. :)
Selleks korraks on mul varutud "eksperimentaal" variant ,mida tahaks kasutada camo tegemisel
Ma lihtsalt huvi pärast pakun, et kas see eksperiment hõlmab camoga dekaale?
Wiking
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Wiking »

Lihtsalt super. Silm lausa puhkab ja süda ka :wink:
Joss Metsast
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Joss Metsast »

Väga uhked, epovalu mehikesed on alati kuidagi "mõnusamad" kui plastanaloogid, missest et tükke vähem jne. See tikkude otsas olevate peade pilt meenutab kaadrit mõnest b-kategooria õudukast :)

Üks küsimus ka, kas sa relvad asendad plastanaloogidega või kasutad noid komplektis olevaid tulenuiasi?

Jõudu kamoga mässamisel.
fossiil
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas fossiil »

Päris hea on vaadata sellist samm-sammult tegemist figuuride juures, eks tuleb teemat jälgida ja protsess "kõrva taha" panna - kui oma itaallasega ühele poole jõuan, tuleb tankist samuti valmis teha, on mul üks itaaliamaa epolvalu, esialgu lebab karbis ja ootab tanki valmimist.

Nii et jõudu - ootan huviga järgmisi samme.

Urmas.
Kasutaja avatar
Parovoz
Liige
Kontakt:

Tere-tere!
Vahepeale tekkis väike paus , pere asjad ja tagatipuks surid kaamera akud ära...
No nii, eks siis püüan jätkat, mida olen saavutanud ....
Tulekul on siis üks Waffeni camodest . Infoks nii palju, et neid oli minu teada 6 sorti. Kevade ja sügis hoo aegadeks eraldi ja mitmevärvilised.
Antud juhul on tegu siis tüüp SS Eichentarn A mustriga e. eesti keeles Tammelaik A. ...välja peaks nägema umbes nii:
Pilt
Selleks värvisin ma figuuride torsod helepruuni XF-52 Flat earth tooniga ja katsin need omakorda läikiva lakiga. Seda selleks , et läheb edaspidi vaja kui fooni. Siit hakkab "eksperimendi" osa pihta :) Seisneb see selles, et camo värvimise asemel kasutan valmis produkti,mida siin mail vist ei ole nähtud.
Pilt
Pildi nurgas on näha osaliselt kamufleeritud figuuri. Et käsitsi värvida mustrit oleks vaja 4 tooni. Omades kogemust, võin öelda et see on üks ku...a aega nõudev töö. Otsustasin siis kasutada hoopis alternatiivi . Jaapanis tehti selleks dekaal. Valmis muster peal ja puha. Lõikad torso vajaliku jupi ning kannad peale.Siis töötled seda Micro Sol lahusega(võib kasutada tehnilise piiritus, viina või Italeri Decal solutioniga), et see korralikult pinnale sulanduks. Siin pildil näha valmis pea osad, parempoolne kaetud juba matt lakiga ja vasakpoolne mitte
Pilt
Seejärel teha torsosid oli juba kergem. Nagu rätsepmeister- jupp valmis -peale. Kui dekaal pehmeks läheb terava hamba orgiga sobitada ta pinnale .Mainiks , et nõuab ajaliselt ja mahukuselt sama palju aega kui värvimine pintsliga. Jännanud nendega tükk aega, näeb nüüd projekti osaliselt valminud üks kuju nii:
Pilt
Pilt
Nagu Joss märkis, vahetasin vintpüssid ja MP plastmass omade vastu , kuna on tunduvalt parema kvaliteediga ja tegin igaks juhuks rihmad ka peale, pildil on teise rihm veel teoksil nagu ka MP, kuivab kirjutamise ajal.
Pilt
Vot nii selleks korraks...loodan et ei olnud segane jutt...aga küsida võib ikka
Lugupidamisega
Taara avitab! ...
Kasutaja avatar
Parovoz
Liige
Kontakt:

Tere-tere!
Niisis jätkan......
Seekord tuleb juttu kolmandast figuurist mis peaks olema mingitsorti allohvitser, kuna käes on MP40, ja lõkmetel on mingi eraldusmärk. Kahjuks puudus selleks juhuks vajalik detail nagu vöörihmal rippuv kaarditasku ja binokkel, ...aga seda saab lisada :) . Sellel tüübil on seljas
veidi teistmoodi kamo ürp SS Eichentarn B e. Tammelaik B( tüüp 2) Välja näeb see nii...
Pilt
Selleks on mul ka seda sorti dekaal olemas. Lõikame vajalikud jupid ja tükid valmis... vabandust liiga tumedate fotode pärast, aga ehk on midagi näha
Pilt
töötleme seda vajaliku keemiaga ja kui ta on küllalt pehmeks saanud saab hambaorgiga vajalikud servad, voldid trimmida paika. Seejärel varustus vajaliku värviga värvida. Näeb välja nii..
Pilt
Pilt
Lasta kuivada ja seejärel katta matt lakiga. Jällegi kuivada lasta parajalt ning seejärel teha üks "pesu" mis võtab erksad toonid tuhmimaks. Kergelt kuiva pintslit liivakarva tooni Humbroli 110 Wood , kriite , imiteerimaks tolmu ja peaks olema valmis. Jääb veel teha kolm alust läbipaistvast orgklaasist.
Lõpetuseks võib öelda, et see jutt ei ole dogma vaid minu meetod figuuride viimistlemiseks. Kui oli segane , sorry, ei ole sõnameister. Aga loodan, et tõi mingit abi figuuride viimistlemisel sel on. Vastan alati küsimustele sel teemal :) Siit ka paar pilti e.kompositsiooni
Pilt
Pilt
Pilt
Viimati muutis Parovoz, 05 Sept, 2008 21:26, muudetud 1 kord kokku.
Taara avitab! ...
Surmaingel
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Surmaingel »

Väga vahva!
See kleebitava laigu idee-kuulen esimest korda, aga ma väike tegija ka suurte sebijate kõrval. Ma siiani plätserdanud ainult värvidega. Ega sa vist seda tammelaiku Kullost ometi ju ei saanud? Tellisid netist?
Sa võiksid need pildid jah, tiba paremad teha, oleks huvitav vaadata ja endale midagi kõrva taha panna!
Tubli töö!
fossiil
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas fossiil »

Vahva asi jah, sai eile üht sellist mehikest käes keerutatud ja pean ütlema, et pildi võib ju teha kui hea tahes, kuid näpu vahel uurides tundus kõik veel palju parem.
Minu poolt samuti aplaus!

Urmas.
Kasutaja avatar
Parovoz
Liige
Kontakt:

Tere-tere!
:oops: Ma tänan heade sõnade eest...
Surmainglile: Need on jah netist tellitud. Jaapanist.
Lugupidamisega
Taara avitab! ...
Wiking
Liige
Kontakt:

Jah, pole sõnu. Vaatan ja imetlen siin suu lahti. Ülikõva :!:
skeletondude
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas skeletondude »

Pean ütlema, et figuurid tulid küll hästi välja, ning peaks ka vist ka enda tellitud amide digikamo lehe pakendist välja võtma ja ära proovima.

Tänud inspiratsiooni eest! :)
Kasutaja avatar
Panzergrenadier
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Panzergrenadier »

Väga lahe ja õpetlik! 8)
Kasutaja avatar
vaoinas
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas vaoinas »

Täiesti uskumatu, kuidas mõnel mehel ikka tulevad need figuurid välja - valaks keegi mulle ka seda figuuritegemise tarkust kohe kulbiga.
Wiking
Liige
Kontakt:

Suured tänud Povoroz'ile :!: :!: :!: Grenaderid on uhked ja nüüdsest oma üksuste juures - nagu näha liiguvad tankide toetusel rinde poole :wink:
Siin pildid:
Pilt
Pilt
Vasta

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 9 külalist