Kõrbepruun.

Militaartehnika mudelitest. Tehnoloogiad ning mõõtkavad ei ole piiratud.
wyrd
Liige
Kontakt:

Kõrbepruun.

Postitus Postitas wyrd »

Tervitus. Hakkasin ka nüüd huvi pärast esimest mudelit kokku panema. Ostsin poest Humbroli liivakarva pruuni värvi. Tekkis suur probleem katvusega. Värvisin pintsliga. Peale kolmandat korda olid tugevad pintslijutid sees. Oli kohtasid mis olid kaetud ja korpas ning oli ka kohtasid kus paistis veel aluspind välja. Mis oleks nüüd kõige targem teha? Tahaks lihtsalt, et oleks endal hea vaadata.
Kasutaja avatar
Hertsog
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Hertsog »

alustuseks tuleks enne värvi lahjendada lakibensiiniga või millegiga.

aga kui juba on ebaühtlane tulemus, siis vist tuleks see värv ikkagi maha võtta ja kõik uuesti teha... eks targemad annavad täpsemaid soovitusi.
Pilt

https://www.facebook.com/panzerwerke

Bitte kommen sie in nach käsikaudu, aber vorsicht: esikus on dunkel ja tulistatakse !
Luciano
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Luciano »

800-1200 millimeetrise liivapaberiga saab ka natuke asja parendada. Aga seda muidugi ainult suurtel siledatel pindadel.
Pakkuda võib filateeliat perioodist 1918-1941.
www.aiaimpeerium.ee
wyrd
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas wyrd »

Värv oli juba piisavalt vedel, et polnud enam mõtet kahjendada. Hea, et põhja alt proovima hakkasin. Lihvisin juba paksema soga ära aja proovin homme tumehalliga. Vaatan mis siis saab. Õnneks on odavam mudel ja hea harjutada.
Kasutaja avatar
bufab
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas bufab »

ja kui sa tunned, et vaja ikkagi päris maha võtta siis pidurivedeliku leotus annab parema tulemuse kui arvatagi oskad. Muidu jah.. Anton mainis, et tema kasutab nr2 pintslit kui õigesti mäletan... 1200 vesipaber teeb ka imesid. Aga kui sul võimalik siis algajale ( mulle k.a. ) piisab hetkel veel 250 kroonisest värvipritsist.. + 120-160 suruõhupudelist. Saad harjutada piisavalt enne kui hakkad rohkem investeerima.. Miks just seda lahendust soovitan.. Endal oma 5 mudelit läksid kõik prügikasti kuna pintsliga ei tulnud soovitud tulemust
wyrd
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas wyrd »

Tänan hea nõuande eest. Pritsist ma igaksjuhuks veel ei mõtle. Eile oli alles esimene päev kus ma oma elus hakkasin neid juppe torkima. Magama sain alles hommikutundidel. Tahan saada esialgu lihtsamalt enda jaoks kena mudeli valmis. See on juba selge, et selle mudeli pilte ma siia küll üles ei riputa. Vaadates siinsete proffide tööd siis minu toodang on ikkagi mage aga ma võitlen edasi.
Kasutaja avatar
bufab
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas bufab »

aga ole hea.. jaga juba oma pilte sellest mida sa oled valmis saanud
fossiil
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas fossiil »

Tervitus.

Humbroli värv tundub küll purgis pintsli jaoks nii enam-vähem, aga tegelikult peaks seda siiski veidi vedeldama. Ja kindlasti tuleb purgi sisu iga kord põhjalikult läbi segada. Üks põhitõde alguseks: lahustit ei lisata kunagi purki, kuna siis ei kõlba ülejääk mingi aja pärast enam kasutada - võtab "naha" peale ja hakkab klimpi tõmbuma.
Teiseks: Iga pealekantud kiht vajab kindlasti päris mitu tundi kuivamist, kõige parem kui lased kuivada terve ööpäeva. Sinu poolt kirjapandust võib välja lugeda, et mässasid pea hommikutundideni välja ja kandsid selle ajaga järjest kolm kihti värvi peale - kui nii, siis seetõttu ongi tulemuseks kohati paks koorik ja kohati poolläbipaistvad jutid. Selline kiirustamine tavaliselt head resultaati ei anna. Mitu kihti suhteliselt lühikese aja jooksul võib peale kanda pihustades (aerograaf, klismo), aga pintsliga tõmbad tavaliselt poolkuivanud kihi ebaühtlaselt laiali, sest värske kiht hakkab pooltoorest kohe vedeldama.

Urmas.
Kasutaja avatar
Blitzkrieg
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Blitzkrieg »

Mina kasutan hetkel model masteri värve ja 2-3 tunni pärast kannatas isegi teipi (tamiya). Värvin siis aerograafiga. Üldiselt lasen ikka kuivada rohkem. Nii öö-päev tuleb ikka ära. Kuivamise ajal saab ka palju muud teha - kokku kleepida ja jooniseid uurida jne.
Kasutaja avatar
vaoinas
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas vaoinas »

Ka pintsliga peale kandes peab see värv siiski nõksu vedelam olema, kui ta seal Humbroli purgis on. Tingimata ei pea värvi vedeldamiseks ka kokku segama - piisab, kui lisaks värvipurgile on selle kõrval laual ka topsik lahustiga, kust siis pintsli iga paari korra järel läbi kastad.

Kuivada peab ühte kihti laskma ikka päeva, või paari jagu. Kui ikka uue kihi peale kandmisel hakkab pintsel vana värvi maha võtma, siis on värv toores ja nõnda ei saagi asja värvitud - osa kohti satub liiga paksu kihi alla, osa kohti on täiesti katmata - lisaksveel pintslitõmbejäljed.

Ja heleda värvi peale kandmisel pintsliga läheb ikka vähemalt tubli kolm - neli kihti värvi. Suurematel lagedatel pindadel isegi rohkem - nõnda et põhivärvimine võib kujuneda suisa paarinädalaseks protsessiks. Kui põhivärv on peale kantud, soovitan kindlasti asi spraylakiga üle lakkida, sest hiljem kogemata pesu ja kulutamise ajal kogemata maha lahustatud värvikoht võib korrektse tulemuse saavutamiseks tähendada pidurivedelikega möllamist ja otsast alustamist. Sobiva laki leiab suvalisest aerosoolvärve müüvast kodukeemiakauplusest. Mina kasutasin Duplicolor'i satiinläikega nitrolakki - oli selline väiksemas purgis.

Kristjan
wyrd
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas wyrd »

Hommikust kõigile. Tänan südamest kõiki heade nõuannete eest. Roomasin täna poodi ja ostsin tumerohelise mati värvi. Nii nagu eile mainisin siis on mul õnneks värvitud ainult põhi ja roomikute tagune osa. Lihvisin nii palju maha kui sain ja lõin sinna rohelise peale. See kattis juba paremini. Panin kuivama. Nüüd hakkan pealmist osa kokku lappima. Üks mure on värvimisel veel. Selle mure nimeks on mu värisevad käed. Pole aastakümneid nii peenikest asja teinud.
Kasutaja avatar
Sho
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Sho »

Mul ka käed värisevad.. selle vastu aitab hästi randmete lauale toetamine..
Võtke teed ja tulge homme jälle..
Kasutaja avatar
FW Anton
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas FW Anton »

Humbroli värvide kohta pole mul midagi halba öelda. Tundub, et siin oli värv purgis korralikult segamata seetõttu ka pintsliga kandes halb kattuvus.
Anton - horridoo!
von manstein
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas von manstein »

Lisaksin oma kogemustest, et suuremaid pindu, eriti heledamaid toone tarvitades, on pintsliga katta ikka jube piin.
72 skaalas on see enam vähem, aga suuremas mõõtkavas läheb käest ära. Labidavarred, tungrauad ja muu pudi padi on ehk veel mõeldav pintsliga värvida, aga muud pinnad peaks ikka aerograafiga katma.
Humbroli värvid kipuvad pritsi tüütult kinni kittima, seepärast oleks küsimus Blitzkriegile, et kuidas modelmaster käitub ja kas peab aluspinda ka eelnevalt millegagi kruntima?
wyrd
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas wyrd »

Selle mudeliga ma saangi nüüd rahulikult värvimist katsetada. Kuna roomikud jooksid ka käest ära siis pole enam muud kui katseeksemplar. Loodan, et järgmine tuleb juba parem. Päris huvitav tegevus sellega nokitsemine. Olge te kõik tänatud kes siin oma teadmisi jagasid. Pole paha kui tuleb veel uusi mõtteid.
Vasta

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 6 külalist