Teemakohast

Kõiksugu militaarsuunitlusega väljakaevamised ja nendega seonduv.
Suletud
See nimi on juba kasutuse
Uudistaja
Kontakt:

Postitus Postitas See nimi on juba kasutuse »

Kus sa corvus nüüd isiklikult võtsid? Teisi üldistad aga arvad et sinu suguseid ja Arheloogi suguseid ei tohi üldistada? Mis pühad loomad teie olete siis? Ja mis lapsik jutt kohtusse tarimisest? Loe tekst läbi, anna juristile ja vaata mis ta sulle selle kohta ütleb :) Tule taevas appi ! Kui isiklikuks lähen, kasutan kindlasti sinu poolt jäetud kontaktnumbrit. Huvitav on näha kuidas välditakse ebamugavaid teemasid:

Ja ära karda, ei tõuse siin foorumis mingit küsimust militaarsete hobide kohta kuni keegi ei teata, et ta kogub deteoneerimisvalmis lõhkeainet.

Teadmiseks et militaarsed asjad on tehtud AINULT vastaval otstarbel MILITAARSEKS kasutamiseks ja ei ole tsiviilisikute tarbeks. Nii et ei maksa hakata selgitama a´la üks asi on rohkem lubatud kui teine. Kas WW II asjad polegi ajalugu? Kui müüakse laskemoona kasti nimetatud sõjast siin foorumis, siis see on ok, kui aga pannakse üles pilt et olen leidnud ordeni detektoriga, siis on mees kurjategija. Leian et kõik võivad koguda omale ajalugu(ühtedele meeldib militaarne teema, teistele pakuvad mündid-nööbid rohkem huvi), see pigem tõstab rahvuslikku teadlikust ja huvi oma maa ja rahva ajaloo vastu. Nagu ka selles foorumis! Olen siit leidnud palju huvitavat ajaloost oma kodukohast, memuaarid, jutumeeste lood, legendid. Kogu informatsioon ja leiud ei mahu mitte kunagi ära Eestimaa muuseumitesse lihtsalt põhjusel, eilne päev on tänaseks ajalugu ja iga päev tekib seda järjest suuremal määral. Milline kärbes sind hammustas kui hakkasid üldistama kõiki detektoriste ja tõmbad = märgi meite kurjategijate vahele?

PS! Ära pane teistele sõnu suhu( Muideks tegu ei ole minu ja arheoloogi isikliku arengupeetusega nagu sa väidad. valetab sinu seltsiline ja kaasdetektorist täiega väites, et tema rüüstamisega ei tegele. Ja sina kiidad takka!( Kuna olen takka kiitnud hauaröövleid?) ), selle nimi on laim ja vot selle eest võiks kohtusse kaevata, kuigi jah möönan, tõenäolislt lugu lõppeks kuna kohus ei leia antud juhtumi puhul asja alustamise otstarbekust.
Kasutaja avatar
medal
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas medal »

See nimi on juba kasutuse kirjutas: Leian et kõik võivad koguda omale ajalugu(ühtedele meeldib militaarne teema, teistele pakuvad mündid-nööbid rohkem huvi), see pigem tõstab rahvuslikku teadlikust ja huvi oma maa ja rahva ajaloo vastu. Nagu ka selles foorumis! Olen siit leidnud palju huvitavat ajaloost oma kodukohast, memuaarid, jutumeeste lood, legendid.
Aga kui ma olen näiteks loodusehuviline, kas ma võin siis välja kaevata hävimisohus taimi ja maha lüüa haruldasi loomi? Et tõsta oma keskkonnaalast teadlikust ja huvi looduse vastu.
Uudistaja
Kontakt:

Kui sa võtad punga harludaselt taimelt paljundamise (pookimise) eesmärgil, siis ei ole selle midagi taunitavat.
Kui sa võtad loomalt karva DNA saamiseks paljundamise eesmärgil, pole ka selles midagi taunitavat.

Antud vastuses vastasin samuti utreeritult nagu ka küsimus oli esitatud.
alban
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas alban »

See nimi on juba kasutuse kirjutas:Kui sa võtad punga harludaselt taimelt paljundamise (pookimise) eesmärgil, siis ei ole selle midagi taunitavat.
Kui sa võtad loomalt karva DNA saamiseks paljundamise eesmärgil, pole ka selles midagi taunitavat.

Katsu aru saada, et kaitse all oleval mälestisel ei tohi ilma loata detektida ja kaevata. Kui mingis muus kohas leiad muinaseseme siis pead sellest kohalikule MK inspektorile teatama, mitte edasi kaevama. Nii lihtne see ongi. Muinasleiu tema kontekstist väljarebimine ei "paljunda" seda informatsiooni vaid rikub igasuguse informatsiooni mis sellest saada võib.
Kaitsealust taime ei või samuti kahjustada/punga võtta, et teda paljundada. Nii lihtne see ongi, katsuge sellest aru saada ja seda vaidlust siin ei oleks!
Kasutaja avatar
gnadenlose
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas gnadenlose »

Päris naeruväärseks hakkab jälle kiskuma- ikka peateemat eirates üritatatakse end õigustada mingite pisidetailide kallal urgitsemisega. Eriti hale on kogu asja juures tõdeda, et mõni mees tões ja vaimus usubki, et ajaloolaste ülesanne on vaid mingeid plakateid maastikule üles seada ja üldse ennast taandada teatava hobiga tegelejate teenindajaiks.
Гив Ми Мани
Uudistaja
Kontakt:

alban kirjutas:
See nimi on juba kasutuse kirjutas:Kui sa võtad punga harludaselt taimelt paljundamise (pookimise) eesmärgil, siis ei ole selle midagi taunitavat.

Katsu aru saada, et kaitse all oleval mälestisel ei tohi ilma loata detektida ja kaevata. Kui mingis muus kohas leiad muinaseseme siis pead sellest kohalikule MK inspektorile teatama, mitte edasi kaevama. Nii lihtne see ongi. Muinasleiu tema kontekstist väljarebimine ei "paljunda" seda informatsiooni vaid rikub igasuguse informatsiooni mis sellest saada võib.
Kaitsealust taime ei või samuti kahjustada/punga võtta, et teda paljundada. Nii lihtne see ongi, katsuge sellest aru saada ja seda vaidlust siin ei oleks!
Milleks võrrelda võrreldamatut?
Olen täiesti nõus väljaöelduga MK ja mainasleidude osas, 100%. Usun et vastasin ka hr.gnadenlose´le sellega. Lugege ikka ennem teksti süvenege. Mida rohkem tekib küsijaid, seda segasemaks läheb jutt, iga inimene saab aru asjadest oma rikutuse piires ja hindab ka teisi omadest kogemustest. Mina tahan uskuda et inimesed on ilusad ja head aga ei välista võimalust et nad ongi pahatahtlikud. Praegust loen ja näen kui enam ei ole vettpidavat vastuväidet, siis hakatakse utreerima ja võrdlema lehma klaasikilluga.

Kas corvus soovid minuga kohtuda?
Täna olen Tartu Räpina mnt. 13 km koos oma metalliotsiaga. On see piisavalt täpne?
juss000
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas juss000 »

corvus kirjutas:mälestis võib kuuluda valduse osana kinnistu omanikule, kuid seadused seavad teatavad piirangud sellega seoses nagu näiteks:
mälestist ei tohi lõhkuda; ehitustegevus objektil peab olema kooskõlastatud; kooskõlastatud peab olema ka muu tegevus, mis muudab objekt seisukorda või ohustab tema terviklikust; kaevetööd - juhul kui tegu on näiteks juba mainitud muinasasula kohaga - saavad toimuda siiski ainult järelvalve all; leitud muinasesemed ei kuulu kinnistuomanikule (leidmise kontekstis tuleb muideks vahet teha juhuleidude ja teadliku hävitustöö vahel - elik siga, kui sa tead, et tegu on kaitsealuse objektiga, siis oma uudishimu rahuldamine detektori abil on esiteks seadusevastane ning teiseks amoraalne)

Nii elementaarsetes asjades võiks kodukootud juristidel ometigi aimu olla...
Alles se oli kui Eesti energia alltöövõtjad panid kaabli läbi kuningkalme.Kindlasti seda ei tehtud tahtlikult, et kalmet rikkuda.Aga kusagil keegi on sellises situatsioonis ka vist süüdi.Millegipärast siin foorumis seda kurba juhust eriti ei olda kommenteeritud, arutatud,vaieldud, analüüsitud.Kas seda juhust oleks saanud olematuks teha?
Kasutaja avatar
gnadenlose
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas gnadenlose »

juss000 kirjutas: Alles se oli kui Eesti energia alltöövõtjad panid kaabli läbi kuningkalme.Kindlasti seda ei tehtud tahtlikult, et kalmet rikkuda.Aga kusagil keegi on sellises situatsioonis ka vist süüdi.Millegipärast siin foorumis seda kurba juhust eriti ei olda kommenteeritud, arutatud,vaieldud, analüüsitud.Kas seda juhust oleks saanud olematuks teha?
Ma väga hoolega seda sündmust puudutavaid uudiseid pole lugenud, aga kas polnud seal siiski tegemist sellega, et teati, aga nagu sageli, oli otsustajatel po*ui, töö tahtis tegemist. Aga samas detektorismiga on sellel nagunii suht napilt pistmist.
Гив Ми Мани
soadf
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas soadf »

Ütleme ,nii ,et selles on süüdi omavalitsus ,kes kaeve loa andis ,kui see olemas ,siis pole kopa juhil enam midagi köhida.Üld juhul geodeedid märgivad trassi maha tikkudega aga vahel tuleb omal ka plaani vaadata ,kuna geodeedid vahel panevad 100 meetriga ka puusse.
Kui pihta ei lase,siis vähemalt mööda lased!
Kasutaja avatar
marxionu
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas marxionu »

Paistab et mõnel mehel on vaja lihtsalt sousti ajada. Seda kohta kus sa oma detektori hävitasid oleksid võinud filmida. Hea komöödia mees ja tema häbi, kohutav enesevalitsus ja siis murrab varre ära. Oi lapsed ja naine nutavad, aga mees ütleb see põrgumasin peab kaduma. :D :D :D . Mul suht kama mis sina asjast arvad, aga ole oma arvamisega vähe ettevaatlikum.
Kasutaja avatar
Arheoloog
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Arheoloog »

marxionu kirjutas:Vastupidi, ei usu lihtsalt et su tööks on saanud detektorite lauskeelamine ilma vahendeid valimata.
Midagi pole teha! Proovin mitte ülemäära julm olla, kui mõni Sergei ette juhtub...Sõprade eest ei vastuta, sestap soovitangi loomanimedega sellidel madalat profiili hoida...
Käed eemale muinaspärandist!!!

Rokas nost no pagātnes mantojuma !!!
Kasutaja avatar
marxionu
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas marxionu »

Eks nende sergeide tegemised on viimasel ajal jah natuke üle võlli. Suunake oma energia sinna kanti.
Kasutaja avatar
ugandiklubi
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas ugandiklubi »

Seda nad võiksid jahh teha ,aga kergem on ju siin kurjustada ja mõnnda väikest poiss kiusata kes detektoriga põllul mõne mündi leiab .
Westland
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Westland »

corvus kirjutas:Nii, ja mida me siis teada saime siga? Olen ma kuskil väitnud, et pets säärase käitumisega on amoraalne inimene? Vist mitte, kuid ma väidan, et petsi taoline käitumine on väljasureva vähemuse omadus ning prevaleerib teadlikult veel kaevamisplaanidesse mitte jõudnud kohtades (või ka nn "järelnoppe" korras) "seiklemine". Ja see on omandanud epideemia mõõtmed. Oma käitumisega, isegi kui see tundub ideeline seoses kohese MK teavitamisega, tekitatakse olukord kus näiteks 50 aasta pärast kaevamiseks sobiv koht (ükskõik mis põhjustel siis), tuleb nüüd kiirkorras ja ülejala läbitöötata. Kohe ja täna, killustades niigi piskut potensiaali.
Teadmiseks isand Corvusele,et eelmainit kirves tuli päevavalgele mõned meetrid eemal Via Baltika teepervest.Riiklikus teede arengukavas on plaanis selle trassi laiendamine neljarealiseks,seega...Viiekümne aasta pärast poleks seal enam miskit uurida olnud.Muldkeha oleks aga teisaldatud näiteks sm.Sidorovi aiamaale,ning sealt kirve leidmine oleks juba andnud teadusele väära informatsiooni.Olen ennegi kirjutanud,et detektoristidest oleks kasu planeeritavate ehituste(elamud,teed jne.)alla minevate objektide kontrollimisel,et välistada ajaloo jaoks vajaliku info jäädavat kadumist.
Nibelungen
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Nibelungen »

Pühapäeval on vist enamus kirikus.
Viimati muutis Nibelungen, 05 Juul, 2009 16:30, muudetud 2 korda kokku.
Suletud

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 1 külaline