Puhka rahus,Metallidetektor...
Seadused pannakse toimima läbi seoste. Seadusega pandud kohustus ühelt poolt ja riigi poolt volitatud organi kontroll kohustuste täitmise üle teiselt poolt. Demokraatlik õigusruum ei teadvusta kontrolli seejuures mitte esmase sunniaparaadina vaid koostööpartnerina usalduse tasandil. Ilmekas näide on siin Eesti politsei või maksuameti üllatavalt suur usaldusgoefitsient. Sunniaparaati rakendatakse läbi karistusseadustiku alles peale preventatiivsete meetodite ammendumist.
Minu nägemuses korrastuks süsteem esialgu kasvõi ühe muinsuskaitseameti poolt volitatud isiku avalikust sisenemisest suhtluskeskkondadesse, kus võib liikuda riiki huvitav informatsioon ja esemeline materjal. Isik ei pea tingimata ise olema muinsuskaitseameti töötaja, piisab, kui tal on volitused, erialased teadmised ja soov midagi ära teha. Sellise isiku kohalolek mitte ainult ei distsiplineeri, vaid ka konkretiseerib käitumismudeleid. Kui riigi esindajana aktsepteeritud isik ikka ütleb, et ese on riigi huvisfääris ja homme saame kokku eseme üleandmiseks ja leiukoha kaardistamiseks, siis nii ka on.
Selline loogiline mudel hakkab tööle muidugi ainult juhul, kui riik tõepoolest koostööst huvitatud on. Mina täna sellesisulist liikumist ei näe.
Minu nägemuses korrastuks süsteem esialgu kasvõi ühe muinsuskaitseameti poolt volitatud isiku avalikust sisenemisest suhtluskeskkondadesse, kus võib liikuda riiki huvitav informatsioon ja esemeline materjal. Isik ei pea tingimata ise olema muinsuskaitseameti töötaja, piisab, kui tal on volitused, erialased teadmised ja soov midagi ära teha. Sellise isiku kohalolek mitte ainult ei distsiplineeri, vaid ka konkretiseerib käitumismudeleid. Kui riigi esindajana aktsepteeritud isik ikka ütleb, et ese on riigi huvisfääris ja homme saame kokku eseme üleandmiseks ja leiukoha kaardistamiseks, siis nii ka on.
Selline loogiline mudel hakkab tööle muidugi ainult juhul, kui riik tõepoolest koostööst huvitatud on. Mina täna sellesisulist liikumist ei näe.
- gnadenlose
- Liige
- Kontakt:
Ka siin leidub detektoriste hulgim (mina nende seas) ja kui sellest teemast muud tolku pole, on vähemasti üks huvitavamaid siin foorumis (tõsi, selle arvamusega esindan ainult iseennast). Ja kuigi aeg-ajalt on see arutelu siin nõmedaks kiskunud, on siin siiski palju materjali, mida kõrva taha panna ja millest nii- või naasuguseid järeldusi teha.Kessel kirjutas:Minu arvamus , "Detektorite keelustamine" teema vähe vales foorumis.
Гив Ми Мани
-
- Uudistaja
- Kontakt:
Eelmisel sügisel oli selline võimalus veel täiesti reaalne ja ka kaalumisel, kuid kindlasti mtte enam nüüd...Kessel kirjutas:Minu arvamus , "Detektorite keelustamine" teema vähe vales foorumis.
Sa Margus ju nagu nii , "Detektoristide foorumis" lugemas ja vaatamas käid, avame seal vastava teema .
Saavad paljud seal olijad ka targemaks.
Miks mitte aga avada vastav teema kohe meie lõunanaabrite foorumis, kus Sa samuti liige oled

Lätist leidsid või

http://www.kladoiskatel.care.lv/viewtop ... ht=#272527
http://www.kladoiskatel.care.lv/viewtop ... ht=#272532
http://www.kladoiskatel.care.lv/viewtop ... ht=#274619
Ma vaatan, et sealses foorumis vähemalt mõned läti suurematest esisulleritestki platsis, nii et keskkond vaidluseks missugune

Käed eemale muinaspärandist!!!
Rokas nost no pagātnes mantojuma !!!
Miks ei ole hr. Kessel enam kui 1,5 aasta jooksul suutnud muinsuskaitseametiga ühendust võtta leitud rinnanõela osas? Ka sellel puhul soovitasid kaasfoorumlased seda teha. Kõigele lisaks sai juba septembris 2009 Kesselile selgeks ka eseme olemus kui sellineKessel kirjutas:Seda nimetatakse "Vaikus enne tormi ."

Kesseli rinnanõela pilt on küll praeguseks hetkeks kustutatud, kuid sellega seonduv tekst on jätkuvalt alles.
http://detektorist.pro-forums.com/ftopi ... asc-45.php
Nagu ma varasematest postitustest olen aru saanud, siis on hr. Kesseli näol tegemist EDK (juhatuse?) liikmega ja tema tegevus on küll kõike muud kui seadukuulekale käitumisele kutsuv

Julgeksin Margus M-i väljaöeldut veidi täpsustada. Kessel leidis vaidlusaluse nõela ja talle selgitati selle olemust siiski juba 10 septembril aastal 2007. September 2009 alles tuleb. Loomulikult ei tähtsusta ma siinkohal väikest näpukat, seda juhtub kõigil, küll aga pean meelevaldseks Kesseli ja tema leiu eripära sidumist klubiga just ajaliste seoste kaudu. Klubi nimelt moodustati alles 2008.a. kevadel ja Kessel liitus sellega veel oluliselt hiljem.
Klubi ei saa kedagi survestada tagasiulatuvalt, küll aga selgub toonastest postitustest, et just hilisemad klubilased olid nende hulgas, kes soovitasid Kesselil juba siis MK-ga ühendust võtta. Nii klubil kui foorumil puudub sisuline õigus kelleltki midagi nõuda, küll aga on võimalus avaldada oma arvamust edasiseks käitumiseks. Seda ka tehti.
Klubi ei saa kedagi survestada tagasiulatuvalt, küll aga selgub toonastest postitustest, et just hilisemad klubilased olid nende hulgas, kes soovitasid Kesselil juba siis MK-ga ühendust võtta. Nii klubil kui foorumil puudub sisuline õigus kelleltki midagi nõuda, küll aga on võimalus avaldada oma arvamust edasiseks käitumiseks. Seda ka tehti.
Ludvig, kus on 10. sajandist pärit sõlg ja miks ei ole leiukohast siiamaani muinsuskaitseametile teada antud? Mis on teil enda kaitseks kosta? Või väidate endiselt, et ei tegele seaduserikkumisega?ludvig kirjutas: Ma ei õigusta ju kedagi ,lihtsalt ei saa aru miks on vaja lahmida süüdistusi paremale ja vasakule???keda see aitab...mitte kedagi ju. Kui nüüd meenutada siis antud looga seoses on siin kodanik arheoloog süüdistanud kõiki alates detektoristidest lõpetades nüüd vaese talumehega......saaks ainult süüdistada.
ps. ise ei tegele seaduserikkumisega nii et ennast pole ammugi vaja õigustada.
http://detektorist.pro-forums.com/ftopi ... sc-180.php
(pilt on maha võetud, kuid tekst alles)
Ludvig: "Sõlg tuli rabasaarelt ja mündid orust, kus legendi järgi randus taanlaste laevastik.(laevastik randus kahjuks küll 3.sajandit enne nende müntide valmistamist)tegu siis l-virumaaga."
Teie kaasfoorumlane "Raudrist" osutas juba 2008. aasta veebruaris sellele, et..."Tegemist mooninupp-otstega, pseudotordeeritud kaarega kauni hoburaudsõlega ja ilmselt ka kultuuriväärtusliku leiuga. Minu (loe: Raudristi) arvates seni foorumis näidatud leidudest üks ilusamaid..."
Kui juba viisakaks jutuks läks siis mul ka küsimus. Keegi pole kunagi selgeks rääkinud mida tähendavad järgmised piirangualad: kultuurimälestise märk millised piirangud seab, kultuurimälestise ala millised piirangud seab, kinnismälestise kaitsevöönd millised piirangud seab, muinsuskaitseala millised piirangud seab, kavandatav vöönd millised piirangud seab.
Millisest kohast saab täpset infot muinsuskaitsealade paiknemise kohta. Rääkige need asjad kõigepealt selgeks , ja ei taha mingeid viitavaid linke vaid konkreetset selgitust mis asi milleks ja kus on.
Millisest kohast saab täpset infot muinsuskaitsealade paiknemise kohta. Rääkige need asjad kõigepealt selgeks , ja ei taha mingeid viitavaid linke vaid konkreetset selgitust mis asi milleks ja kus on.
Kes on foorumil
Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 8 külalist