Soovin harida oma klassikaaslasi

Vaba foorum kus võib arutada mujale mittesobivatel teemadel.
Vasta
mürakaru
Liige
Kontakt:

Soovin harida oma klassikaaslasi

Postitus Postitas mürakaru »

Tere kaasfoorumlased.
Minul oleks selline veidi ebaharilik palve, kas teil oleks võimalik laenata osa oma kogust paariks päevaks kaasfoorumlasele.
Nimelt käin Tallinnas gümnaasiumi 12 klassis ja kahe nädala pärast hakkame teist maailmasõda õppima, õpetaja aga on tsivilistist naisterahvas keda militaar ajalugu ei kisu. Seega pakkusin talle välja, et tutvustan mõndasid selle aegseid esemeid klassile, aga medalite osa jääks minu kogu väheseks (raudristi 2 klass, talvelahingud idas ja 25 aastat truud teenistust) Seega pöördun Teie poole palvega. Kas teil oleks võimalik oma kogust paari tavalisemat medalit laenata. Eriti huvitaks jalaväe rünnaku märk,üldrünnaku märk, sõjateenete ristid ja haavatumärgid. Loomulikult võib ka muud laenata kui otsustate minu väheke imeliku palvega nõustuda. Või äkki soovib keegi oma kogu Ise tutvustada?
Eriti tänulik oleks kui minu plaaniga nõustuks mõni Tallinnas tihti käiv või elav kaasfoorumlane kuna endal transpordi võimalus on piiratud ühistranspordiga.(Saaks eelnevalt näost näkku kohtuda)
Väike militaarne kompensatsioon on ka võimalik :wink:

mürakaru
Viimati muutis mürakaru, 07 Nov, 2008 10:46, muudetud 1 kord kokku.
Kasutaja avatar
vaoinas
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas vaoinas »

...Võiks abiturientidele siis juba sõjamasinatest ja soomustehnikast ka rääkida. Tüdrukud ilmselt loeks küll sel ajal kambakesi kuskil Kosmopoolitani, aga poistele oleks ilmselt väga huvitav tunnimaterjal.
mürakaru
Liige
Kontakt:

Kahjuks riigikaitse tunniga väliüritustel käisid mina ja kolm tütarlast. Teistele tütarlastele soovisin näidata pildilehtesid, poistele Ppsh-41 ja medaleid, ganaate, miine.
Tehnikast. Kas mõni mudelist oleks äkki nõus laenama oma stug-i, kui sõidukit mis oli eesti üksuste masinapargis kindlalt?

mürakaru
Kasutaja avatar
Sollmann
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Sollmann »

Väga nutikas plaan! :)
V-o veelgi parem variant 2.MS-i tutvustamiseks oleks klassiruumi organiseerida mõni asjaosaline - elavaloomuline ja hea jutustamisoskusega sõjaveteran?
Paljud leegionärid kõlgutavad kodus niisama jalgu ja mõlgutavad muremõtteid (pole meid kellegile vaja, tervis kehva, riik ei tunnusta, noorus hukas jne)
Võidaksid üritusest kõik - vana inime saaks eluvaimu tagasi, noored avardaksid silmaringi. :wink:
TÕDEONAJATÜTAR
mürakaru
Liige
Kontakt:

Toimumine on paika pandud. Koguni kaks veterani olid nõus kohale tulema ja oma mälestusi pajatama. Medalite küsimus on ka peaaegu lahendatud.
Siis tuli viimasel hetkel meelde. Kas keegi Tallinnlane oleks viimasel hetkel nõus laenama oma deaktiveeritud K98 ja/või Mosin-Nagant vintpüssi.
Sest üks raud 25 inimese kohta on ju natuke vähe eks? :lol:
(Teisipäeva õhtul saaksime kokku ja kolmapäeva õhtul annaksin relvad ja deaktiviseerimistunnistused tagasi koos vaevatasu üriku laenamise algusega kuna ka see kirjatükk osaleb näitusel.)

OK aitab kah.
Viimati muutis mürakaru, 25 Nov, 2008 16:21, muudetud 1 kord kokku.
Kasutaja avatar
Rebu
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Rebu »

Kui ma 12 aastane olin,siis mu ajalooõpetaja sai teada,et ma kogun 2.ms aegseid asju.Pidin koolis näitama,rääkima sain viie kätte.
Kogun saksa ja vene kolu
mürakaru
Liige
Kontakt:

Kulla Rebu, mul on sama plaan :wink:
OK kaasfoorumlased. Rohkem ei küsi kuna enam järele ei jõua. Kui homne üritus läbi kirjutan õhtul kokkuvõtte avaldn tänu jne...

mürakaru
mürakaru
Liige
Kontakt:

Nagu lubatud, kokkuvõte.
Kuna kool segab väga inimese ajakasutust, siis oli meil kasutada vaid kaks 45 minutilist tundi mis said sisustatud väga huvitava ja läbimõeldud kavaga minu külaliste, härrade Ants Eduard Tederi ja Raul Kuutma poolt.
Esimesena sai sõna härra Teder, kes võttis lühidalt kokku Teise Maailmasõja Eesti vaatepunktist ja jätkas oma mälestustega treeninglaagrist ja esimestest lahingutest. Kõlas kell ja sõna sain mina. Näitasin oma deaktiveeritud relva ja rääkisin lühidalt kaasas olnud saksa varustusest.
Teise tunni sisustas härra Raul Kuutma oma mälestustega ,,Soomepoisi,, ajast. Peaaegu saksa väkke sattumisest, Soome minekust, õppelaagris toimunud õnnetusest ja lahingutegevusest. Seejärel segas meid jälle jämedalt kell. Viimastel vahetunni minutitel tutvustas härra Teder omalt poolt kaasa võetud medaleid ja tegi koolile suure kingituse raamatu näol.
Kahjuks pidime seejärel ütlema head aega ja liikuma edasi järgmisesse tundi.
Suur tänu Teile härra Ants Eduard Teder ja härra Raul Kuutma, et leidsite aega tulla minu kooli ja vesta oma mälestusi meile.
Eraldi soovin tänada veel kaasfoorumlast Sollmann kes juhatas mind nende suurepäraste härrade radadele.
Ja veel lähevad minu tänusõnad minu emale, kes aitas mul asju kooli toimetada ja minu vennale, kes oli abiks eksponaatide koju toomisel.
Tänan lugemast.

mürakaru

Nüüd lähen moosi sööma.
Arnold
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Arnold »

Ei noh, müts maha! Saab küll kui asjal sarvist võtta! Ja deaktiveeritud ja ka deaktiveerimata e õigeid relvi saate katsuda ka edaspidises elus palju soovite, aga IIMS veterane, kellel lisaks ka adekvaatne mõtlemine ja selge kõne säilinud, neid te lõpmatult üritustele kutsuda ei saa, nii kahju kui see ka pole :(
Kasutaja avatar
Sollmann
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Sollmann »

Hästi, kui kõik läks hästi. :wink:
Arnold kirjutas:... aga IIMS veterane, kellel lisaks ka adekvaatne mõtlemine ja selge kõne säilinud, neid te lõpmatult üritustele kutsuda ei saa, nii kahju kui see ka pole :(
Tglt on ju iga 2.MS veteran omamoodi rahvuslik aare kui Discovery-documentary in live & iga võitleja kirjapanemata lugu kui riiulisse unustatud film.
Tuline kahju, et meie koolinoorus nii vähe oma esiisade võitlustest asjaosaliste endi suu läbi on kuulnud.
Samal ajal käivad aga nõukaveteranid järjepanu vene koolilastele kärbseid pähe ajamas....

Ms, m-karu, teema jätkuks võiks nüüd organiseerida kohtumise ka mõne eestikeelse ja -meelse laskurkorpuslasega.
Elavaks võrdluseks, millised olid meele- ja muidu olud teisel pool rindejoont :idea:
TÕDEONAJATÜTAR
Alfons
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Alfons »

Väga super ettevõtmine ja läbiviimine. Võiks olla rohkem selliseid inimesi, kes asja käsile võtavad ja läbi viivad.

Kahju, et varem seda teemat lugema ei sattunud. Oleksin saanud välja pakkuda, et tundi oleks tulnud ka väga ehedas riietuses ja täisvarustuses Leegionär (Front Line liige). Oleks pilt ehk elavam olnud. Lisaks oleks ehk saanud organiseerida ka ühe punaväelase vormis seltsimehe kaasa.

Kuigi ise enam ammu keskkooli pinki ei nühi, siis mõte külastada koole ning tutvustada/näidata vastavate ajaloo tundide ajal, milline kõik võis tegelikult välja näha (riietus, varustus, relvastus jne). Ühes vene koolis sai mõni aeg tagasi käidud, kuigi tegemist oli 5.klassiga, kes asjast midagi ei mõhanud ja uurisid vaid, et mis on maailma võimsaim relv :) Ja miks on minul mütsil pealuu (piraat?) :D

Jõudu edaspidiseks!

A.
Vasta

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 2 külalist