Kleiner Panzerbefehlswagens 1KLA

Militaartehnika mudelitest. Tehnoloogiad ning mõõtkavad ei ole piiratud.
fossiil
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas fossiil »

Nojah, aga miks sa siis neid pisikesi vahepulki jootma kippusid? Kirjutasin ju, et need saab pärast, siis kui mõlemad raamid on porilaua siisse püsti pandud, tsüakriini abil ära ühendada. Kui sa neid tillukesi pulgakesi kindlasti joota tahad, siis seda saab ainult kipsi kasutades teha ja see on iseenesest paras tsirkus.

Urmas.
Luciano
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Luciano »

Nii, mina jälle elus ja hakkamas!

Võtsin asja uuesti käsile. Peale pikka sisemist võitlust sain aru, et kuigi ma hr Fossiili korraldusi täita ei suuda, ei täheda see seda, et ma ei peaks oma moodu edasi pusima :)
Lisaks suutis üks mitte pahatahtlik pereliige selle pooliku mudeli riiulilt maha ajada ja teine pereliige sellele jalaga virutada - samuti mitte pahatahtlikult vaid just samal hetkel astudes.

Nüüd siis üritan sellest mingit fantaasia-dioraami teha. Aga samas kõik mis veel võimalik teeks ikka nii nagu oli. Ja siit küsimus.

Vähestel piltidel, mis nendest putukates tehtud, on näha mingit kamo - tundub, et tankihallile on kas mingit pruuni või oliivi kantud. Kas keegi oskab seda skeemit täpsustada?
Pakkuda võib filateeliat perioodist 1918-1941.
www.aiaimpeerium.ee
fossiil
Liige
Kontakt:

No ega need ei olnudki ju tegelikult korraldused... :roll:

Aga see Reichswehr -i aegne kamo - see koosnes hallidest, rohelistest ja pruunidest laikudest ja eks fotode järgi tuleb miskit kokku joonistada...

Urmas.
Luciano
Liige
Kontakt:

fossiil kirjutas:No ega need ei olnudki ju tegelikult korraldused... :roll:

..no ega ma väga tõsiselt ei mõelnud ka seda juttu :)

Aga põhi on siis ikka tankihall? Või oli varem mingi muu toon põhivärviks?
Piltidel on neid väheseid masinaid näha nii hispaania lipu all kui ka wermachti koosseisus ja kamo tundub kõigil sama.
www.aiaimpeerium.ee
von manstein
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas von manstein »

No imetleda võib sinu visadust! Peale 9 kuulist pausi oled vana teema üles soojendanud. Selliste masinatega kipub olema nii, et kompleksivaba suhtumise juures võib selle karbist kokku lükata ja valmis ta ongi, kuigi"pisipuudustega". Kui aga hakata "fossiili" mängima ja kõiksugu puudusi omal käel parandama hakata, võib kergesti masendus võimust võtta ja asi jääb määramatuks ajaks ripakile.
Kõige pragmaatilisem soovitus: Pane kokku oma dragoni Panzer1a, selleks kulub max. 1 nädal, asi läheb kokku probleemivabalt ja tulemus on ilus. Ise tegelen parasjagu sellega, seega oskan soovitada!
Luciano
Liige
Kontakt:

soovitus hea, aga ma ei salli poolikuid asju. Enne ma järgmist tanki ette ei võta kui see valmis ja ka Suure Auhinna töö lõpetatud mis eelmiseks võistluseks valmis ei saanud.
www.aiaimpeerium.ee
fossiil
Liige
Kontakt:

Luciano kirjutas: Aga põhi on siis ikka tankihall? Või oli varem mingi muu toon põhivärviks?
Piltidel on neid väheseid masinaid näha nii hispaania lipu all kui ka wermachti koosseisus ja kamo tundub kõigil sama.
Niipalju kui mina aru saan, siis Reichswehr -il põhivärvust, kui sellist, ei olnudki - kolme värvi laigud maaliti kenasti üksteise kõrvale, pindalade proportsioonid tunduvad piltidel suhteliselt võrdsed. Muudatused algasid 1935 aastal, kui uuteks värvusteks kinnitati tumehall ja tumepruun ning proportsiooniks nende kasutamisel sai 2/3 halli ja 1/3 pruuni. Siin võib juba öelda, et tumehall oli põhivärviks. 1939 aastal tuli uus määrus - kogu varustus üleni tumehalliks - kuid seda ei jõutud enne Poola kampaaniat täies mahus rakendada, mistõttu võib mõnikord tolleaegsetelt piltidelt leida ka laigulist tehnikat. Alates 1940 aasta kevadest oli valdav osa tehnikast tumehall ning juulist muutus see kohustuslikuks kõikide sõidukite ja raskevarustuse jaoks.

Urmas.
Luciano
Liige
Kontakt:

tänud!
www.aiaimpeerium.ee
Luciano
Liige
Kontakt:

Peale pikka pausi hakkab ka selle tanki lugu lõpule jõudma. Omamoodi kurval moel.
Et masin kehvasti kokku läks ja lisaks trauma läbi elas kukkumise näol, siis sai asjade käik edasi minna vaid ühel moel.

"Lebewohl, meine pferde!"

Aga siin siis senine töö käik.
Algatuseks ajasin kokku neli liistujuppi, peits selga ja penost põhi sisse.

Pilt

Et maastik liialt tühi ei jääks siis väike karja-aia jupp - ma ise ikkagi ju ametilt aiaehitaja.

Pilt

Kindlasti kasvab karjamaal ka mõni puu.

Pilt

Ja polegi miskit - tank ja komandör paika ja asi klaar.

Pilt

Pilt

Pinnas tuleb nüüd värvida ja muru istutada. Puu tüvi tahab värvimist, lisada oksaraod ja lehed. Aed pesu. Ja siis kogu mudeli ja aluse tolmutamine.

Masin ja mees on hetkel sellises seisus:
lisatud on hr. fossiili toodetud tuled,ise keeratud paar trossi. Mees on laenatud Zvezda tankist ja sai uue poosi ja etsitud pagunid.

Nii tank kui mees vajavad veel lakkimist ja tolmutamist. Aga seda teen juba koos kogu alusega.

Pilt

Pilt

Pilt

Teglikult sai kogu makett vale pidi tehtud, sest tank on praegu taganat vaates samas kui kogu ilu on tegelikult esiotsas - tuled, trossid, ilma relvata ilmekas nägu...

Igaljuhul homme alustan pinnase värvimist ja muru istutamist - katsetan selle Warhammeri muru ära.
www.aiaimpeerium.ee
asjaajaja
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas asjaajaja »

Kas dio eesmine parempoolne nurk pole mitte liiga tühi?
Aga tore, et pikalt seisnud projekti otsustasid ikkagi lõpule viia!
Kõik, mis toimub praegu, on minuti pärast juba ajalugu
Luciano
Liige
Kontakt:

Kui rohututid, mis tee piiri ja kesktelje paika panevad, kohale saavad siis pole vast asi enam nii lage. See ala on jäetud justkui tanki vaatlemiseks küljelt.
Või ma ka ei tea.
www.aiaimpeerium.ee
von manstein
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas von manstein »

Dioraamid on sul alati vägevad välja kukkunud. Kuressaare näitusel sai neid oma silmaga nähtud. Meistriklass!

Antud episood aga nii veenev ei tundu. Kuidagi ei suuda ette kujutada, mis moodi säherdune veermikukahjustus sai tekkida. Kas sõitis miinile või sai mürsutabamuse ahtrisse? On sul mingi legend olemas?

Tüübi poos on ka pisut kahtlane. Miks ta peaks kulpi lööma.
Parem oleks tal võinud käed sinelitaskutesse jätta ja suhu ettenähtud piibunosu torgata. Noh et mõtiskleb elu üle järele ja tänab mõttes jumalat, et sellest supist terve nahaga pääses.
Luciano
Liige
Kontakt:

Tegu siis mürsutabamusega, mis tagumise veermiku osa laiali löönud ja jälje põhja soomuselegi jätnud. Tank ise on teelt lihtsalt kõrvale lükatud. Samuti siis veermiku jäänused. Seega ei ole masin samas kohas kus ta tabamuse sai. Tagumine külg on täiesti pinnasesse freesitud. See positsioneering tuleb ehk paremini välja kui alus muruga kaetud saab ja tee värvitud. Ma loodan :)

Vana komandör jätab lihtsalt oma massinaga hüvsti talle au andes. Mulle lihtsalt meeldis seda poosi luua. Pole praktiliselt kulpi viskavaid figuure kohanud. Originaalis olid mehel käed kuidagi ebasõjamehelikult küünarnukini taskus.

Tegelik lugu:
Kukkumise ja jalahoobi tõttu murdus tankil osa veermiku ära. Kui ma selle püüdlikult olin tagasi kleepinud ja nikerdanud uute tihftide otsa, siis selgus, et niigi halvasti kokku kleebitud roomik oli praktiliselt taastamiskõlbmatu. Seega võtsin uuesti ratada alt ära. See on tegelik legend miks vaene soomusputukas paugu on saanud ja just sellisena teeperveel lösutab. :wink:
www.aiaimpeerium.ee
fossiil
Liige
Kontakt:

Mulle tundub et sellisest "sundseisust" võib isegi päris kobe dioraam välja kukkuda, aga kui juba mürsuga lahingus pihta saadud, siis peaks vist masinal mingisugused eraldusmärgid kah olema?

Urmas.
Luciano
Liige
Kontakt:

Kui vaadata piltidel mitte Hispaania masinat (vist üks ainumas oli), siis teistel olen näinud ainsa markeeringuna ainult ühte välgunoolt tagumisel porilaual, mis minu tankil on hävinud. Seega ei osnud miskeid märke teha.

Eks need minu soperdised on rohkem sellised loomingulised mitte niivõrd ajaloolised.
www.aiaimpeerium.ee
Vasta

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 15 külalist