Enesekaitserelva valik

Kõik relvadest, nii Eestis kasutatavatest kui muidu...
Vasta
USP
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas USP »

Ma esitaks pigem küsimuse: "milleks sul DE-d vaja läheb?". Eks sellest sõltub ka vastus.

Ukselukkude purustamiseks on see kahtlematult väga hea riist kuid padja all hoidmiseks nati suurevõitu :wink:
MAGNUM44
Uudistaja
Kontakt:

Postitus Postitas MAGNUM44 »

vaja läheb teda loomulikult oma vara kaitseks:) nn vaesemehe kahur:) pump on küll olemas aga seda jube vilets kuskil käepärast hoida!!! DE-l üks kuratlikult hea omadus, kui oled ühe matsu pannud siis teist pole vaja enam takka panna! just tema töökindlus ja vastupidavus huvitab!!!
Kasutaja avatar
Feeliks_Jalgraud
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Feeliks_Jalgraud »

"Pumpa" vast ikke ei tohiks tsiviilkäibes olla.

De kohta komentaari ei oska anda, -ilma kineskoobita pole näinud...
Mul pole midagi mõistlikku öelda.../ ███████████]98% fucked up
USP
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas USP »

Mine Tallinna Sikupilli keskusesse -neil seal DE-d müügis ja uuri asjaosalistelt täpsemalt. Töökindel ja jõuline pidi ta tõepoolest olema. Suurimateks puudusteks on minu jaoks relva kaal, varusalvede/juppide kättesaadavus ja padruni hind (ka salve mahutavus on ju suht napp). Eks see DE rohkem uksepurustamiseks ja pullitegemiseks ole.

Kui soovid head tugevatoimelist relva siis soeta ikka .45. Siis pole nii, et kui 1 firma tegevuse lõpetab, et siis enam moona Eestist ei saagi.

Kujustus on DEl kah muidugi ekstraklass. DE on nii kole relv, et lausa nauding!
Kasutaja avatar
Manurhin
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Manurhin »

Feeliks_Jalgraud kirjutas:"Pumpa" vast ikke ei tohiks tsiviilkäibes olla.
Ei tea miks? Tegu ju hariliku ja laialt kasutatava sileraudse (jahi)relvaga.
Kirves pole mänguasi, raiuge see omale pealuu sisse!
"Suured inimesed on ikka tõesti imelikud," ütles ta endamisi lihtsal moel, kui ta oma teekonda jätkas.
Kasutaja avatar
Feeliks_Jalgraud
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Feeliks_Jalgraud »

Manurhin kirjutas:
Feeliks_Jalgraud kirjutas:"Pumpa" vast ikke ei tohiks tsiviilkäibes olla.
Ei tea miks? Tegu ju hariliku ja laialt kasutatava sileraudse (jahi)relvaga.
Ei tsiteerinud relvaseadust, vaid avaldasin arvamust :wink:
Mul pole midagi mõistlikku öelda.../ ███████████]98% fucked up
MAGNUM44
Uudistaja
Kontakt:

Manurhin- väga õige tähelepanek:)
Sikupilli keskuse tüübid ja üldiselt tallinna relvapoodide tüüpidel on kohe kögerešmögereš kui nende poole sellise küssaga pöörduda!!! lootsin tegelikkuses et kellelgi on kogemusi!!! aga egas siis miskit- tuleb ikka enda nahal ää proovida:D
Medusa
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Medusa »

DE on "gas-operated" püstol, mis on enamjaolt kasutuses jahi- ja sporditulirelvana, kuna on täpne ning ühel puhul piisavalt suure "oomph"iga ning teisel juhul annab lisapunkte. Enesekaitseks sellise kasutamine ei ole just eriti praktiline lahendus, kuna relv on suur, raske ning nagu öeldud, väikese salve ja kalli moonaga. Iseenesest on tegu hea asjaga, mille kvaliteedis ei pea pettuma.

Siiski. Enajaolt igatsevad DE-d enesekaitseks kasutada igasugused wannabe-d kes tahavad kõvatada ja kes pelavad "Deaglega" nt CounterStrike-is.

Seepärast ei ole erilist mõtet enesekaitseks üle .45ACP minna. Käsikahurihuvilisele võiks soovitada ka 10 Autot, kuna see on "võimsam" kui .45ACP ning salve mahub selliseid ka rohkem (Glockil nt 15 vs 13), kuid moon on raskesti leitav ja seetõttu kallis.

Teiseks, one-shot-stop on püstolite/revolvrite juures hollywoodi poolt haibitud müüt, kus tüüp lendab läbi akna välja kui teda laseb mr. Bond oma .32 kaliibrilise PPK-ga. Ei ole ka DE mingi imeravim et ühest lasust piisab, kui on laksu all narkar võid kogu salve sisse lasta ja kui kohe kesknärvisüsteemi välja ei lülita, võid ka alla jääda. Ses suhtes on haavlit laskev pump eelisseisus.
halleluuja
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas halleluuja »

Astusin ka ühel päeval Sikupilli keskusest läbi. DE maksis seal ca 35000.- (täpset hinda ei mäleta). Enesekaitserelvana (kaasaskandmiseks) tundub mõttetu, kuna kaalub üle 1,7 kg (al. raamiga 1,5 kg ringis) ja mõõtmed ka sellised, et toru ots paistab hõlma alt välja.

Ise soetan endale järgmisel nädalal vanakooli PM-i, mis on DE-st kilo kergem, mõõtmetelt võimalik ka kergemate riiete all kanda ning hind minule praeguse seisuga ekvivalentne paagitäie 95E bensiini hinnaga. Viimane asjaolu oli ilmselt ka viimaseks määravaks asjaoluks, miks otsustasin soetamisloa vormistada. Moon on samuti odav ning laialt levinud.
Need, kes ütlevad, et PM on viskerelv või pudeliavaja, pole ilmselt kunagi ühtegi relva käeski hoidnud, rääkimata tulistamisest. Endal on PM-ga 25 m pealt kümnesest seeriast alla 80 p laskmine suht harv juhus. Samas fakt on see, et püstol on ja jääb lähivõitlusrelvaks ja kui juba tulistamiseks läheb, siis pole oluline, kas sul on PM või DE, tähtis on, et sa seda ka käsitseda oskad. Kui hakkad vastu valgust vaatama, et kumbapidi see kaitseriiv nüüd maha käiski, võib järgmisel hetkel relv juba narkomaani käes olla...

Ja tsiteerides klassikuid, siis täpne tabamus tibatillukese 22LR tinakuuliga on alati efektiivsem kui möödalask .44 Magnumist.

Kui lähtuda algsest postitusest, siis mina nüüd tegin natuke maha või õigemini pakkusin mõtlemisainet.
Medusa
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Medusa »

Halleluuja kirjutas:Ja tsiteerides klassikuid, siis täpne tabamus tibatillukese 22LR tinakuuliga on alati efektiivsem kui möödalask .44 Magnumist.
Selle kohta ütleks, et minu mälu järgi ongi kõige enam ohvreid (st kõige rohkem mahalastud indiviide) toonud moonaks .22LR
MAGNUM44
Uudistaja
Kontakt:

Ei kavatsegi DE-d kaasas kandma hakata:) kuna tööl olles juba üks toru on!!! lihtsalt koju! laskespordiga on ka tegeletud nii et võib ju ka uuesti alustada:) samuti olen juba tutvunud et ka võimalik suurepäraselt jahti pidada:) miks ka mitte! aga ei ole hullu:) kui olen endale miskit pähe võtnud siis tuleb see ka ära teha:)
muideks- PM ei ole mitte paha relv!!! Üksiki relv ei ole sitt relv- on vaid see asi relva taga sitt mis sellest relvast nüüd kinni hoiab:)
tänud:)
mongol
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas mongol »

Halleluuja kirjutas:Ise soetan endale järgmisel nädalal vanakooli PM-i.
Need, kes ütlevad, et PM on viskerelv või pudeliavaja, pole ilmselt kunagi ühtegi relva käeski hoidnud, rääkimata tulistamisest. Endal on PM-ga 25 m pealt kümnesest seeriast alla 80 p laskmine suht harv juhus.
Täiesti õige jutt! Vähesed suudavad tunnistada, et nad lihtsalt ei oska lasta, alati hakatakse relva maha tegama (tavaliselt läheb PM-i puhul jutt just lasketäpsuse peale, mine võta kinni, miks). Pära küljes rippuv lihakeha on see nõrgim lüli 99,9% juhtudest.

PM-i puhul on relva enda hind ja moona hind just täpselt selline, et tavatööd tegev inimene saab ka endale lubada. Alternatiiv oleks minu arvates CZ, aga see on minu enda eelistus.

Oman esiti nimetatud relva, sellest ka julgus "kaitsta" PM-i ;)
professional retard
tonu adrik
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas tonu adrik »

No esmalt pean Teid muidugi tänama et mind juba klassikuks ülendate ;)

Enamik tapmisi tehakse siiski .25 ja .32 kaliibris, mitte niiväga .22
Aga jah, kui võrrelda nö. "tavatsiviilkäibe" kaliibritega nagu 9x19 või .45 ja .38/.357, on väiksemate kaliibrite ülekaal ilmne. Eestis muidugi see ei kehti, siin teevad ilma reeglina TT, sileraudne püss, vene vint ja AK, vahel mõni Makarov. Aga mida aastad edasi, seda vähem. Ei mäletagi millal viimane kuritegelik tapmine tulirelvaga Eestis sooritati, see aeg jäänud ikka möödunud aastakümnesse...

Mis aga DE-sse puutub, siis kui kõva pauku tahate, julgen soovitada ;) Endal on mul DE matt kroom, kaliibris .50AE. Suudmeleek on ca 1 m, läbimõõdult nii 30-40 cm. Hetkeks lööb toa valgeks küll. Milleks ta leiutatud - raske öelda esimese hooga. Samas - Männiku tiirus katsetasime Jahipaunas müüdavate originaal 300grs kuuliga paukudega. 300 meetri peal sisuliselt kuuli langemist ei toimu- lendab otse sinna, kuhu sihid. Ise kasutan küll omalaetud padruneid - tasub ära - hinnavõit ca 2/3. Ja kvaliteet vähemalt sama hea, kui mitte asjalikumgi - teed just sellise paugu sellise kuuliga nagu soovid. Ehk et jahipidamiseks on see kaliiber igati ok - grizzly, jääkaru, vesipühvel... Euroopas küll illegaalne sedapidine jahipidamine, kuid ega neid loomi siinkandis ka eriti liigu. Tallinna Loomaaia action a la Jääkaru Franz eelmine aasta välja arvatud... kahju muidugi et nii läks selle karuga. Ma ise nimelt 0 jahimees.

Sõber mul Soomes kannab sama püstolit kui oma koera viib kesk-soome suvilas metsavahele jalutama. Ütles, et seal kõvasti karusid, ja vintpüssi ei viitsi kaasa vedada. DE .50 palju mugavam. Ja laks oluliselt kõvem kui Nato .308.

Ise tellisin USAst Magnum Research veebist kaenlaaluse kabuuri. Ma pole mingi jämm vend, täiesti tavaline tüüp. Minu DE on tühjalt 2 kilo. See kabuur peitis relva ideaalselt teksatagi alla, ja päev otsa kandmist ei olnud sugugi koormav. Ainuke takistus mida ma näen DE töökindluse probleemina on tema salvede kvaliteet. Kasutage VAID originaalsalvesid, kõik muud peale Magnum Researchi toodete on saast - testitud asi. Püstolist pole tühjagi kasu, kui ta salv ei anna paduneid ette.

Või hankige endale Glock. Või STI .45 - see viimane minu igapäevapüstoli valik ;)

Ehk parafraseerides iseennast - tabamus .22 on alati efektiivsem kui click .50 DE 8)
USP
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas USP »

Adriku käesolev kirjatükk kuulub raudselt Eesti kirjandusklassikasse -super lahe lugemine :D . Ma imestan ainult, miks ma seda näiteks Tehnika Maailmast ei leia vaid siit -"mingist imelikust nurgatagusest veebilehest"? Tõsiselt. TM võiks kirjutada DEst korraliku artikli (st. Tõnu Adrik kirjutab). DE on piisavalt ogar riistapuu, et sellest rohkem teada.
Kasutaja avatar
sigalahe
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas sigalahe »

eestis on tsiviilkäibes keelatud pumppüssi lühendatud versioon s.t et ilma kabata püss.Vist ka kokkukäiva õlatuega versiioon .
Vasta

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 1 külaline