Kelguga poisi naiivne (?) küsimus Saksa asjade kogumisest

Vaba foorum kus võib arutada mujale mittesobivatel teemadel.
propatria
Moderaator
Kontakt:

Postitus Postitas propatria »

Manurhin kirjutas:Tohoh?!?! Sellest võib järeldada, et oled oma tosinajao kuuliga pihta saanud ja ikka eluvaim sees?!?! Kas said need kuulid kuulivesti sisse või ikka kohe korralikult keresse? Ja räägid ehk äkki meilegi, mis tunne siis lõppude lõpuks on kui pihta saad?
Oma eelmist postitust täpsustades ehk siis kollektsiooni saamisugu lähemalt valgustades võin lisada, et taolise kogu saamiseks ei pea mitte sõjas viibima või siis olema mõni allilma autoriteet või tema ihukaitsja...
Täiesti piisas, kui tegutseda Kaitseliidus üliaktiivselt laskeasjanduse ja relvadega. Üksikasjadest ei soovi rääkida, lisan vaid niipalju, et tegu polnud mitte Seewaldi või Jämejala Malevkonnaga...

:lol:

Aga muidu olen igati elus, õnneks kõik pihtatulnud kuulid on olnud rikošetid.
Kuid ei ole sellinegi tabamus üldse meeldiv - ihu peal pärast pikka aega korralikud verevalumid...
Ei soovita järgi proovida.

ProPatria
Hea sõna ja pussiga saavutab enamat, kui lihtsalt hea sõnaga...
Närakas
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Närakas »

Kas kaitseliitlased on siis ühed karmid ja halastamatud paugutajad, kellel puuduvad elementaased ohutustehnikaalased teadmised, et selliseid asju juhtub????? :D :D :D
Kasutaja avatar
speedsta
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas speedsta »

Oleksin laskesuusa treeneril peaaegu kõrva peast lasknud, kui tuli poole laskmise pealt relva näppima. Minul oli OT-ga kõik korras, temal mitte.

speedsta@ karm ja halastamatu paugutaja
Kui on probleem, tõmba lõuga
propatria
Moderaator
Kontakt:

Postitus Postitas propatria »

Närakas kirjutas:Kas kaitseliitlased on siis ühed karmid ja halastamatud paugutajad, kellel puuduvad elementaased ohutustehnikaalased teadmised, et selliseid asju juhtub????? :D :D :D
Karmid ja halastamtud kindlasti, kuid eks ka teadmiste olemasolul juhtu ikkagi õnnetusi. Saatus.

Eksperimenteerimine laskemoonaga, relvasüsteemide täiustamine, relvade remont, lisaks improviseeritud laskeväljad... eks kõik kokku ole kõrgendatud ohu allikas.
Aga aastakümnete eest tuli kõige sellisega tegeleda.

ProPatria

PS. Aga nüüd pöördugem ikka algse teema juurde.

:wink:
Hea sõna ja pussiga saavutab enamat, kui lihtsalt hea sõnaga...
Kasutaja avatar
Seiu
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Seiu »

Tahax näha Soobel'i kollektsiooni.........hakkas täitsa huvitama!?
Kasutaja avatar
Soobel
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Soobel »

Seiu kirjutas:Tahax näha Soobel'i kollektsiooni.........hakkas täitsa huvitama!?
Praegu on bardakk sellega - kannid on keldris-pööningul laiali. Aga kunagi plaanin kõik netti ka üles rivistada.
Vaid Siil mu kõrval lebas siin. Ta suri ammu.
[img]http://www.soobel.planet.ee/TGMB.gif[/img]
Kasutaja avatar
Coger
Liige
Kontakt:

Re: Kelguga poisi naiivne (?) küsimus Saksa asjade kogumise

Postitus Postitas Coger »

kelguga poiss kirjutas:Mul on naiivne küsimus: miks inimesed seda vana saksa kola üldse ostavad? Pärast on ju kogu elamine mingit asku täis ja pole endal kohta olla?

Millest selline nostalgia tingitud on? Kas lapsepõlvest pärit?
Teepüstituse juurde tagasi.
Mina kogun ajaloohuvist ning sellel põhjusel, et see Saksa kolu on lihtsalt ilus. Vähemalt minu arvates oluliselt ilusam ja kuidagi salapärasem kui sama ajastu vene koli.
et see vana nodi maamunalt ja maamunast veel niipea ei lõppeks!
Kasutaja avatar
Noor
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Noor »

Mina kogun spetsiifilist militaarset "kola" - autasusid ning lindiliiste. Vaatan erinevaid maid ning perioode, kuid samuti nagu eespool öeldi - leian Saksa teistest ilusama olevat ning huvitama (enamus ordeneid juveliiride käsitöö).... minu puhul siis ainult keiserlik periood, mitte II MS. Viimase osas olen huvi praktiliselt kaotanud.

Usun, et see on ka samuti omaette väikene investeering ning üks päev minu poeg, kui soovib, võib kogu maha müüa ning paar kopikat nii teenida.
Ostan või vahetan kõike, mis puudutab EW lennundusega seonduvat.
Kasutaja avatar
oleeg
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas oleeg »

Pean tunnistama, et ma ei kogu juba ammu midagi. Kõik justkui koguneb iseeneslikult. Kipub paljunema ja sageli poolduma.

Viimasel aastakümnel on enim kogunenud raamatuid. Ladestuvad virnadesse ja hakkavad omakorda koguma tolmu.

Vähemal määral on kogunenud teadmisi, viimasel on aga üks iseloomulik joon - kipub paljunema. Tõeline nuhtlus! Hiljem kipub aga ununema.

Füüsiliste esemetega on nagu mõnevõrra lihtsam - neid saab sageli ära kinkida. Siis on hea vaadata, kuidas tükk aega külje alla ujunud "sõber" saagiga tagasivaatamata kaob, aastateks ... Ise oled aga õnnelik, et majas jälle ruumi :wink:

isiklikult ei näe kogumises midagi halba, kui kogumisobjektid just pahandust ei tekita.

terv
o
Kasutaja avatar
Soobel
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Soobel »

Seiu kirjutas:Tahax näha Soobel'i kollektsiooni.........hakkas täitsa huvitama!?
Kui orkut laseb näha...
Vaid Siil mu kõrval lebas siin. Ta suri ammu.
[img]http://www.soobel.planet.ee/TGMB.gif[/img]
Kasutaja avatar
Skald
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Skald »

Vägev energiasammas on jah...
Faust
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Faust »

Täitsa jõulupuu.