Emajõgi-eriti Tartu ümbrus

Kõiksugu militaarsuunitlusega väljakaevamised ja nendega seonduv.
Vasta
Kasutaja avatar
paadikapten
Liige
Kontakt:

Emajõgi-eriti Tartu ümbrus

Postitus Postitas paadikapten »

Kas Emajõgi kah endas midagi kahest maailmasõjast jäänut peidab? Tean, et Tartu ümbruses ikka teda ületati ja vist toimus ka lahinguid. Mingid raamatud rääkisid nagu Vorbuse kandis toimunud lahingutest...
Täpselt muidugi ei mäleta, lugesin nii ammu.

Muidugi ootan infi kogu jõe kohta, kuid eriline huvi on Tartu ümbruse vastu-ütleme, Jänese raudteesillast kuni Luunjani.
Vaatame siis, mis siin toimub...
Kasutaja avatar
Soobel
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Soobel »

Kui mu isa Ülikoolis õppis ja Kvissentali mõisas elas (oli sel ajal ühiselamu - kuuekümnendad!), olla nad headel päevadel näinud paadisilla juures kuskil jõepõhjas miinipildujamiini. Ja üks mu sõber rääkis kunagi, et oli Ujula tänava juurest liivakivipaljandi käikudest revolvri leidnud ja loetud minutid hiljem sinnasanasse ära kaotanud. Arvan, et poiss luiskas, aga mine sa tea. Aga praegu on kindlasti ühe käigu suue (mis kohe alguses kaheks hargnes) kinni varisenud.
Vaid Siil mu kõrval lebas siin. Ta suri ammu.
[img]http://www.soobel.planet.ee/TGMB.gif[/img]
Kasutaja avatar
ugandiklubi
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas ugandiklubi »

:lol: Usun ,et huvi on selle piirkonnavastu . Mina oskan nii palju üelda ,et suuri asju kinndlasti pole . 1. Jõge on süventatud . 2. oleme sonariga seda piirkonnda ka vaadanud . Võimalikud on väiksed leiud . Näiteks vene haubitsa ratas ja mingi käru raam . ning veel väiksemad esemed . Aga nende leidmine on suht 0 lähedane halva nähtavuse ja muda tõttu
Kasutaja avatar
VANA LÖUKOER
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas VANA LÖUKOER »

parima ettekujutuse emajöe juures toimunust saab M.Laari " Emajögi 1944 " raamatust.Laar toob ära üsna detailselt lahingupaikade asukohad ja seal dislotseerunud väeosadest.Usun,et see raamat peaks huvi pakkuma igale söjaajaloo huvilisele...
VAREMEIST TÖUSEB KÄTTEMAKS !!!!

MAHA VALGED JUUDID !!!!!!!!
Õpetaja

Postitus Postitas Õpetaja »

See "Emajõgi ..." - alati saaks rohkem ja ilusamini ja suuremalt ja ....... Aga tõepoolest, kui vene aegsed raamatud läbi loetud, on tänapäevastest tõesti Laari raamat küllaltki "tummine tükk".

õ
Kasutaja avatar
jaan59
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas jaan59 »

Olen pärit Kaagverest ning poisikesena sealt ikka ühtteist leidnud nagu granaate ja isegi ühe püstoli.Metsas on küllalt hästi säilinud kaevikute liin ja granaate võis leida ka jõe kaldalt(peale Luunja kurvi süvendamist välja tõstetud liivavallidest).Igatahes on sinnakanti madinat jagunud mida tunnistab ka see,et sealtkandist lõigatud mets oma metallisisalduse poolest saekaatrimeestele palju tuska tekitab.
Kasutaja avatar
Mazz
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Mazz »

Emajõe rindel kestisid kaitselahingud mitu kuud. Ka Eesti rahvale tehti üleskutsed appi minna kindlustama emajõe rinnet.
juss000
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas juss000 »

Mazz kirjutas:Emajõe rindel kestisid kaitselahingud mitu kuud. Ka Eesti rahvale tehti üleskutsed appi minna kindlustama emajõe rinnet.
LEIAB ikka kui hästi otsida. :roll:
--------------------------------------------------------------------------------------Lootus on petis kes meid pidevalt tüssab
Vasta

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 2 külalist