Land-Wasser-Schlepper

Militaartehnika mudelitest. Tehnoloogiad ning mõõtkavad ei ole piiratud.
Kasutaja avatar
Markko
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Markko »

von manstein kirjutas:Ja veel. Kuna tegu mereelukaga, poleks paha varustada masin paari ämbriga. Mõne suuremat sorti lekke korral meestel hea siis vett üle parda kühveldada.
Õite kaval mees. Panid ämbrite valmistamise õpetuse üles ja kihutad inimesi takka neid valmistama. Ise samal ajal nüüd kujutled ja muheled, kuidas mudelistid hakkavad neid miniatuurseid ämbrikesi valmistama ning tulist kurja vanduma, jah? :)
Kasutaja avatar
välihall
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas välihall »

Jah tonner wetter - pane mõni müüki! :D
andrusan
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas andrusan »

Mu meelest super töö. Eriti hea on lõppviimistlus.
Applaus.
Tervitused
Kasutaja avatar
vaoinas
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas vaoinas »

Tänud:)

Nii... tänasega sai kõige hullem selja taha - nimelt liimisin vendrid kinni. Lükkasin seda tööd alatasa edasi, aga tundub, et põhjuseta pelgasin... päris kerge vaevaga sai kõied külge.

Mansteini rõõmuks vorpisin ämbreid ka teha - tervelt viis tükki. Tõsi, ega nad kõik LWS'ile lähe, mõne jätan järgmisele kolakale ka.

Fotod on tehtud hõõglambi valgel. Mu ainus aken vaatab põhja poole ja ega sealt vist iial niisugust valgust sisse tulegi, et kannataks selles pilte teha. Photoshopis tuunisin need oma monitori järgi, mis on ilmselt siis päris hele sest töö juures CRT pealt vaadates sain ise ka aru, et kurat tumedad ja kontrastsed said. Eks ma järgmine kord võtan arvesse.

Aga hetkel olen kahevahel ja ühtlasi küsin siis militaarkomisjoni käest nõu - Et kas tasub lisada masinale Dragoni halftrack crew figuurid või jätta laev ilma meeskonnata? Probleem siis pigem mitte figuurides endas, vaid selles, et halftrack'i mundrid ei ole vist päris autentsed sobimaks LWS'ile.

Edit: parandasin figuure puudutavat küsimust.
Viimati muutis vaoinas, 12 Nov, 2008 9:37, muudetud 1 kord kokku.
Luciano
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Luciano »

Komisjoni mitte kuuluvana piiksun siiski sekka - figuurid annavad alati mudelile "loo" või tausta. Ükskõik kui palju seda mudelit ei kulutaks või ei ilmestaks sümbolite ja aksessuaardega, ei anna need vaataja fantaasiale ruumi seda mudelit vaimusilmas "liigutama" hakata. Figuurid seevastu on kõik mingis liikumises tardunud ja nagu ka fotode vaatamisel tekitavad fantaasial võimaluse "lugu" edasi vesta.
Küll on aga figuur oluliselt pretensioonikam kui ämber - pistu ebaloomulik keha asend ja rikub kogu mudeli ära. Ehk siis mingi muu mudeli jaoks mõeldud figuure peab hoolega sättima või ümber sculptima.

Mina annan oma hääle figuuride poolt!

PS. Võimas mudel ja hariv on sellist tööd jälgida.
Pakkuda võib filateeliat perioodist 1918-1941.
www.aiaimpeerium.ee
von manstein
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas von manstein »

Olete te ikka üldse kindlad, et tegu Wehrmachti sõidukiga? Järsku seilas masin hoopis Kriegsmarine lipu all?
Siis sobiks kaptenisillale harkisjalgne tüüp, triibuline madrusesärk karvast meremeherinda katmas ja kustunud piibunosu suunurgas rippumas!
Üleüldse, Inglise kanal on ju lai, vastaskallast ei näe. "Maarotid" ei oska ju navigeerida.
asjaajaja
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas asjaajaja »

Mina olen figuuride suhtes pisut skeptiline, sest väga paljudel juhtudel mõjuvad need veidi ebaloomulikult (üksikute meeldivate eranditega). Kuid on üks argument, mis minu silmis õigustab figuuri kasutamist - see annab ka veidi asjatundmatule vaatajale aimu kujutatava tehnika tegelikust suurusest. Pelgalt mõõtkava seda iga inimese jaoks anda ei suuda, aga kui mees masina kõrval seisab, on kohe selge.
Kõik, mis toimub praegu, on minuti pärast juba ajalugu
Kasutaja avatar
vaoinas
Liige
Kontakt:

Olete te ikka üldse kindlad, et tegu Wehrmachti sõidukiga? Järsku seilas masin hoopis Kriegsmarine lipu all?
Siis sobiks kaptenisillale harkisjalgne tüüp, triibuline madrusesärk karvast meremeherinda katmas ja kustunud piibunosu suunurgas rippumas!
Üleüldse, Inglise kanal on ju lai, vastaskallast ei näe. "Maarotid" ei oska ju navigeerida.
Nii, tuhnisin veidi netis ja sain teada, et LWS667 tegutses 627. motoriseeritud pioneeripataljoni koosseisus (Pi.bat.(mot).627.) Venemaal. Millisele kompaniile ta eraldatud oli, seda ma ei suutnud kuskilt välja lugeda. Nii palju kui aru sain, eraldati LWS, või kaks pataljoni mingile kindlale kompaniile, kes siis nendega vastavaid ülesandeid täitsid. Ma pole küll üksuste teemas väga tugev, kuid minu loogika ütleb, et kui 627. Pioneeripataljon oli wehrmachti üksus, siis LWS667 oligi maarottide kasutada. Parandage või täiendage, kui ma eksin.
fossiil
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas fossiil »

Ühinen kiidukooriga - vägev tulemus! Armatuurlaud on üleüldse viimase peal, loodan et tuleb veel pilte, kus ka kõik väiksemad pudinad on külge riputatud, kaasa arvatud "a la manstein" kurikuulsad ämbrid :wink: Mudel ise kusjuures üllatab tõesti oma suurusega - laev on ikka tõepoolest laev... Figuurid on minu arvates selline kahe otsaga asi - nõuavad head kunstniku kätt, nii et selles mõttes saaksid kindlasti väga hästi hakkama ja kui pioneerpati mehikesi peaks saada olema, siis miks mitte - samal ajal võivad nad osutuda üsna aeganõudvaks lisandiks, aga mõelda ju võiks...

Urmas.
Kasutaja avatar
vaoinas
Liige
Kontakt:

Terv.

Üle pika aja täiendaks siis ka enda teemat. Et selgus, et tegtemist on siiski Wehrmacht'i sõidukiga, tuli otsus figuurid lisada lõpuks väga kiirelt. Et hiinlaste käest tuli poistele pagunid ja muu insignia tellida, siis jäi asi ajaliselt suuresti selle taha toppama. Vahepealne aeg sai sisustatud erineva koli valmistamise peale, mis sellise masina mahukat kabiini täidab.

Hetkel tulevad pildid masina interjöörist, enne kui ma katuse lõplikult peale kinnitan. Et siin on neist figuuridest nii palju jahutud, siis neil piltidel on kaks jorssi - juht ja radist - juba ka näha. Ülejäänuid: pealikut ja kuulipildujameest näete järgmine kord.

Pilt
Pilt
Pilt
Pilt
Luciano
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Luciano »

vägev - nüüd tuli nagu elu ka sisse sellele mudelile.

Kestvad kiiduavaldused!
Pakkuda võib filateeliat perioodist 1918-1941.
www.aiaimpeerium.ee
Faust
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Faust »

Tõesti võimas.
Jumal lõi inimese aga mr. Colt tegi nad kõik võrdseks:
andrusan
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas andrusan »

Vau! Võtab ikka ahhetama küll!
Äkki viskad aadressi, kust pagunid ja märgid tellisid.
Tervitused
von manstein
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas von manstein »

Tere jälle.
Väga ilusad pildid on välja tulnud. Kuna masin on suur ja pildid on põhiliselt üld-ja poolüldplaanis, siis on hämmastav, kuidas võtted on tulnud üle pinna täiesti teravustatud ja kontrastsed. Vahest jutustad paari sõnaga, mis valgusallikaid tarvitad ja ehk töötled pilte mingi programmiga?
Üldiselt võib figuuride lisamisse suhtuda skeptiliselt. Nende teostus kipub peaaegu alati tehnikale alla jääma. Sul aga paistavad vennikesed hästi õnnestunud olema. Pagunid võtavad igatahes tummaks. Kahju ainult, et meestest eestvaadet ei ole, jääb nägemata kuidas lõustade värvimine on välja tulnud. Kas need pagunid on mingid etsid?
Ämbrist niipalju, et sa ikka löömutasid plekitükid enne kokkuliimimist ära? Siis ju hea valmis asja enne värvimist noaga mõlki muljuda. Üldiselt on need ämbrid tänuväärt materjal, iga eksemplar kujuneb kordumatult oma nägu.
Kui nüüd pealisehitise peale tõstad, jääb kogu toredus tükati ainult luukidest paistma?
Kasutaja avatar
vaoinas
Liige
Kontakt:

Käesolevaga võib nüüd paat-tanki valminuks kuulutada.

Masin kujutab siis endast 627. motoriseeritud pioneeripataljoni amfiibmasinat LWS667 1941. aasta suve lõpul kusagil idarinde avarustes.

Esimeseks siis pilt sellest, kuidas sai alguse palav armastus selle masina vastu:
Pilt

...ja siis ülejäänud pildid:
Pilt
Pilt
Pilt
Pilt
Pilt
Pilt
Pilt
Pilt
Pilt

Siis kohustuslik tikutopsipilt, millele peab etteruttavalt lisama, et ma ei ole miniatuurset tikutoosi meisterdanud, et masin suurem paistaks.
Pilt

Ja siis Mansteinile pilt meestest:
Pilt

Pagunid tüüpidel on Tamiya dekaalid mis on tellitud siit:
http://www.luckymodel.com/scale.aspx?item_no=TA%2012625
...ja on oma suuruselt üsna parajad - olen lugenud, et aber'i auastme-etsid pidada natuke väikesed olema, ise pole olnud juhust neid aber'i etse käes hoida.

Piltide teravustamise koha pealt, et ma klõpsin manuaalrežiimis. Teravussügavust saab sättida ava suurusega. Ehk siis mida väiksem on ava, seda suurem on teravussügavus. (igaks juhuks märgin ära ka, et avanumber ja suurus on pöördvõrdelises suhtes, ehk mida suurem number, seda väiksem ava) Minu aparaat lubab maksimaalselt kinniseks avaks F8.0 ja see teravustab päris laias vahemikus. Loomulikult tuleb kinnisest avast vähem valgust sisse, seega peab pikendama säriaega nii, et vähese valgusega ruumis, nagu tehisvalgusega tuba, tuleb statiivilt pildistada. Valgusallikateks on harilikud laevalgustid - minu puhul siis neli punktvalgustit - tänaste piltide puhul suunasin veel madalalt mudelile laualambi, et vähendada varju tumedust külgedel. A ja no pildid lasen photoshopist läbi, kus ma parandan põhiliselt taustavead ära ja muudan reso väikeseks.

Ämbreid lõõmutasin jah tules, aga mõlgid peksin sisse peale põhivärviga (milleks oli mingi tume metallik) värvimist.

Jah... nii ongi:)
Vasta

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 10 külalist