POMMILEID
POMMILEID
Üleeile leidsime Vastseliina kandis üsna suure pommileiu.
Nimelt tänaseks on välja kaevatud 310 7,5mm mürsku
Maa sees on neid veel oma 200 .Homme tulevad demineerijad
ja seejärel saab teada lõpliku koguse. Tuleb raske päev
www.album.ee/mato2 Mõni pilt
Nimelt tänaseks on välja kaevatud 310 7,5mm mürsku
Maa sees on neid veel oma 200 .Homme tulevad demineerijad
ja seejärel saab teada lõpliku koguse. Tuleb raske päev
www.album.ee/mato2 Mõni pilt
aga jätkuvalt käib asi sedasi, et enne demineerijate kutsumist/kohalejõudmist kaevame kõik, mis võimalik välja ja laome riita kah. tõtt-öelda - teades mõningate sõjaaegsete sütikute ehitust ja iseärasust ning ka neis kasutatud lõhkeainete omapärasid, ei soovitaks ma ka laskmata mürske eriti käperdada (ja ikka veel arvavad inimesed, et kord väljalastud mürsk on 100% ohutu kuigi enamasti on ta lasmata isendist palju kahtlasem).
et siis.....kui lõid labida maasse ja sattusid pommi peale ning samas puudub vastupandamatu soov ümbruskonda oma soolikatega väetada, ärge käperdage edasi. ausõna, pommimehed tulevad ka üksikleiu peale välja. nende jaoks ei ole vaja korraga 200tk kokku otsida sest vajadusel otsivad nad ise ülejäänud üles.
et siis.....kui lõid labida maasse ja sattusid pommi peale ning samas puudub vastupandamatu soov ümbruskonda oma soolikatega väetada, ärge käperdage edasi. ausõna, pommimehed tulevad ka üksikleiu peale välja. nende jaoks ei ole vaja korraga 200tk kokku otsida sest vajadusel otsivad nad ise ülejäänud üles.
-
Frundsberg
- Liige
- Kontakt:
-
Dietrich
- Liige
- Kontakt:
Ma käisin täna kaevamas ja leidsin miini.Algul kolksas labidas vastu stabilisaatorit.Algus mõtlesin,et ainult stabilisaator ongi,surkisin veidi edasi ja tuli välja,et tegu on terve miiniga.Rohkem ei julenud näppida ja lahkusin heaga.Pealegi mind selline stuff ei huvita.Mida selle miiniga peale hakata?
Mees suri saadud vigastustesse.
Minu linnas juhtus paar aastat tagasi tragikoomiline lugu kus mees hakkas pommi pooleks saagimaEhk veidi ignorantne küsimus, aga millal Eestis viimati II m.s. aegset laskemoona näppides suurem õnnetus juhtus? S.t. sel juhul kui lõhkekeha ei pandud näiteks lõkkesse või ei hakatud ise deaktiveerima.
Sa eelnevalt oled ju väitnud, et ei huvitu sellisest stuffist, seega ära seda ka endale võta - ole ikka oma põhimõtetes kindel.Dietrich kirjutas:...Ma mõtlesin selle all seda,et kui ma selle miini endale võtaksin,et mida sellega peale hakata?Nt padrunid ja sääke stuff on ok,aga miin...Kapi peale ju sellist roostetanud kolakat ei pane.
Teiseks: isegi kui oled ta roostest puhastanud ja konserveerinud-restaureerinud, siis kapi otsa ära seda kohe mitte pane, sest antud ese võib sealt väga kergelt alla kukkuda ja inimesi või materiaalseid väärtusi kahjustada.
ProPatria
Hea sõna ja pussiga saavutab enamat, kui lihtsalt hea sõnaga...
mitut ükskõik, kui ebatõenäolist juhtumit on sinu puhul vaja, et sa surma saaksid?Frundsberg kirjutas:Ehk veidi ignorantne küsimus, aga millal Eestis viimati II m.s. aegset laskemoona näppides suurem õnnetus juhtus? S.t. sel juhul kui lõhkekeha ei pandud näiteks lõkkesse või ei hakatud ise deaktiveerima.
kui minu arvamust küsida, siis mina soovtaksin sinul sellele miinile suur lõke ümber teha ja siis ninapidi juures passida. kui õnnestub leida, pane kohe mitu miini korraga lõkkesse.Dietrich kirjutas:Ma käisin täna kaevamas ja leidsin miini.Algul kolksas labidas vastu stabilisaatorit.Algus mõtlesin,et ainult stabilisaator ongi,surkisin veidi edasi ja tuli välja,et tegu on terve miiniga.Rohkem ei julenud näppida ja lahkusin heaga.Pealegi mind selline stuff ei huvita.Mida selle miiniga peale hakata?
-
Dietrich
- Liige
- Kontakt:
Ei mehed,me räägime teineteisest natuke mööda.Mind ei huvita roostetanud mürsud ja vaevalt ma neid üldse näppima hakkaks.Selle kapi tõin ma näiteks,muidugi ei paneks ma sellist risu kapi peale...Küsiks,et mida üldiselt kaevajad sellise asjaga teevad.Neid pommide otsijaid on ju palju.
Propatria
Propatria
Propatria soovitused on väga lollikindlad.Neis kaalutakse läbi kõikvõimalikud juhtumid.Muideks,mul kunagi kukkuski Saksa kiiver riidekapi otsast...käte peale.Õnnelik juhus.Teiseks: isegi kui oled ta roostest puhastanud ja konserveerinud-restaureerinud, siis kapi otsa ära seda kohe mitte pane, sest antud ese võib sealt väga kergelt alla kukkuda ja inimesi või materiaalseid väärtusi kahjustada.
mul kukkus Rootsi kiiver kappi otsast vastu pead tädile sealt pörkas see veel tädipojale päheDietrich kirjutas:Ei mehed,me räägime teineteisest natuke mööda.Mind ei huvita roostetanud mürsud ja vaevalt ma neid üldse näppima hakkaks.Selle kapi tõin ma näiteks,muidugi ei paneks ma sellist risu kapi peale...Küsiks,et mida üldiselt kaevajad sellise asjaga teevad.Neid pommide otsijaid on ju palju.
PropatriaPropatria soovitused on väga lollikindlad.Neis kaalutakse läbi kõikvõimalikud juhtumid.Muideks,mul kunagi kukkuski Saksa kiiver riidekapi otsast...käte peale.Õnnelik juhus.Teiseks: isegi kui oled ta roostest puhastanud ja konserveerinud-restaureerinud, siis kapi otsa ära seda kohe mitte pane, sest antud ese võib sealt väga kergelt alla kukkuda ja inimesi või materiaalseid väärtusi kahjustada.
-
Dietrich
- Liige
- Kontakt:
satakas

seda ma arvasingi,et tuled jälle oma lolli jutuga.Sellist tegu ei tohiks soovitada ka oma kõige suuremale vaenlasele.Raibe,on sul ikka mõtlemineDietrich kirjutas:
Ma käisin täna kaevamas ja leidsin miini.Algul kolksas labidas vastu stabilisaatorit.Algus mõtlesin,et ainult stabilisaator ongi,surkisin veidi edasi ja tuli välja,et tegu on terve miiniga.Rohkem ei julenud näppida ja lahkusin heaga.Pealegi mind selline stuff ei huvita.Mida selle miiniga peale hakata?
kui minu arvamust küsida, siis mina soovtaksin sinul sellele miinile suur lõke ümber teha ja siis ninapidi juures passida. kui õnnestub leida, pane kohe mitu miini korraga lõkkesse.
Kes on foorumil
Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 1 külaline