Kõrbepruun.
Kõrbepruun.
Tervitus. Hakkasin ka nüüd huvi pärast esimest mudelit kokku panema. Ostsin poest Humbroli liivakarva pruuni värvi. Tekkis suur probleem katvusega. Värvisin pintsliga. Peale kolmandat korda olid tugevad pintslijutid sees. Oli kohtasid mis olid kaetud ja korpas ning oli ka kohtasid kus paistis veel aluspind välja. Mis oleks nüüd kõige targem teha? Tahaks lihtsalt, et oleks endal hea vaadata.
alustuseks tuleks enne värvi lahjendada lakibensiiniga või millegiga.
aga kui juba on ebaühtlane tulemus, siis vist tuleks see värv ikkagi maha võtta ja kõik uuesti teha... eks targemad annavad täpsemaid soovitusi.
aga kui juba on ebaühtlane tulemus, siis vist tuleks see värv ikkagi maha võtta ja kõik uuesti teha... eks targemad annavad täpsemaid soovitusi.

https://www.facebook.com/panzerwerke
Bitte kommen sie in nach käsikaudu, aber vorsicht: esikus on dunkel ja tulistatakse !
800-1200 millimeetrise liivapaberiga saab ka natuke asja parendada. Aga seda muidugi ainult suurtel siledatel pindadel.
Pakkuda võib filateeliat perioodist 1918-1941.
www.aiaimpeerium.ee
www.aiaimpeerium.ee
ja kui sa tunned, et vaja ikkagi päris maha võtta siis pidurivedeliku leotus annab parema tulemuse kui arvatagi oskad. Muidu jah.. Anton mainis, et tema kasutab nr2 pintslit kui õigesti mäletan... 1200 vesipaber teeb ka imesid. Aga kui sul võimalik siis algajale ( mulle k.a. ) piisab hetkel veel 250 kroonisest värvipritsist.. + 120-160 suruõhupudelist. Saad harjutada piisavalt enne kui hakkad rohkem investeerima.. Miks just seda lahendust soovitan.. Endal oma 5 mudelit läksid kõik prügikasti kuna pintsliga ei tulnud soovitud tulemust
Tänan hea nõuande eest. Pritsist ma igaksjuhuks veel ei mõtle. Eile oli alles esimene päev kus ma oma elus hakkasin neid juppe torkima. Magama sain alles hommikutundidel. Tahan saada esialgu lihtsamalt enda jaoks kena mudeli valmis. See on juba selge, et selle mudeli pilte ma siia küll üles ei riputa. Vaadates siinsete proffide tööd siis minu toodang on ikkagi mage aga ma võitlen edasi.
Tervitus.
Humbroli värv tundub küll purgis pintsli jaoks nii enam-vähem, aga tegelikult peaks seda siiski veidi vedeldama. Ja kindlasti tuleb purgi sisu iga kord põhjalikult läbi segada. Üks põhitõde alguseks: lahustit ei lisata kunagi purki, kuna siis ei kõlba ülejääk mingi aja pärast enam kasutada - võtab "naha" peale ja hakkab klimpi tõmbuma.
Teiseks: Iga pealekantud kiht vajab kindlasti päris mitu tundi kuivamist, kõige parem kui lased kuivada terve ööpäeva. Sinu poolt kirjapandust võib välja lugeda, et mässasid pea hommikutundideni välja ja kandsid selle ajaga järjest kolm kihti värvi peale - kui nii, siis seetõttu ongi tulemuseks kohati paks koorik ja kohati poolläbipaistvad jutid. Selline kiirustamine tavaliselt head resultaati ei anna. Mitu kihti suhteliselt lühikese aja jooksul võib peale kanda pihustades (aerograaf, klismo), aga pintsliga tõmbad tavaliselt poolkuivanud kihi ebaühtlaselt laiali, sest värske kiht hakkab pooltoorest kohe vedeldama.
Urmas.
Humbroli värv tundub küll purgis pintsli jaoks nii enam-vähem, aga tegelikult peaks seda siiski veidi vedeldama. Ja kindlasti tuleb purgi sisu iga kord põhjalikult läbi segada. Üks põhitõde alguseks: lahustit ei lisata kunagi purki, kuna siis ei kõlba ülejääk mingi aja pärast enam kasutada - võtab "naha" peale ja hakkab klimpi tõmbuma.
Teiseks: Iga pealekantud kiht vajab kindlasti päris mitu tundi kuivamist, kõige parem kui lased kuivada terve ööpäeva. Sinu poolt kirjapandust võib välja lugeda, et mässasid pea hommikutundideni välja ja kandsid selle ajaga järjest kolm kihti värvi peale - kui nii, siis seetõttu ongi tulemuseks kohati paks koorik ja kohati poolläbipaistvad jutid. Selline kiirustamine tavaliselt head resultaati ei anna. Mitu kihti suhteliselt lühikese aja jooksul võib peale kanda pihustades (aerograaf, klismo), aga pintsliga tõmbad tavaliselt poolkuivanud kihi ebaühtlaselt laiali, sest värske kiht hakkab pooltoorest kohe vedeldama.
Urmas.
- Blitzkrieg
- Liige
- Kontakt:
Ka pintsliga peale kandes peab see värv siiski nõksu vedelam olema, kui ta seal Humbroli purgis on. Tingimata ei pea värvi vedeldamiseks ka kokku segama - piisab, kui lisaks värvipurgile on selle kõrval laual ka topsik lahustiga, kust siis pintsli iga paari korra järel läbi kastad.
Kuivada peab ühte kihti laskma ikka päeva, või paari jagu. Kui ikka uue kihi peale kandmisel hakkab pintsel vana värvi maha võtma, siis on värv toores ja nõnda ei saagi asja värvitud - osa kohti satub liiga paksu kihi alla, osa kohti on täiesti katmata - lisaksveel pintslitõmbejäljed.
Ja heleda värvi peale kandmisel pintsliga läheb ikka vähemalt tubli kolm - neli kihti värvi. Suurematel lagedatel pindadel isegi rohkem - nõnda et põhivärvimine võib kujuneda suisa paarinädalaseks protsessiks. Kui põhivärv on peale kantud, soovitan kindlasti asi spraylakiga üle lakkida, sest hiljem kogemata pesu ja kulutamise ajal kogemata maha lahustatud värvikoht võib korrektse tulemuse saavutamiseks tähendada pidurivedelikega möllamist ja otsast alustamist. Sobiva laki leiab suvalisest aerosoolvärve müüvast kodukeemiakauplusest. Mina kasutasin Duplicolor'i satiinläikega nitrolakki - oli selline väiksemas purgis.
Kristjan
Kuivada peab ühte kihti laskma ikka päeva, või paari jagu. Kui ikka uue kihi peale kandmisel hakkab pintsel vana värvi maha võtma, siis on värv toores ja nõnda ei saagi asja värvitud - osa kohti satub liiga paksu kihi alla, osa kohti on täiesti katmata - lisaksveel pintslitõmbejäljed.
Ja heleda värvi peale kandmisel pintsliga läheb ikka vähemalt tubli kolm - neli kihti värvi. Suurematel lagedatel pindadel isegi rohkem - nõnda et põhivärvimine võib kujuneda suisa paarinädalaseks protsessiks. Kui põhivärv on peale kantud, soovitan kindlasti asi spraylakiga üle lakkida, sest hiljem kogemata pesu ja kulutamise ajal kogemata maha lahustatud värvikoht võib korrektse tulemuse saavutamiseks tähendada pidurivedelikega möllamist ja otsast alustamist. Sobiva laki leiab suvalisest aerosoolvärve müüvast kodukeemiakauplusest. Mina kasutasin Duplicolor'i satiinläikega nitrolakki - oli selline väiksemas purgis.
Kristjan
Hommikust kõigile. Tänan südamest kõiki heade nõuannete eest. Roomasin täna poodi ja ostsin tumerohelise mati värvi. Nii nagu eile mainisin siis on mul õnneks värvitud ainult põhi ja roomikute tagune osa. Lihvisin nii palju maha kui sain ja lõin sinna rohelise peale. See kattis juba paremini. Panin kuivama. Nüüd hakkan pealmist osa kokku lappima. Üks mure on värvimisel veel. Selle mure nimeks on mu värisevad käed. Pole aastakümneid nii peenikest asja teinud.
-
- Liige
- Kontakt:
Lisaksin oma kogemustest, et suuremaid pindu, eriti heledamaid toone tarvitades, on pintsliga katta ikka jube piin.
72 skaalas on see enam vähem, aga suuremas mõõtkavas läheb käest ära. Labidavarred, tungrauad ja muu pudi padi on ehk veel mõeldav pintsliga värvida, aga muud pinnad peaks ikka aerograafiga katma.
Humbroli värvid kipuvad pritsi tüütult kinni kittima, seepärast oleks küsimus Blitzkriegile, et kuidas modelmaster käitub ja kas peab aluspinda ka eelnevalt millegagi kruntima?
72 skaalas on see enam vähem, aga suuremas mõõtkavas läheb käest ära. Labidavarred, tungrauad ja muu pudi padi on ehk veel mõeldav pintsliga värvida, aga muud pinnad peaks ikka aerograafiga katma.
Humbroli värvid kipuvad pritsi tüütult kinni kittima, seepärast oleks küsimus Blitzkriegile, et kuidas modelmaster käitub ja kas peab aluspinda ka eelnevalt millegagi kruntima?
Selle mudeliga ma saangi nüüd rahulikult värvimist katsetada. Kuna roomikud jooksid ka käest ära siis pole enam muud kui katseeksemplar. Loodan, et järgmine tuleb juba parem. Päris huvitav tegevus sellega nokitsemine. Olge te kõik tänatud kes siin oma teadmisi jagasid. Pole paha kui tuleb veel uusi mõtteid.
Kes on foorumil
Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 9 külalist