Puhka rahus,Metallidetektor...

Kõiksugu militaarsuunitlusega väljakaevamised ja nendega seonduv.
Vasta
Kasutaja avatar
varing
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas varing »

Kas harrastuskalamees peab loa saamiseks minema Tartu ülikooli kõigepealt??? 8) Ei, piisab sellest kui maksab panka rahakopiku ja korras.
Ise pärast vastutab kui alamõõdulistega vahele jääb.

Soovitus kevadeks- välitöödele minge kahekesi vähemalt :) ja pipragaas ka kaasa :!:
Huvitatud peaaegu kõigest militaarsest!
Westland
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Westland »

Mina ei unistaks eriti mingitest lubadest,sest eelnõus on kirjas-Muinsuskaitseamet VÕIB väljastada detektori kasutamise loa.Järelikult kohustust luba anda ei ole.Samuti puuduvad igasugused koolituskavad, koolitusbaas ja eelarvelised vahendid õppe läbiviimiseks.Lubade väljastamise korra kohta vastati Kultuuriministeeriumist,et see otsustatakse MK-s peale seaduse vastuvõtmist.Ühesõnaga keegi ei tea asjast mitte midagi ja eks pärast näe.
Seadusemuudatuse vajalikkuse põhiargument on see,et MK ei suuda tagada kaitsealuste objektide järelvalvet aga sisuliselt muutuks peale uue seaduse vastuvõtmist terve Eesti muinsuskaitsealaks.Kas siis sel juhul suudetaks tagada seaduse toimimine?Kus on point?
Kasutaja avatar
Arheoloog
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Arheoloog »

Westland kirjutas:Mina ei unistaks eriti mingitest lubadest,sest eelnõus on kirjas-Muinsuskaitseamet VÕIB väljastada detektori kasutamise loa.Järelikult kohustust luba anda ei ole...
Misasja :shock: ...Kas Sinu arvates tuleks sõna VÕIB asendada sõnaga PEAB. Vat sellisel juhul puuduks küll igasugune point...

Hädakisa on kõik foorumid täis. Neid, kes asjasse süvenenud on, võib vast ühe-kae käe sõrmedel kokku lugeda. Enamus aga levitab saunas kuuldut, tekitades asjatut paanikat.
Käed eemale muinaspärandist!!!

Rokas nost no pagātnes mantojuma !!!
mutionu
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas mutionu »

Eks see näha ole.
Isiklikult kavatsen kohe, peale seadusemuudatuse jõustumist, hakata luba taotlema. Karistatud pole, sigadusi teinud pole, arheoloogiast jagan üle keskmise(loodetavasti), kõrgharidus on, viisakas olen ka. Loa peaks teoreetiliselt igatpidi saama. Isiklikult kardan, et praktika näitab midagi muud. Aga eks seda näita tulevik, mida täpsemalt.
Kurjam
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Kurjam »

Kas mõni lihtsameelne tõesti unistab lubadest ja koolitustest? See seaduseelnõu oli juba algselt mõeldud lauskeelamisena ja arvestades selle autoreid ei ole midagi imestada. Et see jura üheski punktis tööle ei hakka on selge igalühele kellel veel mõtlemisvõimet on. Tuletage mu sõnu meelde kui asi niikaugel on.
Kasutaja avatar
marxionu
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas marxionu »

Täna oleks parem öelda muudatuse eelnõu :rip: :D
Kasutaja avatar
Arheoloog
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Arheoloog »

Mida ma ennist rääkisin :wall: Lasteaed, tõepoolest...

Või arvab keegi tõemeeli, et üks riigi ametkond hakkab süsteemselt seda loodetavasti peatselt vastuvõetava seaduse sätteid ignoreerima ja rikkuma :shock: Tulge maa peale piiksutajad, ega te nüüd nii kuradi tähtsad tegelased ka pole...

Koolitusega seonduvalt olen päri juba varem Arnoldi poolt kirjapanduga:

Mis koolitustesse puutub, siis selle formaat on aimatav - seadusandlus, ajalugu, praktilise arheoloogia algtõed, ja see ei saa olla eriti süvitsiminev, sest isegi täieliku ülikoolistuudiumi läbinud arheoloog on seda esialgu vaid diplomil ja rõhuv enamus sellisteks ka jäävad. Isikliku piiksutaja kasutamist peab igaüks ise õppima.
Loogiliselt võttes ei ole näha ka mingi kvoodi sätestamist väljastatavate lubade hulgale ja keelduda saaks ainult juhul, kui isik oleks eelnevalt vähemalt väärteomenetluse korras karistatud muinsuskaitseseaduse rikkumise eest.
Käed eemale muinaspärandist!!!

Rokas nost no pagātnes mantojuma !!!
Kasutaja avatar
marxionu
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas marxionu »

Kui sa nii arvad on ju hästi.
pahkel73
Liige
Kontakt:

.

Postitus Postitas pahkel73 »

aga mina ostan omale kalli maskeerimisülikonna ja detektor ka juba laiguliseks värvitud.hääle võtsin ka maha praegu harjutan kõvasti displei järgi esemeid tuvastama. nii et mind nad metsast ei leia kui juba seadus kehtima hakkab.väike mõte tekkis veel üks tige kutsa omale muretseda kelle metsa kaasa võtta .on kes hoiatab kui kuskilt oht sind ähvardab.ehk siit saab ka mõni omale head ideed. :write:
pahkel73
Liige
Kontakt:

.

Postitus Postitas pahkel73 »

TEINE VARIANT .metsa minnes määri end värske ja hästi haisva karu sitaga kokku .ja ma arvan et kui mõni kontroll juba kaugelt karu sita aroome tunneb vaevalt ta enam edasi tahab minna ja karuga kohtuda.
Arnold
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Arnold »

ehk siit saab ka mõni omale head ideed.
http://www.postimees.ee/?id=239124
Kurjam
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Kurjam »

Nii et seadus võetakse peatselt aga formaat on alles "aimatav". See on tõesti lasteaiatase. M.O.T.T.
Arnold
Liige
Kontakt:

Nii et seadus võetakse peatselt aga formaat on alles "aimatav". See on tõesti lasteaiatase. M.O.T.T.
See on väljakujunenud praktika - Sa pole siis lihtsalt seadusloomega varem kokku puutunud! Kui keegi ei hakka lube nõutama, ja seda massiivselt, siis jääb kord muidugi aastateks kehtestamata.
Westland
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Westland »

Arheoloog kirjutas:
Westland kirjutas:Mina ei unistaks eriti mingitest lubadest,sest eelnõus on kirjas-Muinsuskaitseamet VÕIB väljastada detektori kasutamise loa.Järelikult kohustust luba anda ei ole...
Misasja :shock: ...Kas Sinu arvates tuleks sõna VÕIB asendada sõnaga PEAB. Vat sellisel juhul puuduks küll igasugune point...

Hädakisa on kõik foorumid täis. Neid, kes asjasse süvenenud on, võib vast ühe-kae käe sõrmedel kokku lugeda. Enamus aga levitab saunas kuuldut, tekitades asjatut paanikat.
Tead arheoloog,nende seadustega on paraku nii,et see üks sõnastuse formuleering võib lõppkokkuvõttes kõikidele loa taotlejatele tillika teha.Ilusat juttu oskame me kõik veeretada aga lõpuks taandub kõik ikkagi seaduse täpsele sõnastusele.Kujuta nüüd ette,et isik läbib koolituse,ei ole olnud eelnevalt seadusega pahuksis ja siis MK ''võib'' talle loa väljastada.Kuidagi kummaline ju...Kui ma näiteks autojuhi eksamid edukalt sooritan siis on mul lausa õigus juhiluba saada.Aga mitte,et võibolla saad aga võibolla mitte.Seaduseelnõusse süvenemisega tundub hoopis sinu puhul pealiskaudsusega tegu olevat.Selle saunas kuuldu levitamisega aga tekib raskusi,kuna peale selle ''toore'' eelnõu mingit informatsiooni seaduse praktilise toimimise kohta pole,seega pole miskit levitada.On ainult hulgaliselt küsimusi,millele vastuseid tahaks.
Tundun võibolla paranoilisena aga minule tundub see sõnastustes esinevaid ''konkse''täis eelnõu pigem detektoristidest vabanemise abinõuna ja usku sellesse süvendad ka sina(kui veendunud detektorismi vastane) oma teema alguse võidurõõmsate ja parastavate kommentaaridega.
Arnold
Liige
Kontakt:

Võtke ühendust rahvasaadikutega ja paluge lugemisel teha ettepanek väljend "võib" - mida ei saa asendada väljendiga "peab" - asendada väljendiga "saab" :wink:
Vasta

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 1 külaline