Kiiver ja rehv

Kõiksugu militaarsuunitlusega väljakaevamised ja nendega seonduv.
Luciano
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Luciano »

jackpuuk kirjutas:Arumik, sinu kandi vennad mainisid, et ei julge traktoriga põllulegi minna, kardavad läbi potsatada. Kes sealkandis ringi sõitnud, teab millest ma räägin. Maa peal on ilusti näha, kus alt on tühjaks õõnestatud. Ega ei soovitaks jah seal käikudes ronida.
Neid jutte isegi kulnud ja sellest pajatati ka kaevandusmuuseumis, et kaevanduse kohal metsades ja põldudel toimuvad pinnase vajumised.

Aga kaevanduskäigud betoneeritakse kinni tavaliselt vee tõkestamiseks. Käigusolevatest pumbatakse pidevalt vett välja aga need mida ei kasutata müüritakse kinni. Need on ikka eriti nutikad mehed kes nendesse seintesse auke raiuvad - võib osutuda nagu tammi lõhkumiseks.
Pakkuda võib filateeliat perioodist 1918-1941.
www.aiaimpeerium.ee
Närakas
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Närakas »

Shiim kirjutas:
jackpuuk kirjutas:Närakas, ega ma neid jutte üks-ühele võtagi, aga vaikselt need tühjad käigud seal täis vajuvad.

Näiteks Kukruse Statoili juures tekkis paar aastat tagasi maapinda üleöö auk.
Kukruse käigud on madalad ja suuremas osas veel kuivad. Ime, et sisse varises - Statoka teisel pool teed u 300 meetrit edasi asub vana Kukruse kaevanduse peasissepääs, mis on kinni "betoneeritud"

Aga lahe on selle auguga see, et seda tuleb kogu aeg täita - täidis lihtsalt kaob kuhugile :D . Mõni aeg tagasi toodi sinna paar koormat freesitud maanteed - pool oli sellest hommikuks läinud - käisin samal hommikul tankimas ja vaatan, mingid tüübid jube nõutud - küsin mis peli on, nemad et nii ja naa, materjal kadunud - mina soovitasin minna Kukrusele vaatama, et kuhu on tekkinud uus kõvakattega tee, mehed aga surmkindlad, et küllap vajus maa alla :D Oi Oi seda koledat lihtsameelsust.....

Ja veel - kuna Kukruse mägi asub maantee ääres siis hoiatan juba ette - ärge palun autodega selle otsa turnige (tean seda kiusatust ja olen sellele ka järgi andnud - milline pöörane vaade) - elan Idas juba alates 1991 aastast ja jälgin, kuidas mägi oma kuju muudab - eriti oma ülemises osas - arvan, et kaugel pole see aeg kui mäe kroon lihtsalt sisse vajub ja mägi taas avatud leegiga põleda saab. Hetkel toimub minu arusaamise järgi mäe sisemuses utmise protsess, mis on juba üsna pinna lähedale jõudnud. Pealegi kui jalgsi mäe otsa minna siis - see põlevkiviõli hais mis sealt tuleb on röögatu.
Seega ettevaatus eelkõige head kamraadid!!! :!:
Kasutaja avatar
Tsaar
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Tsaar »

Närakas ma su avatari siin foorumis vaatan, siis koguag lööb ette, et sa oled neeger :lol: Ää solvu (sry et teemaväline postitus)
Faust
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Faust »

Ja kes siis sa oleks? :D :D Ei midagi isiklikku.
Jumal lõi inimese aga mr. Colt tegi nad kõik võrdseks:
Kasutaja avatar
arumik1943
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas arumik1943 »

Hea et mul mõnda tegelast pildil pole :D
Tõde on kusagil olemas!
Närakas
Liige
Kontakt:

Tsaar kirjutas:Närakas ma su avatari siin foorumis vaatan, siis koguag lööb ette, et sa oled neeger :lol: Ää solvu (sry et teemaväline postitus)
Ei solvu - parem neeger kui latiino

Ma ei tea on see kahjuks või mitte aga ma ei ole neeger - see mees avataril on lihtsalt murjan aga miks on ta minu avataril- väga lihtne, tal on ilus päikese märgiga särk seljas ja mulle tundus selline kooslus kuidagi eriti tore olevat.

Meil siin idamaadel ei saaks neeger ilmselt elada, eriti sellise särgiga. Jõhvis oli üks venekeelne neeger miskit lühikest aega - aga läinud ta tänaseks on.
Tegelikult olen täitsa normaalne valge nahaga, iseseisvalt mõtlev isend, isa Saarlane ja ema Tartlane. :D
Jaanus2
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Jaanus2 »

Neeger on igati tore. Tekkis selline etnograafiline küsimus, et kus ta üles võetud on? Huvitav, kandiski sellist särki või ajas ainult pildi tegemise ajaks raha eest selga? Õnnelik ta paistab küll olevat.
Martti
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Martti »

Arumik ja Karvik, olen ise ka peaaegu kohalik, ei ela küll seal aga kogu lapsepõlve suved on veedetud Savalas, mis on Maidlast 2km.
Kas nüüd peaks fotograafia protsessi pooleli jätma, sest midagi võib pähe kukkuda. Kas härrased jätavad metsa ka minemata, sest mõni mädanenud puu võib pähe kukkuda? Milline on tõenäosus??

Kusjuures me sattusime ka kaevanduse sissepääsu juures kohalikega kokku kes ni mõndagi huvitavat rääkisid ja soovitusi jagasid.
Vanasõiduki huviline
Minu sõidukid: Gaz 22; Moskvich 412 1969
Kasutaja avatar
arumik1943
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas arumik1943 »

Ära nüüd pahanda. Ega ma ei saa ju keelata kellelegi sinna minekut. Ma lihtsalt soovitasin mitte minna. Ja kas siinkohal on üldse sobiv võrrelda langevat puud metsas (olgu siis mäda või mitte) ja kaevanduse võimaliku allakukuvat lage. Niipalju ma ikka suudan, et kui mõni puu kukkuma hakkab siis ma liigutan ennast vähe kiiremini ükskõik mis suunas. Mida Sa teeksid kui kaevanduse lagi hetkega alla sajab? :wink:
Tõde on kusagil olemas!
karrvik
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas karrvik »

keegi ei keela Sind kuhugi minemast......ise tead mida teed ja kuhu ronid.Lihtsalt kui arvestada seda kuidas seal aeg-ajalt maapind vajub jne siis lihtsalt tasub ettevaatlik olla. ei muud. Kindlasti on ka tugevaid käike, a on ka varisemisohtlikke kohti.
voina k voinu, a obeb-po rasparjadku!
Kasutaja avatar
Soobel
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Soobel »

Nende varingute koha pealt tundub mulle, et nende esinemisel on ka miski geoloogiline loogika.

Näiteks on Piusal üks koobastik, mida kogu aeg on kuulutatud väga ohtlikuks ja kuhu kõiki keelatakse minna - jutt siis sellest viimati töötanud kaevandusest, kus raudtee sees oli. Käisin seda kaemas miski üle 14 aastat tagasi ja nüüd kas aastal 2006 või 7. Ja kas oli midagi muutunud? Mitte sittagi!

Ja varingud olid täiesti loogilistes kohtades: Raudteejaama pool küljes, kus jookseb veesoon - seal on pikk varinguterivi ja koopapõrand on alati märg ja porine. Teine kahtlane piirkond on Karjääripoolse portaali piirkond - seal on liivakivimassiiv lõhkamisest pragusid täis, mõni sammas on mitmekantmeetriseid kamakaid alla visanud, mõni koht on sisse varisenud. Ja paistab, et niimoodi on ta olnud aastakümneid. Mujal aga on kõik käigud ilusad ja kõvad.

See kõige tuntum koobas-sammassaal, kuhu turiste lubatakse, on minu meelest nende lõhkamispragude koha pealt veel hullem - üritati ju sellegi sissepääsusid kinni lõhata, kuid tulutult, küll aga rikuti koobas ära, sambad on pragusid täis ja kilde on välja kukkunud.

(ajan käpad püsti - äkki haritud geoloogid näevad kuskil seal teise koopa laes midagi ohtlikumat, kui sammassaal-koopa sammaste pragusid)

Idaviru koopad on vist kõik lõhatud - see võib tõesti kahtlane olla.
Vaid Siil mu kõrval lebas siin. Ta suri ammu.
[img]http://www.soobel.planet.ee/TGMB.gif[/img]
karrvik
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas karrvik »

Piusal teised lood.....seal liigne KUIVUS teeb pahandust......liiv kuivab, muutub pudedaks ja ..............hoplaa, kraevahel ta ongi. Nii et käigud suleti pigem niiskusreziimi säilimiseks.
voina k voinu, a obeb-po rasparjadku!
Närakas
Liige
Kontakt:

Jaanus2 kirjutas:Neeger on igati tore. Tekkis selline etnograafiline küsimus, et kus ta üles võetud on? Huvitav, kandiski sellist särki või ajas ainult pildi tegemise ajaks raha eest selga? Õnnelik ta paistab küll olevat.
Pildistanud pole mina aga õnnelik on tüüp tõepoolest - teadu järgi kohati seda venda poes ja nii ta riietatud oligi :D
Kasutaja avatar
T-62
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas T-62 »

Kas kiiver ja rehv kuulusid neegrile? Kohe mitte ei saa pihta. :roll:
Jaanus2
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Jaanus2 »

Igal asjal peab olema põhjus. On hea mõelda, et kõik salapärased leiud on kuulunud rõõmasmeelsele natsineegrile... Sõitis kaevanduses mootorrattaga, kiiver peas (sest ilma kiivrita saab trahvi!).
Vasta

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 2 külalist