Automaatrelva väljaõppele ja üldse metoodikale vist pannakse kaitseväes hullu rõhku. Kes praktiseerib mingit inglise pedagoogikat, kes, taani, kes soome, kes hiina jne. Automaatrelva tundmist mämmutatakse vist nädala aega järjest. Positsioon 1 ja 2 jne. Ja siis keskmine ajateenija mõtleb, et ajateenistus võiks lühem olla, sest ta sai juba ammu kõik selgeks - milleks aega raisata. 1990. aastail oli vist nii, et 1. tund oli klassis - relva ajalugu, TTA, laadimine ja salve kinnitamine. 2. tund oli ka veel klassis - relva juppide nimed ja lahtivõtmise järjekord. 4. ja 5. tund harjutati lennuväljal reas laadimist, kontrolliks näit ja lahti-kokku. 6. tund oli hooldus (tuli siiski sageli enne 4. ja 5. teha, sest kõik olid paksult "vappenvetti" täis

). 7. tund oli tööpõhimõte, kui kõige keerukam asi. Siis veel teadmiste kontroll. Oli küll ka laskeõpe, kus harjutati lasketehnikat, kuid see algas natuke hiljem ja oli eraldi õppeteema. Üldse oli vist 4 õppeainete gruppi: KV kasvatus, relvaõpe, laskeõpe, lahinguõpe.

Tuleks veel ära mainida, et kui enne paraadi anti kätte Galilid, siis nende õpet polnud nagu üldse kavade järgi ette nähtud teha. Muidugi õpe tehti ja see võttis mingi 3 tundi, ma arvan. 1 tund oli igatahes klassis, kus relvad olid laudadele telkmantlitele lahti võetud ja üks oli koridoris. Niisama nägin pealt. D-30A kiirkursus võttis vist rohkem aega. Asi selles, et suurtükiga majandamine on konkreetne tiimitöö.
Galil tekitab peale teravaga laskmist õlale kaba kohale ikka kena sinika (analoogselt MG-3ga)
Huvitav, ma olen kah mõlemast lasknud ja pole nahavärvi muutusi märganud

Ajateenijad, kes said lasta oma AK-4 -le vahelduseks korra Galili, märkisid, et pidi nagu mängupüss olema laskmisel. Aga litakas on kõrvadele teravam ja ehmatavam.
Võib-olla tõesti MG-3 võtab granaadiviske kauguselt BTR-ist läbi, kuigi selleks peaks olema vaja trehvata 2x ühte auku, mis on ka selise lasketihedusega relva puhul natuke õnneasi (nagu ka masinale nii lähedale sattumine).
Kust pärineb arusaam, et AK-4 võtab BTR-80 soomusest läbi, oleks huvitav teada. Kas keegi on nimelt katsetanud seda asja? Laskeväljal 20x granaadiheitjatabamuse saanud ja põlemisest roostes vana BTR vrakk ei lähe arvesse, sest selle soomuse struktuur on juba üsna väsinud.
Olen kuulnud, et (kinnitamata andmetel) tulistati vaenlase poolel olnud BTR-80UNš-e 1990. aastate keskpaiku mingi rumaluse / segaduse pärast ühel suuremal õppusel KL "tõsiste vanade" poolt lahingumoonaga. Kas nad ka vintidest lasid, ei tea, kuid soomusekõlksude peale käinud masinate luugid ruttu kinni. Läbi ei võtnud ja sõimu oli pärast muidugi piisavalt.
Kui keegi sellisest intsidendist rohkem teab, võiks lähemalt pajatada.