Itaalia kergetank

Militaartehnika mudelitest. Tehnoloogiad ning mõõtkavad ei ole piiratud.
Vasta
fossiil
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas fossiil »

Nojah, eks nende vanasõnadega on nii nagu on... :roll:
Aga tegelikult asjad siiski liiguvad, kuigi pisitasa - suvine periood ja eriti abikaasa puhkus ei ole kunagi mudeliehitusele turgutavalt mõjunud, pigem vastupidi... Kuid sellegipoolest jõudsin nüüd niikaugele, et sain plekiringiga ühele poole - s.o. kolmest segmendist koosnevad porilauad, millede tegemine osutus palju aeganõudvamaks, kui olin arvanud, üritan lähematel päevadel osa polte kah peale saada, siis panen pildid üles.
Nii et asi susiseb.

Urmas.
asjaajaja
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas asjaajaja »

Rõõm kuulda, hoian pöialt, et ilmad halvaks läheksid. :twisted:
Kõik, mis toimub praegu, on minuti pärast juba ajalugu
fossiil
Liige
Kontakt:

Ilmad on olnud pehmelt öeldes vahelduvad, ent mingid edasiminekud on siiski toimunud, panen mõned pildid kah üles, muidu vajub teema jälle arhiivi sügavustesse.. Niisiis - hetkeseis:

Pilt

Pilt

Nüüd on jäänud teha veel mootoriruumi pealsed luugid koos žalusiidega, samuti žalusiid kaldus tagaosa peale, ventilatsiooniavade katted, tööriistakastid, summuti, tungraud ja tööriistad... Nii et tegevust peaks jätkuma. Eriline kaif on muidugi žalusiide juures ootamas...

Urmas.
Kasutaja avatar
vaoinas
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas vaoinas »

Vinge

See on üks väheseid mudeleid, mis piltide peal parem välja näeb, kui tegelikkuses, kuna käes keerutades ei suuda lihtsalt seda detailidemerd hoomata.

arvestades tendentsi FT17 -> TKS -> itaallane, teen järelduse, et kuri tõbi alles süveneb.

PS: Ma vaatan, et hiiglaslik tikutoos on ka seekord kappi jäänud.
Surmaingel
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Surmaingel »

No kas te väidate, et Zvezda kvaliteet on kehvem?
Joss Metsast
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Joss Metsast »

Zvezda nime all sa hakkad toda leidma paari aasta pärast.... Praegu pakendab Zvezda Italeri M13-40 t. L6/40 peaks italeril varsti (taas)tulemas. Millal Zvezda seda pakkima hakkab.... jummal teab, või ei tea temagi, ükskord kindlasti.

Aga fossiilile aplaus ja tegelikult oli vaoinal õigus, pildil on asi detailsem ja kenam kui "looduses silmaga nähtud" No ei näe inimsilm niipalju kui vaja, vähemasti mitte minu oma. Ja õnneks pole noid pilte ka miski tikuga risustatud :lol:

Jõudu lõpusirgel...
Surmaingel
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Surmaingel »

Eieieieie Joss!
Asi selles, et Urkil on nagunii mõõtudega suuri probleeme. Kvaliteedist ma ei räägiks!

A vat üle-üldine Zvezda tase on Urmase omast ikka tunduvalt parem!
:P
asjaajaja
Liige
Kontakt:

Mul on suu vett täis, ma ei saa praegu kommida...
Kasutaja avatar
Panzergrenadier
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Panzergrenadier »

Zvezda on igatahes tootlikuse poolest ees. Kirevam repertuaar ning milline valamistäpsus.

Päris hullumeelne asi on see küll. Piltidel hindab seda rohket detailsust tõesti paremini. (Päriselus lööb rohkem selle eluka suurus. Vaadake võrdluspilti Tiiger II torniga viimaselt kokkutulekult.) Ma soovitaks masin värvimata jätta, ei oleks aus kõike seda vaeva värvi alla matta.
Kasutaja avatar
vaoinas
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas vaoinas »

Mina, vastupidi, just ootan, et see värvikihi selga saaks. Arvestades Urmase värvimiskvaliteeti, siis jääb see töö ja vaev õhukese värvikihi alt päris selgesti paistma ning usun, et kõrvutades teeb muidu väga teravate joontega Dragoni valulegi silmad ette.

PS: Zvezdale, nagu juba mainitud, jääb siiski veel kõvasti alla - ma tean ka, et Urmas on nii mõnegi Zvezda suurepärase mudeli oma täiesti mööda geomeetria ning laialivalguvate äärtega epotükkidega ära rikkunud.
Tsiknat
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Tsiknat »

Mis te siis kohe välismaale kipute-muudkui Zvezda ja Zvezda.Lugedes foorumist eri teemade alt asjatundlikke kommentaare on Urmasel kohalikulgi turul positsiooni saavutamisega veel palju ära teha.

Aga masin on suurepärane.

Tom
Kui kaks inimest suudavad pimedas teki all ilma abivahenditeta valmis teha kolmanda inimese, siis igasugune mudeli kokkupanemine peaks olema käkitegu.
Kasutaja avatar
kalle
Moderaator
Kontakt:

Postitus Postitas kalle »

Kui see mudel oleks siin tootja kitist valmis tehtud, kostaks kõvasti õigustatud kiidusõnu. Aga et tegu on nullist tehtud asjaga, siis on asi ikka jätkuvalt täiesti uskumatult kõrgel tasmel!
Töö oma silmaga nägemine ja lood selle valmimise keerukusest ja vaevadest annavad muidugi veel sellele loole kõvasti lisa juurde.
Urmasel on muidugi tüüpilised ..hooliku tunnused, ajab aga vastu kuidas jaksab, ala tema pole siin millegiga eriti hakkama saanud ja vaat kui ikka teised teevad jne :))

Selliseid asju vaadates tuleb mulle jälle meelde üks paarkümmand aastat tagasi Soome telekast nähtud mersu reklaamlause... Maailm vajab eeskujusi!

ps. Raul..loomulikult on Zvezda tegija. ja muide mul on nüüd kaks roomikut juba!! 8)

Kk
asjaajaja
Liige
Kontakt:

Suudan nüüd juba veidi kommenteerida. Pole asja elusuuruses näinud, kuid fotodel on kõik ülivõrdes. Detailsus on meeletu ja läheb järjest paremaks. Värvimise koha pealt pooldan seda varianti, et teed värvimata mudelist hea portsu fotosid (see asi on Sul väga käpas) ja siis tallad klismograafil rõhu üles. Pärast seda valitseb siin foorumil haudvaikus ning igasugused Jämejalad, tikutoosid ja Zvezdad on nagu knopkad tankisoomuse vastu. :twisted:
Natike noriks eesmiste puksiirkonksude kallal. Sul paistavad need olevat korrapärase poolringi kujulised ning paralleelselt paigutatud, teema alguses postitatud fotol on need konksud aga pigem muutuva raadiusega ja veidi nurga all tanki pikitelje suhtes. (Või on mul silm keere?)
Tegelikult on isegi veits kahju, et Sa oled valinud 1/35 skaala. Ma mõtlen, millised šedöövrid tuleksid Sinu töökojast, kui teeksid neid näiteks skaalas 1/18!!! 8)
fossiil
Liige
Kontakt:

Tänan igatahes... :oops:

Teema alguses oleval pildil on üks esimeste seeriate masinatest, nendel tehti konksudega veel kõiksugu vigureid, hiljem muutusid need lihtsamaks. Mul on plaanis oma massin Stalingradi alla saata, seega saab ta endale vähe hilisemate tankide tunnused.
Aga suurema mastaabi peale ei tahaks esialgu küll mõelda - mõned ajad tagasi kinkis sõber mulle Verlindeni 1:15 mastaabis Panzer II -e, seni ei ole minust veel selle kokkupanijat saanud...

Urmas.
fossiil
Liige
Kontakt:

Tervit üle pika aja - teema oligi juba kolikambri sügavusse jõudnud vajuda... Aga tõestamaks, et mul selle projektiga ikka tõsi taga on, panen paar pilti üles, no et näidata, et asi pisitasa areneb:

Pilt

Pilt

Tundub, et mootorikattega läheb üldse kõige rohkem aega, juba nende žalusiide tegemine oli paras rist ja viletsus. Et teised ikka kenasti ühtlased tuleks, tuli eelnevalt konduktor valmis freesida, üritasin küll esialgu 12 ribi raami sisse mahutada, nagu originaalil, aga sellest ei tulnud miskit: Evergreenil ei ole sobiva paksusega ribasid. Tuli siis asja lihtsustada ja 10 ribiga leppida, no ja kui Italeri vastilmuva L6 samu ribisid loendasin (armorama lehel olid raamide fotod üleval), siis sain samuti kümme. Nii et nutmiseks veel põhjust pole. Kui oleks tegu ühe restiga, siis oleks ehk mõnel segasemal silmapilgul ka valmis teinud, aga kuna kumbagi luuki ehib üks ja taga kaldus osa peale tuleb veel kaks palju pikemat ja kahe erineva nurga all asetsevat resti teha, siis sellise kangelasteo jaoks mul küll vaimu ei jätkunud. Rääkisin paari sõbraga, et kinnituspoldid on kah juba püsti ja kaugemale ei jõudnudki - nad uurisid kohe, et kas poldid on ikka keermetatud või ei? Et kui läbimõõt oleks 0,14, mitte 0,4 nagu praegu, siis saaks veel keerme puudumisest aru, aga nüüd...
No krt... :evil: see veel puudus... aga huvi pärast proovisin ja hakkama sain:

Pilt

Iseasi muidugi, kas ma hakkan polte vahetama - värv peale ja näha ei jää praktiliselt midagi, löön mutrid niisama peale (need tuleb veel teha, on sihukesed erilised) ja ehk käib küll.

Urmas.
Vasta

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 12 külalist