Kleiner Panzerbefehlswagens 1KLA

Militaartehnika mudelitest. Tehnoloogiad ning mõõtkavad ei ole piiratud.
asjaajaja
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas asjaajaja »

No kui juba laskmiseks läks, siis võiksid ette paremale nurka ühe mürsuaugu "monteerida"...
Kõik, mis toimub praegu, on minuti pärast juba ajalugu
Luciano
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Luciano »

Ma tanki rohkem ei puutu, see on nüüdseks aluse sisse valatud ja saab veel laki, teise pesu ja tolmu osaliseks. Hetkel üritan välja mõelda kuidas kogu tank ära maskida, et alust spreiga värvida saaks.

Kõik head ideed on teretulnud.

Ja kas kellelgi on kogemust mismoodi käitub palstikule sattudes Dupli-colori matt lakk. Kas jääb liiga teraline. Kavatsen sellega maastikuosa lakkida. Kas peaksin mudeli selleks ajaks ka maskima?
Pakkuda võib filateeliat perioodist 1918-1941.
www.aiaimpeerium.ee
Luciano
Liige
Kontakt:

Ei suju need asjad nii kiiresti kui tahaks. Vahepeal tuli veel raam teist korda peitsida ja lakkida.

Nüüd värvisin ära kruusatee osa ja kruntisin ala mis murukatte alla läheb.
Veermik tuleb nüüd uuesti üle värvida ja tanki alla jääv ala tuleb pintsliga värvida.

Pilt

Pilt

Pilt

Järgmiseks lakin tee osa ära ja alustan tanki viimistlemist.
www.aiaimpeerium.ee
aivar65
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas aivar65 »

A miks sa tahad veermiku üle värvida? Kui sul projekt,et see tankett sinna lükatud,siis lisa natuke veermiku vahele veel kivikesi ja tooni teega ühte.

A.
fossiil
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas fossiil »

Mina küsiksin samuti - et miks? Tee fragment on ju igavesti tõetruult välja kukkunud, ja tundub selline parajalt lögasevõitu - kujuta parem ette, mismoodi suurel kiirusel mööda uhavate veokate rataste alt pori laiali pritsib - arvan et seda külge võiksid veelgi kõrgemalt poripritsmetega "õnnistada". Ja mis eraldusmärki puutub: kuna need masinad olid siiski 1940 aastani aktiivses kasutuses, siis võiks talle väga vabalt Poola kampaania ajal kasutusel olnud valge risti (sihukese veits trööbatud ja samuti poripritsmetega koos) külje peale aretada - nagunii tiba fantaasiahõnguline - asi see gramm rohkem vähem?

Urmas.
Luciano
Liige
Kontakt:

Et hr. fossiil on juba teist korda märku andnud tanki eraldusmärkide puudumise kohta siis ma igaks juhuks kolmandat korda ootama ei jää.
Peale pikka nuputamist ja ristide uurimist pz1 tankidel julgesin ristid komandöritornile kleepida. Ehk ei ole vale idee.
Numbreid kahjuks võtta ei olnud - ilmselt oleks see tank vajanud 1 lõpulist numbrit aga mul ühtegi ühte kuskil ei vedelenud.

Pilt

tanki aluse värvisin siiski uuesti ära - tegelikult jääb kogu see tee ja teeperv hoopis tolmune. Foto ilmeselt petavad natuke. Ja matt lakk teeb edaspidi veel ka oma töö. Pärast kärutan kogu tee ja tanki veel tolmuse pintsliga üle.
www.aiaimpeerium.ee
von manstein
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas von manstein »

Minu meelest on ka kruusatee fragment väga hästi õnnestunud.
Praegu jääb mulje vihmamärjast teekattest, mida on üldiselt väga raske imiteerida. Nii et selle koha pealt viis pluss.
Kuna dioraamile tuleb ka raagus puu, võiks eeldada et tegevus toimub kas enne maikuud või kusagil alates oktoobri keskpaigast.
Sellistel aegadel tolmavat kruusakattega teed eriti ei kohta.
Muidugi seab see ka ajaloolised piirid toimumiskoha suhtes.
Kuna tee on viimase peal, tuleks hoolikalt masina toonimine läbi mõelda, et moodustuks ühtne tervik.

Mis värvi tee jaoks tarvitasid, on selline väga mõnus märja kruusa toon?
Luciano
Liige
Kontakt:

Kruusa kruntisin musta värviga ja peale pihustasin kergelt RAL 1034 :)
Duply-color loomulikult.

Aga lakk muudab seda efekti kindlasti. Ma pean selle dio tegema tolmuse, sest hetkel peale tolmu ei näe ma muud meetodit kuidas tank teega kokku "sulatada".

Ajaliselt peab asi Poola kampaaniasse jääma, sest seda mudelit vaevalt, et enam hilsemaks sõjakäiguks jätkus. Seega sügis, ja puu kavatsen lehte ajada. Nii eksperimendi mõttes. Mõned ideed juba on kuidas seda käepäraste vahenditega teha aga planeerimine ja katsetus alles käib. Nii, et ideed on teretulnud.

See võiks ka vabalt 1.-3. september olla ja asukoht Mlawa all. Seal kaotas sakslane hulgi tanke ja eks need suuresti pz1-ed olid.

Kuidas 39.-nda aasta sügis muidu oli, keegi mäletab :)

Eraldusmärkidest veel rääkides, kas see valge rist peaks olema ees samuti tornil või hoopis torni all? Ma paigaldasi sama moodi nagu pz1 A-l ja B-l torni alla aga sellel tankil saaks ju relva puudumise tõttu panna sama kõrguse peale kui külgmised ristid. Praegu vaatan ja tundub kuidagi veider.
www.aiaimpeerium.ee
aivar65
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas aivar65 »

Õpetus näitab,et rist ikka torni peal.
Pilt
Luciano
Liige
Kontakt:

kogu selle juhendiga võivad nad kukele minna, endil pole neil selliseid ristegi kaasas :)

a ma panin vist valesti jah, need hilisemad palkristid on jah all aga valge oleks pidand üles panema. Mul hakkas korüfee markuste peale nii kiire, et ei suutnud jälle süveneda ja arvestades karbi sisu ja kvaliteeti ei taibanud karpi vaadatagi :)
www.aiaimpeerium.ee
fossiil
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas fossiil »

Odot nüüd, see kena valge rist on ju parasjagu üleval, või on mu silmanägemine täiesti paigast ära... :scratch:
Aga vaatame veidi sama masina, kuigi Ausf.B baasil tehtu, fotosid:
Pilt
Pilt
Pilt
Pilt
Pilt

Risti konfiguratsioon lubab täie kindlusega väita, et tegu on Poola kampaaniaga, ent nende paiknemine otsustati ilmselt eraldi iga üksuse tasandil, muidu ei varieeruks nii koht, kui ka suurus. Ent üks on ilmselge: rist kanti tavaliselt vabale pinnale ja kuna sinu masinal on seda pealisehitise ülaosas rohkem kui piisavalt, siis anna aga minna, aga eks sa pead enda jaoks sobiva kompromissi leidma ristide suuruse osas.
Luciano
Liige
Kontakt:

Külgmised on jah üleval aga esimese panin madalamale. Aga sinu pilte vaadates võin ma vabalt nii jätta. Tänud!

Viimased 2 pilti on väga hea vinjeti materjal.
www.aiaimpeerium.ee
Luciano
Liige
Kontakt:

Pesin siis tankile porirpitsmed peale nagu targemad soovitasid. Segasin pisut kipsipuru värviga ja pritsisin tankile.

Nüüd on ka tank lakiga üle käidud. Mingi pagana karv on sattunud soomusele lakkimise ajal. see tuleb eemaldada.

Pilt
Pilt
Pilt
www.aiaimpeerium.ee
Kasutaja avatar
Hertsog
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Hertsog »

päris kaunis, eriti head on pritsmed
Pilt

https://www.facebook.com/panzerwerke

Bitte kommen sie in nach käsikaudu, aber vorsicht: esikus on dunkel ja tulistatakse !
von manstein
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas von manstein »

Tõega, täitsa hea näeb välja.

Kuna masin on kaela saanud märga kruusast pori, võib eeldada et üle on käinud kõva vihmasabin. Muidu võiks ju iriseda tankisti kallal, et sinel ja müts läigivad ülearu aga ju siis on lihtsalt vihmamärjad.
Nüüd ootaks huviga järge, kuidas puu lehteajamine õnnestub.
Teada on et lehtpuude imiteerimine on üks äärmiselt tänamatu tegevus.
Sellepärast ongi enamusel juhtudel tegu raagus puudega kevad-sügis-talvisest perioodist.
Aialauad näevad ka väga reaalsed välja. Mis materjalist nad ka tegid?
Endal on ümberehitamisel ZILi kast, hea oleks malli võtta.
Vasta

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 14 külalist