Puhka rahus,Metallidetektor...

Kõiksugu militaarsuunitlusega väljakaevamised ja nendega seonduv.
Vasta
Siga
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Siga »

Seadused pannakse toimima läbi seoste. Seadusega pandud kohustus ühelt poolt ja riigi poolt volitatud organi kontroll kohustuste täitmise üle teiselt poolt. Demokraatlik õigusruum ei teadvusta kontrolli seejuures mitte esmase sunniaparaadina vaid koostööpartnerina usalduse tasandil. Ilmekas näide on siin Eesti politsei või maksuameti üllatavalt suur usaldusgoefitsient. Sunniaparaati rakendatakse läbi karistusseadustiku alles peale preventatiivsete meetodite ammendumist.
Minu nägemuses korrastuks süsteem esialgu kasvõi ühe muinsuskaitseameti poolt volitatud isiku avalikust sisenemisest suhtluskeskkondadesse, kus võib liikuda riiki huvitav informatsioon ja esemeline materjal. Isik ei pea tingimata ise olema muinsuskaitseameti töötaja, piisab, kui tal on volitused, erialased teadmised ja soov midagi ära teha. Sellise isiku kohalolek mitte ainult ei distsiplineeri, vaid ka konkretiseerib käitumismudeleid. Kui riigi esindajana aktsepteeritud isik ikka ütleb, et ese on riigi huvisfääris ja homme saame kokku eseme üleandmiseks ja leiukoha kaardistamiseks, siis nii ka on.
Selline loogiline mudel hakkab tööle muidugi ainult juhul, kui riik tõepoolest koostööst huvitatud on. Mina täna sellesisulist liikumist ei näe.
Kasutaja avatar
gnadenlose
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas gnadenlose »

Kessel kirjutas:Minu arvamus , "Detektorite keelustamine" teema vähe vales foorumis.
Ka siin leidub detektoriste hulgim (mina nende seas) ja kui sellest teemast muud tolku pole, on vähemasti üks huvitavamaid siin foorumis (tõsi, selle arvamusega esindan ainult iseennast). Ja kuigi aeg-ajalt on see arutelu siin nõmedaks kiskunud, on siin siiski palju materjali, mida kõrva taha panna ja millest nii- või naasuguseid järeldusi teha.
Гив Ми Мани
Kasutaja avatar
marxionu
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas marxionu »

Noh miks nii vaikne :?:
Kasutaja avatar
Kessel
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Kessel »

Seda nimetatakse "Vaikus enne tormi ."

Nagu hr Karlsson ütles " Rahu-ainult rahu." Ning peale seda kukkus märatsema."
Westland
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Westland »

Kessel kirjutas:Minu arvamus , "Detektorite keelustamine" teema vähe vales foorumis.
Läbirääkimisi peetakse ikka neutraalsel pinnal :wink:
Natsionalist
Uudistaja
Kontakt:

Postitus Postitas Natsionalist »

marxionu kirjutas:Noh miks nii vaikne :?:
Sul hobiks saanud tühja lahmida?
Kasutaja avatar
marxionu
Liige
Kontakt:

Mõni pauk läheb ikka pihta ka
Kasutaja avatar
Arheoloog
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Arheoloog »

Sa Margus ju nagu nii , "Detektoristide foorumis" lugemas ja vaatamas käid, avame seal vastava teema .

Saavad paljud seal olijad ka targemaks.
Eelmisel sügisel oli selline võimalus veel täiesti reaalne ja ka kaalumisel, kuid kindlasti mtte enam nüüd...

Miks mitte aga avada vastav teema kohe meie lõunanaabrite foorumis, kus Sa samuti liige oled :roll:

Lätist leidsid või :?:

http://www.kladoiskatel.care.lv/viewtop ... ht=#272527
http://www.kladoiskatel.care.lv/viewtop ... ht=#272532
http://www.kladoiskatel.care.lv/viewtop ... ht=#274619

Ma vaatan, et sealses foorumis vähemalt mõned läti suurematest esisulleritestki platsis, nii et keskkond vaidluseks missugune :twisted: ...
Käed eemale muinaspärandist!!!

Rokas nost no pagātnes mantojuma !!!
Kasutaja avatar
marxionu
Liige
Kontakt:

Lätlased vaidlevad sulle nii et vaieldud on, leiavad su kodust ka üles.
Kasutaja avatar
Arheoloog
Liige
Kontakt:

Kessel kirjutas:Seda nimetatakse "Vaikus enne tormi ."
Miks ei ole hr. Kessel enam kui 1,5 aasta jooksul suutnud muinsuskaitseametiga ühendust võtta leitud rinnanõela osas? Ka sellel puhul soovitasid kaasfoorumlased seda teha. Kõigele lisaks sai juba septembris 2009 Kesselile selgeks ka eseme olemus kui selline :!:

Kesseli rinnanõela pilt on küll praeguseks hetkeks kustutatud, kuid sellega seonduv tekst on jätkuvalt alles.

http://detektorist.pro-forums.com/ftopi ... asc-45.php

Nagu ma varasematest postitustest olen aru saanud, siis on hr. Kesseli näol tegemist EDK (juhatuse?) liikmega ja tema tegevus on küll kõike muud kui seadukuulekale käitumisele kutsuv :!:

Kasutaja avatar
Kessel
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Kessel »

EDK juhatusse ma ei kuulu, ei ole mõtet väärinfot levitada.
Kasutaja avatar
Arheoloog
Liige
Kontakt:

Kessel kirjutas:EDK juhatusse ma ei kuulu, ei ole mõtet väärinfot levitada.
sõna juhatuse taga oligi mul ju küsimärk...

Siga
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Siga »

Julgeksin Margus M-i väljaöeldut veidi täpsustada. Kessel leidis vaidlusaluse nõela ja talle selgitati selle olemust siiski juba 10 septembril aastal 2007. September 2009 alles tuleb. Loomulikult ei tähtsusta ma siinkohal väikest näpukat, seda juhtub kõigil, küll aga pean meelevaldseks Kesseli ja tema leiu eripära sidumist klubiga just ajaliste seoste kaudu. Klubi nimelt moodustati alles 2008.a. kevadel ja Kessel liitus sellega veel oluliselt hiljem.
Klubi ei saa kedagi survestada tagasiulatuvalt, küll aga selgub toonastest postitustest, et just hilisemad klubilased olid nende hulgas, kes soovitasid Kesselil juba siis MK-ga ühendust võtta. Nii klubil kui foorumil puudub sisuline õigus kelleltki midagi nõuda, küll aga on võimalus avaldada oma arvamust edasiseks käitumiseks. Seda ka tehti.
Kasutaja avatar
Arheoloog
Liige
Kontakt:

ludvig kirjutas: Ma ei õigusta ju kedagi ,lihtsalt ei saa aru miks on vaja lahmida süüdistusi paremale ja vasakule???keda see aitab...mitte kedagi ju. Kui nüüd meenutada siis antud looga seoses on siin kodanik arheoloog süüdistanud kõiki alates detektoristidest lõpetades nüüd vaese talumehega......saaks ainult süüdistada.

ps. ise ei tegele seaduserikkumisega nii et ennast pole ammugi vaja õigustada.
Ludvig, kus on 10. sajandist pärit sõlg ja miks ei ole leiukohast siiamaani muinsuskaitseametile teada antud? Mis on teil enda kaitseks kosta? Või väidate endiselt, et ei tegele seaduserikkumisega?

http://detektorist.pro-forums.com/ftopi ... sc-180.php
(pilt on maha võetud, kuid tekst alles)

Ludvig: "Sõlg tuli rabasaarelt ja mündid orust, kus legendi järgi randus taanlaste laevastik.(laevastik randus kahjuks küll 3.sajandit enne nende müntide valmistamist)tegu siis l-virumaaga."

Teie kaasfoorumlane "Raudrist" osutas juba 2008. aasta veebruaris sellele, et..."Tegemist mooninupp-otstega, pseudotordeeritud kaarega kauni hoburaudsõlega ja ilmselt ka kultuuriväärtusliku leiuga. Minu (loe: Raudristi) arvates seni foorumis näidatud leidudest üks ilusamaid..."

Kasutaja avatar
marxionu
Liige
Kontakt:

Kui juba viisakaks jutuks läks siis mul ka küsimus. Keegi pole kunagi selgeks rääkinud mida tähendavad järgmised piirangualad: kultuurimälestise märk millised piirangud seab, kultuurimälestise ala millised piirangud seab, kinnismälestise kaitsevöönd millised piirangud seab, muinsuskaitseala millised piirangud seab, kavandatav vöönd millised piirangud seab.
Millisest kohast saab täpset infot muinsuskaitsealade paiknemise kohta. Rääkige need asjad kõigepealt selgeks , ja ei taha mingeid viitavaid linke vaid konkreetset selgitust mis asi milleks ja kus on.
Vasta

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 1 külaline