Ja ära karda, ei tõuse siin foorumis mingit küsimust militaarsete hobide kohta kuni keegi ei teata, et ta kogub deteoneerimisvalmis lõhkeainet.
Teadmiseks et militaarsed asjad on tehtud AINULT vastaval otstarbel MILITAARSEKS kasutamiseks ja ei ole tsiviilisikute tarbeks. Nii et ei maksa hakata selgitama a´la üks asi on rohkem lubatud kui teine. Kas WW II asjad polegi ajalugu? Kui müüakse laskemoona kasti nimetatud sõjast siin foorumis, siis see on ok, kui aga pannakse üles pilt et olen leidnud ordeni detektoriga, siis on mees kurjategija. Leian et kõik võivad koguda omale ajalugu(ühtedele meeldib militaarne teema, teistele pakuvad mündid-nööbid rohkem huvi), see pigem tõstab rahvuslikku teadlikust ja huvi oma maa ja rahva ajaloo vastu. Nagu ka selles foorumis! Olen siit leidnud palju huvitavat ajaloost oma kodukohast, memuaarid, jutumeeste lood, legendid. Kogu informatsioon ja leiud ei mahu mitte kunagi ära Eestimaa muuseumitesse lihtsalt põhjusel, eilne päev on tänaseks ajalugu ja iga päev tekib seda järjest suuremal määral. Milline kärbes sind hammustas kui hakkasid üldistama kõiki detektoriste ja tõmbad = märgi meite kurjategijate vahele?
PS! Ära pane teistele sõnu suhu( Muideks tegu ei ole minu ja arheoloogi isikliku arengupeetusega nagu sa väidad. valetab sinu seltsiline ja kaasdetektorist täiega väites, et tema rüüstamisega ei tegele. Ja sina kiidad takka!( Kuna olen takka kiitnud hauaröövleid?) ), selle nimi on laim ja vot selle eest võiks kohtusse kaevata, kuigi jah möönan, tõenäolislt lugu lõppeks kuna kohus ei leia antud juhtumi puhul asja alustamise otstarbekust.