T-34, kui hea või halb ta siis oli?

Laevad, lennukid, tankid... Kõik sõjatehnikast.
Vasta
EOD
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas EOD »

WotS kirjutas: Pealegi oli venelastel hulga muid vahendeid kuidas Saksa rasketankidega tegeleda.
Pealegi oli sakslastel veel rohkem muid vahendeid kuidas Nõukogude rasketankidega tegeleda. :wink:
jackpuuk
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas jackpuuk »

Meie head kamraadid Troll ja Lemet tõlkisid siin raamatuid, seal oli vist ameeriklaste arvamus, et nõuka tankidel seisavad maailma parimad sihikud :shock: , mida või keda uskuma peaks nüüd? Eod, nagu näha polnud neid ikkagi piisavalt.
sitt päev, kellele kurdad
EOD
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas EOD »

jackpuuk kirjutas: Eod, nagu näha polnud neid ikkagi piisavalt.
Oleks vastastikku seisnud vaid tankid ja jalavägi, siis oleks vast isegi piisanud. :roll: Lihtsalt lähivõitlusrelvi polnud sakslastel pahatihti võimalik kasutada, kuna liitlased olid enne rünnakut Saksa kaitsepositsioonid suurtüki- ja raketitulega põhjalikult segi pööranud. Ühel poolel olid praktiliselt piiramatud ressursid, teisel ei jätkunud metalle, kütust... Otsustas kvantiteet, mitte kvaliteet.
Kvaliteediga sõdade võitmise näiteid võib tuua Lähis- Idast, kus suurim kvaliteedi erinevus on kiivri sisus. :wink:
jackpuuk
Liige
Kontakt:

Kas sa EOD mõtled kiivri ja räti sisu erinevust? :twisted: Kahjuks pole aega tervet seda tõlketööd uuesti läbi lugeda, kas keegi mäletab, mis leheküljel umbes võis sellest sihikute värgist juttu olla?
Kasutaja avatar
Würger 190G
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Würger 190G »

jackpuuk kirjutas:Meie head kamraadid Troll ja Lemet tõlkisid siin raamatuid, seal oli vist ameeriklaste arvamus, et nõuka tankidel seisavad maailma parimad sihikud :shock: , mida või keda uskuma peaks nüüd? Eod, nagu näha polnud neid ikkagi piisavalt.
Ja miks siis vene tankistid , kes sõdisid Pz III või Shermaniga, olid risti vastupidisel arvamusel?
jackpuuk
Liige
Kontakt:

Noh, sellele ma ju püüangi vastust leida praegu :lol:
uusmario
Liige

Postitus Postitas uusmario »

Tegu võib olla lihtsalt kõikuva koostekvaliteediga: optika seadmed on koostedefektide suhtes väga tundlikud. Samuti võis olla erineva arvamuse põhjus ameerika katsemeeskonna ja vene meeskondade erinevad oskused; korralikult õpetatud ameeriklased oskasid sihikuid paremini paika keerata.

Sihikud on tundlikud rappumisele, seega mida sujuvam on tanki liikumine seda kauem püsib sihik täpsena. Tänapäeval on sihikud reeglina stabiliseeritud (varustatud seadmega mis vähendab rappumisi). Võib arvata, et 10 suure rattaga keerdvedrudega veermik, "rapsiv" käiguvahetus, suur diiselmootor ja veel mõned konstruktsiooni iseäärasused ei mõjunud sihikule hästi, vaid sihik (ükskõik kui hea) rappus kiiresti paigast ära. Siit ilmselt ka vahe Pz ja Shermaniga: nad rappusid ja värisesid vähem ja olid seega sihiku "sõbralikud".
asjaajaja
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas asjaajaja »

Äkki oli viga selles, et jänkid testisid sihtimisseadmeid polügoonil, mitte reaalsetes lahinguoludes. See, mis seisval tankil on hea, ei pruugi seda olla sõitval masinal.
Meenub katke ühest raamatust, kus kirjeldati uue lennukikuulipilduja katsetusi. Maapealsed testid olid sooritatud hiilgavalt ja siis monteeriti "kuuliprits" lennukile ning saadeti teele. Tagasi tulles sõnas lendur midagi taolist: "Te olete loonud suurepärase relva, kuid palun tehke veel üks pisike täiustus - andke mulle ka kolmas käsi." Kuulipilduja käsitsemiseks läks vaja mõlemat kätt, aga siis polnud enam võimalik lennukit juhtida... :lol:
Kõik, mis toimub praegu, on minuti pärast juba ajalugu
Kasutaja avatar
Kilo Tango
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Kilo Tango »

asjaajaja kirjutas:Äkki oli viga selles, et jänkid testisid sihtimisseadmeid polügoonil, mitte reaalsetes lahinguoludes. See, mis seisval tankil on hea, ei pruugi seda olla sõitval masinal.
Meenub katke ühest raamatust, kus kirjeldati uue lennukikuulipilduja katsetusi. Maapealsed testid olid sooritatud hiilgavalt ja siis monteeriti "kuuliprits" lennukile ning saadeti teele. Tagasi tulles sõnas lendur midagi taolist: "Te olete loonud suurepärase relva, kuid palun tehke veel üks pisike täiustus - andke mulle ka kolmas käsi." Kuulipilduja käsitsemiseks läks vaja mõlemat kätt, aga siis polnud enam võimalik lennukit juhtida... :lol:
Minu teada ei tulistatud II MS ajal sõitvast tankist. Vähemalt kui oli plaanis märki tabada.
Lemet
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Lemet »

Te olete loonud suurepärase relva, kuid palun tehke veel üks pisike täiustus - andke mulle ka kolmas käsi.
Markuša. "Imed ratastel."
Errare humanum est-aga veel inimlikum on selle teise kraesse väänamine...
asjaajaja
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas asjaajaja »

to Lemet: Jep, seal see kirjeldus oligi!
to Kilo Tango: Ma ei pidanud ka silmas sõidu pealt tulistamist, pigem seda, et kui katsetuste ajal laseb tank oma 50 pauku erinevate sihtmärkide pihta ja ei liigu meetritki (ärme arvestame siin kahuri tagasilööki), siis lahingus on 50 paugu tegemise ajal erineva kiirusega läbitud hulk maad ja kõiksugu ettetulevaid takistusi ning seejuures üsna korralikult läbi raputatud saadud. Need kaks olukorda on aga paraku üsnagi erinevad.
Kõik, mis toimub praegu, on minuti pärast juba ajalugu
uusmario
Liige

Postitus Postitas uusmario »

Ei saa õelda et Ilmasõjas liikumise .pealt tulistada ei saanud, ikka sai.Nt jänkide tankidel oli suurtükk ühes tasapinnas stabiliseeritud. Laskmine liikumise pealt olenes ka vedrustusest, mida paremini see konarusi summutas, seda suurem oli tabamuse tõenäosus.Reeglina tulistati siiski seistes.

Ma pidasingi silmas, et mida rohkem rappumist, seda ebatäpsemaks sihik muutus
Kasutaja avatar
Würger 190G
Liige
Kontakt:

Too T-34/76 sihik.

M. Svirin Stalini soomuskilp, seal mainib autor T-34/76 ja KV-1 katsetustest USAs 1942 aasta kevadel.

Jänkide arvamus sihiku kohta: väga hea konstruktsioon, vaata et parim maailmas, mida nemad teavad (ju siis pole saksa sihikuid näinud, kuigi brittidel peaks ju midagi olema). Kehv olevat ainult klaasi kvaliteet.
Arnold
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Arnold »

Kehv olevat ainult klaasi kvaliteet.
Vabandage mind, aga ma ei saa nüüd aru - et mul võib olla maailma parim binokkel, aga need klaasid, klaasid...
Kasutaja avatar
Würger 190G
Liige
Kontakt:

Arnold kirjutas:
Kehv olevat ainult klaasi kvaliteet.
Vabandage mind, aga ma ei saa nüüd aru - et mul võib olla maailma parim binokkel, aga need klaasid, klaasid...
Vene keeles STEKLO
Vasta

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Bing [Bot] ja 1 külaline