Academy 1/48 P-38J Lightning

Militaartehnika mudelitest. Tehnoloogiad ning mõõtkavad ei ole piiratud.
Kasutaja avatar
bufab
Liige
Kontakt:

Academy 1/48 P-38J Lightning

Postitus Postitas bufab »

nii.. Oman nüüd sellist mudelit. Hakkasin ilusti kabiiniga pihta. Fantaasiaks pole eriti ruumi, sest materiali on netis palju. Aga mul on küsimus siis kuidas seda istet teha
Pilt

Huvi pakuvad turvarihmad ja see kollane pehmendus mis pildi peal näha. Eraldi kuskilt tellima ma ei hakka...
Viimati muutis bufab, 07 Juun, 2009 12:27, muudetud 1 kord kokku.
Joss Metsast
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Joss Metsast »

Kas see "pehmendus" mitte päästevest ei ole ? Enivei tegemist on siiski mahulise asjaga, 1/72 vast kannataks papist välja nüsida. Suuremates mõõtkavades pead ilmselt kasutama mõnda voolimismassi. Rihmad õhukesest plekist. Ise läbi aegade sinepituupe selleks otstarbeks pruukinud. Neid tekib majapidamises niiehknaa ja hea pehme plekk lõikamiseks painutamiseks. Augud pressid näiteks nõelaga ja pärast võõpad sobivasse tooni.

Jõudu
L
Kasutaja avatar
bufab
Liige
Kontakt:

mis augud? rihmadel või siis tooli servas
Kasutaja avatar
Parovoz
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Parovoz »

Tere-tere!
Ohoh..ausalt öeldes ei ole kuulnudki , et Italeril on 1/48 P-38 olemas....
Kas karbi pilti saaks ..palun?
Aga aparaat endalgi olemas ainult teiselt tootjalt
Istme pehmendust saab teha ka voolimissavist. Kuivab kauem. Või siis kahekomponendilisest epost.
Rihmade valmistamisel on materjali valik veelgi laiem. Ise kasutan alumiinium fooliumi. Võib ka tavalist maalri teipi, tasuks seilata neti avarustel seal neid õpetusi maailm....
Lugupidamisega
Taara avitab! ...
Kasutaja avatar
bufab
Liige
Kontakt:

Uskumatu viga tuli sisse.. see pole italeri vaid on academy.
Kasutaja avatar
Parovoz
Liige
Kontakt:

Tere...jälle!
No näed siis...Mul samasugune riiulis. Aga seal peab see pehmendus olema detailina antud. Iseasi on see figuurseks teha. Ehk viiliga või noaga töödeldes. Ja soovitaksin kummirattad väljavahetada mingi muu vastu. See kummi söövitab millegipärast plastmassi...vot
Jälgin teemat seega huviga
Lugupidamisega
Taara avitab! ...
Kasutaja avatar
bufab
Liige
Kontakt:

pehmendus on antud istme põhja aga seljatoele pole midagi..... Ma proovin rihmasi teha nii... paberteibi kandsin fooliumi peale. paberit hea värvida ka pliiatsitega... nüüd pean ainult otsima klambrite tegemiseks peenikest traati.. aga kas sul on võimalik pilti teha kabiinist.. või on klaas kinni kleebitud
toomas tyrk
Site Admin
Kontakt:

Postitus Postitas toomas tyrk »

bufab kirjutas:pehmendus on antud istme põhja aga seljatoele pole midagi.....
Istme põhja? Kindel või?

Istme põhja "pehmendus" oli langevari, mis jääb piloodile just tagumiku alla. Pildilgi ju näha, et seal on puhas metall..
Kasutaja avatar
bufab
Liige
Kontakt:

no aga mis asi siis sellel pildil seljatoe küljes on
toomas tyrk
Site Admin
Kontakt:

Postitus Postitas toomas tyrk »

Seljatoe küljes on pehmendus. Istme põhjas (põhi on minu jaoks millegipärast all ;-) ju ei ole!

Siin on üks pilt USA piloodist koos "istmepehmendusega" :wink:

Pilt

Pilt

Pilt
Kasutaja avatar
Parovoz
Liige
Kontakt:

Tere-tere!
minu mudel on alles karbi seisuses. Aga toodud lenduri pilt peaks sobima küll. Kuid tuleb uurida P-38 mudelite(G,H,J,L) fotodel kohta, mõningaid eri tüüpe pilootide varustust. Paistab et fotol (alguses) on rohkem kaasajastatud variant kuna IIMS fotodel on pehmendus tavaliselt näha pilootide seljas olevat. Ja seda enamuses Euroopa lahingutaevas. Vaiksel Ookeani teatril erines pilootide varustus vist natuke ülaltoodust.
Lugupidamisega
Taara avitab! ...
Kasutaja avatar
bufab
Liige
Kontakt:

iseenesest on see kuju päris vahva. Inimene, kes ei tea õigest varustusest eri piirkondades midagi ( nagu mina ) leiab, et see ongi ainuõige igas olukorras kasutada. Aga ütleme nii, et see Academy mudel on mul esimene ja ma nii peensusteni veel ei langeks. Kuna kabiini tegelikult väga eredalt näha ei jää siis selle värvimine on lihtsalt hea näpuharjutus.

Pildil näha olevat piloodist vasakule jäävat punast kangi pole mudelil. Selle proovisin ise sulatada. Midagi nagu isegi tuli välja. Pilte peaks saama mu esimesest tööst õhtul( rõhutan esimesest, et saaks andeks valed värvitoonid ja muud mööda laskmised). Suur viga ilmnes mul eile õhtul. Kui ma ostsin mudelivärve siis ka model masteri interior greeni. Krt õhtul avastasin, et see pole interior green vaid müüdi mulle panzer green. vahe on väike aga juba häiriv. Et siis ma kuulan teie soovitusi edaspidiseks küll, aga mitte väga kriitilisi, kus hakka otsast peale jne lugeda ei tahaks. :oops: Mina ise olen rahul sellega mis tulemus praegu on.

ja muidugi igati teretulnud võiksid olla õpetused mida saaks siis veel muuta kabiinil ( muuta mitte otsast alustada )
Kasutaja avatar
Parovoz
Liige
Kontakt:

Tere-tere..jälle
See muna punast värvi peaks olema küttesegu+gaas+pöörete regulaatori kangid! Meid on mitu seal. Ja nad on erineva suurusega. See peaks olema vasaku parda detaili küljes olema. Võiks need asendada traadist(vastava diameetriga) ja mammud supergluest teha.
Siin üks linkidest teema kohta:
http://images.google.ee/imgres?imgurl=h ... G%26um%3D1
Üldiselt olen endale vastavat kirjandust alla tõmmanud netist ja selle põhjal siis tuleb välja, et mudelit on võimalik täiendada igatepidi. Soetasin mingi aeg ka paar resin juppi(et elu kergena ei tunduks) proovin nad siis sisse sobitada aga sellest tuleb eraldi teema.
Lugupidamisega
Aga
Taara avitab! ...
Kasutaja avatar
bufab
Liige
Kontakt:

kas tõesti ajatakse siis 1/48 sellist peensust taga. 1/72 on tavaliselt pea siledad kabiini seinad. Sellel mudelil oli juba ühtteist lisatud. ei kujuta ettegi milline siis juba 1/32 on. Millega traati siis liimitakse plastikule. kui superliimiga siis kas see liim plastiku kihti "keema" ei aja? ja mis toru see on juhtkangi all "minu postituse pildil" ja see nupp mis asub parema käe juures juhtkangil. Seda pole ka mudeli jupil
Kasutaja avatar
Parovoz
Liige
Kontakt:

Tere-tere!
Ärgem sattugem paanikasse. Keegi ei käsi teha nii peenet tööd. Kuidas suudad ja nii ka teed. Mina leian et 1/48 on küllal suur , et selle lennuki kabiin teha detailides. Võib ka teha tumblerid ja muud tibaasjad.
Jah -liimida saab supergluega või SuperAttac liimiga. Ja võib lisada veel tuhat asja :) aga selles selle hobi mõnu seisabki , et see pakub võimalusi. Ja 1/72 on ka võimalik teha filigraanseid asju... Uurib ja suhtleb :)
See nupp on klaasi tõste mehanism - nagu autol... toru on hapniku seadme toru, lendur sai sealt hapnikku hingamiseks lendudeajal suurtel kõrgustel
Ühesõnaga teretulemast lennundushobi maailma :)
Lugupidamisega
P.S Googel ruulib :)
Taara avitab! ...
Vasta

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 9 külalist