POMMILEID

Padrunid, mürsud, miinid, granaadid ja kõik muu, mis lendab ja plahvatab, või tapab/vigastab/hävitab muul moel...
v.a.k.
Liige
Kontakt:

POMMILEID

Postitus Postitas v.a.k. »

Üleeile leidsime Vastseliina kandis üsna suure pommileiu.
Nimelt tänaseks on välja kaevatud 310 7,5mm mürsku
Maa sees on neid veel oma 200 .Homme tulevad demineerijad
ja seejärel saab teada lõpliku koguse. Tuleb raske päev
www.album.ee/mato2 Mõni pilt
Kasutaja avatar
Satakas
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Satakas »

aga jätkuvalt käib asi sedasi, et enne demineerijate kutsumist/kohalejõudmist kaevame kõik, mis võimalik välja ja laome riita kah. tõtt-öelda - teades mõningate sõjaaegsete sütikute ehitust ja iseärasust ning ka neis kasutatud lõhkeainete omapärasid, ei soovitaks ma ka laskmata mürske eriti käperdada (ja ikka veel arvavad inimesed, et kord väljalastud mürsk on 100% ohutu kuigi enamasti on ta lasmata isendist palju kahtlasem).

et siis.....kui lõid labida maasse ja sattusid pommi peale ning samas puudub vastupandamatu soov ümbruskonda oma soolikatega väetada, ärge käperdage edasi. ausõna, pommimehed tulevad ka üksikleiu peale välja. nende jaoks ei ole vaja korraga 200tk kokku otsida sest vajadusel otsivad nad ise ülejäänud üles.
v.a.k.
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas v.a.k. »

Loomulikult on sul õigus ,ja ma ültse ei kahtlegi et ka luuavarrest
võib paul tulla .aga asi on siiski isiklik ,kes oskab ja peab ennast
piisavalt pädevaks.
Ja igapäev sellist kogust ei leia ,Kõige müstlisem on see ,et metsa
väljaveo traktor oli ligi sada korda nende pealt üle sõitnud.
Frundsberg
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Frundsberg »

Ehk veidi ignorantne küsimus, aga millal Eestis viimati II m.s. aegset laskemoona näppides suurem õnnetus juhtus? S.t. sel juhul kui lõhkekeha ei pandud näiteks lõkkesse või ei hakatud ise deaktiveerima.
Dietrich
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Dietrich »

Ma käisin täna kaevamas ja leidsin miini.Algul kolksas labidas vastu stabilisaatorit.Algus mõtlesin,et ainult stabilisaator ongi,surkisin veidi edasi ja tuli välja,et tegu on terve miiniga.Rohkem ei julenud näppida ja lahkusin heaga.Pealegi mind selline stuff ei huvita.Mida selle miiniga peale hakata?
Ehk veidi ignorantne küsimus, aga millal Eestis viimati II m.s. aegset laskemoona näppides suurem õnnetus juhtus? S.t. sel juhul kui lõhkekeha ei pandud näiteks lõkkesse või ei hakatud ise deaktiveerima.
Minu linnas juhtus paar aastat tagasi tragikoomiline lugu kus mees hakkas pommi pooleks saagima :!: :shock: Mees suri saadud vigastustesse.
Kasutaja avatar
hugo1
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas hugo1 »

Mida selle miiniga peale hakata?
Mina kas kaevaks sügavale maa sisse, kui ei viitsi kaevata või ei julge näppida teavitaks politseid. Vedelema igaks juhuks jätta ei tasu.
Meie võitluslipp sini-must-valge
aatekõrgusse näidaku teed!
Lehvi, lehvi sa hõõguma palged.
Süüta südames õilsuse leek.
Dietrich
Liige
Kontakt:

:oops: Sai natuke valesti küsimus esitatud.Ma mõtlesin selle all seda,et kui ma selle miini endale võtaksin,et mida sellega peale hakata?Nt padrunid ja sääke stuff on ok,aga miin...Kapi peale ju sellist roostetanud kolakat ei pane.
Kasutaja avatar
hugo1
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas hugo1 »

Panna endale miin kapi peale, never.
Kui siis ainult selline, mis on kahjutuks tehtud spetsialisti poolt.
Meie võitluslipp sini-must-valge
aatekõrgusse näidaku teed!
Lehvi, lehvi sa hõõguma palged.
Süüta südames õilsuse leek.
propatria
Moderaator
Kontakt:

Postitus Postitas propatria »

Dietrich kirjutas:...Ma mõtlesin selle all seda,et kui ma selle miini endale võtaksin,et mida sellega peale hakata?Nt padrunid ja sääke stuff on ok,aga miin...Kapi peale ju sellist roostetanud kolakat ei pane.
Sa eelnevalt oled ju väitnud, et ei huvitu sellisest stuffist, seega ära seda ka endale võta - ole ikka oma põhimõtetes kindel. :wink:

Teiseks: isegi kui oled ta roostest puhastanud ja konserveerinud-restaureerinud, siis kapi otsa ära seda kohe mitte pane, sest antud ese võib sealt väga kergelt alla kukkuda ja inimesi või materiaalseid väärtusi kahjustada.

ProPatria
Hea sõna ja pussiga saavutab enamat, kui lihtsalt hea sõnaga...
Kasutaja avatar
Satakas
Liige
Kontakt:

Frundsberg kirjutas:Ehk veidi ignorantne küsimus, aga millal Eestis viimati II m.s. aegset laskemoona näppides suurem õnnetus juhtus? S.t. sel juhul kui lõhkekeha ei pandud näiteks lõkkesse või ei hakatud ise deaktiveerima.
mitut ükskõik, kui ebatõenäolist juhtumit on sinu puhul vaja, et sa surma saaksid?
Kasutaja avatar
Satakas
Liige
Kontakt:

Dietrich kirjutas:Ma käisin täna kaevamas ja leidsin miini.Algul kolksas labidas vastu stabilisaatorit.Algus mõtlesin,et ainult stabilisaator ongi,surkisin veidi edasi ja tuli välja,et tegu on terve miiniga.Rohkem ei julenud näppida ja lahkusin heaga.Pealegi mind selline stuff ei huvita.Mida selle miiniga peale hakata?
kui minu arvamust küsida, siis mina soovtaksin sinul sellele miinile suur lõke ümber teha ja siis ninapidi juures passida. kui õnnestub leida, pane kohe mitu miini korraga lõkkesse.
Dietrich
Liige
Kontakt:

Ei mehed,me räägime teineteisest natuke mööda.Mind ei huvita roostetanud mürsud ja vaevalt ma neid üldse näppima hakkaks.Selle kapi tõin ma näiteks,muidugi ei paneks ma sellist risu kapi peale...Küsiks,et mida üldiselt kaevajad sellise asjaga teevad.Neid pommide otsijaid on ju palju.

Propatria
Teiseks: isegi kui oled ta roostest puhastanud ja konserveerinud-restaureerinud, siis kapi otsa ära seda kohe mitte pane, sest antud ese võib sealt väga kergelt alla kukkuda ja inimesi või materiaalseid väärtusi kahjustada.
Propatria soovitused on väga lollikindlad.Neis kaalutakse läbi kõikvõimalikud juhtumid.Muideks,mul kunagi kukkuski Saksa kiiver riidekapi otsast...käte peale.Õnnelik juhus.
soadf
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas soadf »

Dietrich kirjutas:Ei mehed,me räägime teineteisest natuke mööda.Mind ei huvita roostetanud mürsud ja vaevalt ma neid üldse näppima hakkaks.Selle kapi tõin ma näiteks,muidugi ei paneks ma sellist risu kapi peale...Küsiks,et mida üldiselt kaevajad sellise asjaga teevad.Neid pommide otsijaid on ju palju.

Propatria
Propatria soovitused on väga lollikindlad.Neis kaalutakse läbi kõikvõimalikud juhtumid.Muideks,mul kunagi kukkuski Saksa kiiver riidekapi otsast...käte peale.Õnnelik juhus.
mul kukkus Rootsi kiiver kappi otsast vastu pead tädile sealt pörkas see veel tädipojale pähe :D
Dietrich
Liige
Kontakt:

satakas
Dietrich kirjutas:
Ma käisin täna kaevamas ja leidsin miini.Algul kolksas labidas vastu stabilisaatorit.Algus mõtlesin,et ainult stabilisaator ongi,surkisin veidi edasi ja tuli välja,et tegu on terve miiniga.Rohkem ei julenud näppida ja lahkusin heaga.Pealegi mind selline stuff ei huvita.Mida selle miiniga peale hakata?

kui minu arvamust küsida, siis mina soovtaksin sinul sellele miinile suur lõke ümber teha ja siis ninapidi juures passida. kui õnnestub leida, pane kohe mitu miini korraga lõkkesse.
seda ma arvasingi,et tuled jälle oma lolli jutuga.Sellist tegu ei tohiks soovitada ka oma kõige suuremale vaenlasele.Raibe,on sul ikka mõtlemine :evil:
Dietrich
Liige
Kontakt:

Soadf
mul kukkus Rootsi kiiver kappi otsast vastu pead tädile sealt pörkas see veel tädipojale pähe Very Happy
Oh sa jeerum :lol: Kas tädi ja tädipoeg jäid ikka ellu.Ja kuidas kiiver pärast sellist ekstreemsust välja nägi?
Vasta

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 1 külaline