POMMILEID

Padrunid, mürsud, miinid, granaadid ja kõik muu, mis lendab ja plahvatab, või tapab/vigastab/hävitab muul moel...
v.a.k.
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas v.a.k. »

Eks aja sellisele tegevusele ikka saamahimu st. naiivne lootus leida hauast kas midagi väärtuslikku (kuldhambad, autasud, relvad jne) või siis teenitakse selliselt lihtsalt raha...

Mingit "aatelist" möga ma ei usu, samuti seda, et tegu on lihtsalt nekrofiilidega

ProPatria
oli saamahimu ,,Haisele võid öelda ,mul on saamahimu,,,,
Tegime oma tavalist tööd ,ja kuna ,kahjuks,ise töötan päästeteenistusest tean milline oht see on ,kasvõi raiesmikupõlengul , või mõni turist teeb lõket. Saamahimu seisneb millegis muus ,ei saanud me neid mürske endale ja ei lootnud ka sealt alt midagi leida ,aitasin lihtsalt kolleege.
Ja
kui keegi peaks nimetama seda veel SAAMAHIMUKS ,või midagi
taoliseks siis ,jumal on tunnistajaks ,ET vast sina oled kõige himulisem.
Vastseliina Ajaloo Klubi on tulekul veel rida avastusi mida lehtedest võite lugeda ,kasvõi Vastseliina linnuse eel -vahitorni avastamisest ,,,
ja veel mida ma kahjuks praegu öelda ei saa.
Aga SAAMAHIMU POLE KUSKIL .
Loodan et teised seda mõistavad
v.a.k.
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas v.a.k. »

Ja veel vabandust ,et sõna jälle võtan , ka Eestimaal on jäänud järgi aatelisi inimesi , äkki sina Pro Patra tõesti ei ole aga võibolla teised on ja
kui ON siis anna neile andeks.
Asjade käigust.
Kõige parem inf on Võrumaa Teatajas.
Mürske tuli välja üle 600 ,nedest 430 vene ja ülejäänud saksa 7,5 mm
soomustläbistavad.
Arvatavasti on tegemist 1941 .a. positsiooniga ,kuna ledus ainult
,kaevikutes vene vindi ja karabiini hülsse .ja laskesuund viitas sakslaste varitsusele ,paari päeva pärast kui leian saks hülsse peaks asi selgust saama.
seniks palun ,ärge süüdistage teineteist liigkasu võtmises.
Kasutaja avatar
Madis22
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Madis22 »

minu arust on siiski ebaõiglane, et tsiilist leiti 600 tünni kulda, meil ainult 600 lõhkemata miini. ja ärge parem hakakegi arutlema sealse parema kliima teemadel ...
The laws of physics is more what you'd call 'guidelines' than actual rules.
OveT.
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas OveT. »

Madis22 kirjutas:minu arust on siiski ebaõiglane, et tsiilist leiti 600 tünni kulda, meil ainult 600 lõhkemata miini. ja ärge parem hakakegi arutlema sealse parema kliima teemadel ...

Aga see-eest ei nõua meie leidjad 50 % leiust endale, vaid loovutasid rahulikult kõik riigile.
Palun alati pakkuda märke, medaleid, riste, autasusid tsaari, eesti ja saksa ajast. Samuti dokumente, postkaarte ja fotosid igal teemal, vorme, kiivreid, pandlaid, mõõku jms. 52-23353 ri28le@hot.ee
canislupus
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas canislupus »

"Isa miiniga köögis", "Miin ja meie", "Miini saladus", "Miinihommik"... Vägisi ajab naerma see teema juba.
sturmkommando
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas sturmkommando »

v.a.k. kirjutas:Asjade käigust.
Kõige parem inf on Võrumaa Teatajas.
http://www.vorumaateataja.ee/

"1944. aasta suvel käisid sellel rindel ägedad lahingud ning kui venelased augustis läbimurde saavutasid, ei kohanud nad enne Riiat olulist vastupanu.
Nii edasi ruttavad venelased tõenäoliselt mürsud maha jätsidki."

Miks Te arvate, et '41?
1661
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas 1661 »

Hakka või uskuma, et vastupanu enam polnud!
Vanarahva jutu järgi olid punased Antsla kandis suurema alkoholilaadungi kätte saanud. Pidu jätkus kauemaks.
Kuupäevadega eksin kindlasti- tuleb kohalike käest täpsustada.
Augusti lõpp, Lüllemäelt mõned kilomeetrid Antsla suunas. Saksa kuulipilduja (miinipilduja) positsioon lööb punaste rünnaku tagasi. Langenute suhe 1:200.
Saksa sõduri haud on tähistatud. Vestlesin kohalikuga kes on rääkinun mehega kes käsutati kaka nädalat peale lahingut punaste laipu koristama.

Lihtsalt mulle ei meeldi trükkimine. Kes täpsemat infot soovivad, võtke ühendus privas.
johannes
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas johannes »

1661 le

Seda viinalao juttu olen kuulnud nii mitmeltki inimeselt (põlised Antsla inimesed)

Ja Vana-Antsla veski ruumides olnud Sakslaste laatsaret .(Praeguse Vana-Antsla Kutsekooli maadel )
1661
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas 1661 »

Tere.
Sai sealsel lahinguväljal sügisel käidud. Seisatasime sakslase haual ja uurisime positsioone. Punased kõndisid tõesti naga lihalõikelaual. Venku saabas ja sinine plekkkruus vedelesid veel maapinnal.
Toomas.
serra
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas serra »

johannes kirjutas:1661 le

Seda viinalao juttu olen kuulnud nii mitmeltki inimeselt (põlised Antsla inimesed)

Ja Vana-Antsla veski ruumides olnud Sakslaste laatsaret .(Praeguse Vana-Antsla Kutsekooli maadel )
Täitsa õige olen isegi padruneid sealt veski juurest leidnud kui poisikesed olime arvan, et sinna jäi neid veel maha
sturman
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas sturman »

selle antsla jutu juurde.antsla käis kaks korda käest-kätte.esimest korda löödi venelane kahuritulega tagasi.kohalik mees,niklus,oli tulejuhiks.tsooru poolt tuli aga venelasi massiliselt peale ja sakslased taganesid.peale seda ründasid saksa lennukid ja antsla sai päris kõvasti pihta,mitmeid maju põles maha.venelased tõmbusid tagasi tsooru maanteed mööda.sakslased tulid linna ja jäid varitsusse surnuaia juurde.venelane tuli uuesti antslasse ja oma õnnetuseks leidsid viinalao.ma arvan ise,et neile anti käsk liikuda valga peale aga väeosa olukord oli alla igasuguse arvestuse.nii nad varitsusse laulu ja koperdamisega läksid.rääkisin kunagi ühe vanema mehega,kes käis laipu vedamas,ütles ,kõik kohad oli neid täis,kohati hunnikus.laibad olid juba haisema läinud ja veeti neid lavatsite peale sõnnikuharkidega.surnuaia taga lagendikul vedelesid nad hulga aega,rebased käisid seal neid söömas.antsla mälestustahvlil on üle 700 nime,alates majorist.ka tuulemäe veresaunast võin rääkida-materjali on kogutud.
retti
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas retti »

serra kirjutas:
johannes kirjutas:1661 le

Täitsa õige olen isegi padruneid sealt veski juurest leidnud kui poisikesed olime arvan, et sinna jäi neid veel maha
Nii.
Kõigepealt - vesiveskeid oli Vana-Antslas kaks.Üks Urvaste - Antsla tee ääres kus samas majas oli ka tapamaja/vorstivabrik ja hobusetall ning teine veski Alumisel mõisajärvel.
Ma arvan,et sakslastel oli Vana-Antsla mõisas palju kohasemaid ruume laatsaretiks kui need veskid.
Lahing Antsla linnas algas arvatavasti 12.08.1944.
Antsla põlemine oli 13.augustil.Minu tädi sünnipäeval, - ta on sellest korduvalt rääkinud.
serra
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas serra »

no mina mõtlen seda veskit mis on taga järve ääres seal sai ikka palju lapsepõlves mängimas käidud
Vasta

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 1 külaline