Emajõgi-eriti Tartu ümbrus
- paadikapten
- Liige
- Kontakt:
Emajõgi-eriti Tartu ümbrus
Kas Emajõgi kah endas midagi kahest maailmasõjast jäänut peidab? Tean, et Tartu ümbruses ikka teda ületati ja vist toimus ka lahinguid. Mingid raamatud rääkisid nagu Vorbuse kandis toimunud lahingutest...
Täpselt muidugi ei mäleta, lugesin nii ammu.
Muidugi ootan infi kogu jõe kohta, kuid eriline huvi on Tartu ümbruse vastu-ütleme, Jänese raudteesillast kuni Luunjani.
Täpselt muidugi ei mäleta, lugesin nii ammu.
Muidugi ootan infi kogu jõe kohta, kuid eriline huvi on Tartu ümbruse vastu-ütleme, Jänese raudteesillast kuni Luunjani.
Vaatame siis, mis siin toimub...
Kui mu isa Ülikoolis õppis ja Kvissentali mõisas elas (oli sel ajal ühiselamu - kuuekümnendad!), olla nad headel päevadel näinud paadisilla juures kuskil jõepõhjas miinipildujamiini. Ja üks mu sõber rääkis kunagi, et oli Ujula tänava juurest liivakivipaljandi käikudest revolvri leidnud ja loetud minutid hiljem sinnasanasse ära kaotanud. Arvan, et poiss luiskas, aga mine sa tea. Aga praegu on kindlasti ühe käigu suue (mis kohe alguses kaheks hargnes) kinni varisenud.
Vaid Siil mu kõrval lebas siin. Ta suri ammu.
[img]http://www.soobel.planet.ee/TGMB.gif[/img]
[img]http://www.soobel.planet.ee/TGMB.gif[/img]
- ugandiklubi
- Liige
- Kontakt:

- VANA LÖUKOER
- Liige
- Kontakt:
parima ettekujutuse emajöe juures toimunust saab M.Laari " Emajögi 1944 " raamatust.Laar toob ära üsna detailselt lahingupaikade asukohad ja seal dislotseerunud väeosadest.Usun,et see raamat peaks huvi pakkuma igale söjaajaloo huvilisele...
VAREMEIST TÖUSEB KÄTTEMAKS !!!!
MAHA VALGED JUUDID !!!!!!!!
MAHA VALGED JUUDID !!!!!!!!
Olen pärit Kaagverest ning poisikesena sealt ikka ühtteist leidnud nagu granaate ja isegi ühe püstoli.Metsas on küllalt hästi säilinud kaevikute liin ja granaate võis leida ka jõe kaldalt(peale Luunja kurvi süvendamist välja tõstetud liivavallidest).Igatahes on sinnakanti madinat jagunud mida tunnistab ka see,et sealtkandist lõigatud mets oma metallisisalduse poolest saekaatrimeestele palju tuska tekitab.
Kes on foorumil
Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 1 külaline