Luciano luulud

Militaartehnika mudelitest. Tehnoloogiad ning mõõtkavad ei ole piiratud.
Luciano
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Luciano »

Kruus tekib muu töö käigus. Ehk siis iga valamise järel jääb karbipõhja kiht kipsi mille pärast kivistumist tangide vahel puruks jahvatan. Siis läbi kolme sõela saan erinevad fraktsioonid. Pärast kleebin PVA-ga alusele.

Läbi jahusõela saab selle eriti peene tolmu mis kõlbab ka mullapinna ja liiva imiteerimiseks.

Kõige suuremate terade puhul on oht, et jäävad liiga kandilised karbi põhja sileduse tõttu aga need ma rullin jõuga läbi metallsõela ja siis saavad servad kumeramad.
Pakkuda võib filateeliat perioodist 1918-1941.
www.aiaimpeerium.ee
aivar65
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas aivar65 »

Aga,kui selliseid asju kohe tsemendist teha? Või jääb raskelt töödeldavaks?
Luciano
Liige
Kontakt:

Tsment on raskesti töödeldav ja liiga suure teraga. Kips on pea ideaalne materjal. Töötlemisaeg on liiga lühike ainult. Seda saab mingite vahenditega pikendada, tapeediliim nt, aga pole ise viitsinud katsetada.
www.aiaimpeerium.ee
aivar65
Liige
Kontakt:

Puhas tsement nüüd suure teraga küll pole ja päev peale valamist peaks olema täitsa töödeldav. A ok. Ei hakka vaidlema. Peaks ükskord ise ära proovima.
Luciano
Liige
Kontakt:

Ilmselt puhas tsement ei ole jah. Ma tavaelus puutun kokku ainult erinevate betoonisegudega ja mörtidega ja ei tulnud selle pealegi, et sa puhast tsementi mõtled :)

Kui kohe tegeleda ja pikalt seisma ei jää siis kannatab töödelda jah aga tööriistad peaks ikkagi gramm kangemad olema kui kipsi jaoks. Eks proovi ja anna teada.
www.aiaimpeerium.ee
aivar65
Liige
Kontakt:

Sai eile 3 tonni tsementi kottidesse ajada,siis tuligi see mõte. Eks,kui vaim peale tule,siis katsetan ja annan teada.
asjaajaja
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas asjaajaja »

Puhtast tsemendist valades saate nii kõvad asjad, et nende töötlemiseks peaks teemantteradega riistu kasutama. Ei soovitaks!!!
Kipsi tahenemise aega saab aga pikemaks venitada, kui lisate veele veidi tapeediliimi. Nii saab pärast väikest eksperimenteerimist täpselt sellise tardumisajaga kipsisegu nagu vaja. Kuni selleni välja, et pahtlilabida peal hunnikus on veel vedel segu aga labida alt läbi tõmmates saab juba õhukese kivistunud kipsitahvli. Tapeediliimi asemel võib kasutada ka savipulbrit (endal küll kogemused puuduvad). Kipsi toonimiseks tuleb lihtsalt kasutada värvilist vett.
Ja veel - meistrid valmistavad kipsisegu poolikus kummipallis (jah, te lugesite õigesti!), siis ei pea pärast töö lõppu riistade puhastamisega liiga palju aega viitma - kuivanud kipsiga koos olev pallinatakas virutatakse vastu põrandat ja puistatakse tühjaks ning ongi kõik korras uue segu valmistamiseks.
Kõik, mis toimub praegu, on minuti pärast juba ajalugu
Kasutaja avatar
Bomber
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Bomber »

Tasub proovida puhta kipsi ja kipspahtli (fine) segu. Lisasin pahtli pulbrile puhast kipsi ja kuivamine kiirenes kohe. Vahekord tunde järgi - mida rohkem puhast kipsi seda nobedamalt kuivab.
[img]http://xs224.xs.to/xs224/08094/tiger1901.png[/img]

SIC TRANSIT GLORIA MUNDI!
Luciano
Liige
Kontakt:

Vahepeal on valminud TT meeskonnale “pesa”. Ilmselt tuleb sinna veel ühteist, aga esialgne koht on paigas.

Pilt

Pilt

Pilt

Pilt

Pilt

Heledama põõsa lehed näevad fotol natuke kuivad välja, loodetavasti hilisem lakkimine annab neile elu. Silmaga vaadates pole asi sugugi nii hull.
Põõsa "tüved" pintseldan siis üle kui olen suutnud leida sobiliku segu tüvede värvimiseks. Katsetused käivad. Sama asja ootel on ka PZ KLA1 dio puu.

Hetk tagasi avastasin, et olen ühe väikse rekvisiidi ära kaotanud. Ja ma olen praegu niiiii kuri. See oli ainus vidin mis juba värvitud ka oli. Nüüd ei teagi kas teha uus või loobuda.
www.aiaimpeerium.ee
von manstein
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas von manstein »

Minu meelest on põõsad täitsa head. Kuidas neid lehti ükshaaval külge liimisid, jääbki mõistatuseks.
Aga võitlejaid tuleks reaalsuse mõttes veel natuke tuunida. Eriti jalavarje.
Hästi on näha ühe kuulipilduri saapatald, mis läigib vastu nagu juudimuna.
Luciano
Liige
Kontakt:

Re: Luciano luulud

Luciano kirjutas:Selles kambas on ka minu kõige esimesena koostatud ja värvitud figuurid. Ilusad valged öökullisilmad peas. Mehi kavatsen järgi aidata ainult relvadele rihmade lisamisega ja silmade üle värvimisega. Muu jäägu nii nagu oli. Võbolla lisan mõne dekaali ja vahetan laigulised kiivrid hallide vastu.
Et siis mehed on jätkuvalt sellises konditsioonis nagu ma nad kunagi esimeste figuuridena värvisin. Järeleaitamise tund saabub siis kui kogu alus valmis.
Nii, et neid vaadake lihtsalt kui rekvisiite hetkel.
www.aiaimpeerium.ee
fossiil
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas fossiil »

Need põõsad on igas mõttes põõsad, päris hea mulje jätavad, eks maitseainepurk saab vist varsti tühjaks?
Luciano
Liige
Kontakt:

Ei ole hullu - peterselli pakk maksab 3 kopikatega ja üle-eile tõi naine just 5 pakki juure :)
www.aiaimpeerium.ee
asjaajaja
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas asjaajaja »

Vast paistavad redeli pulgad otste pealt ehk liiga palju välja? Kui mõõtkava võrra suurendada, siis selline päris redel näeks välja nagu seina najale otsakuti püsti pandud aiajupp.
Kõik, mis toimub praegu, on minuti pärast juba ajalugu
Luciano
Liige
Kontakt:

Hetkel on need väljas umbes 6-7cm. Lapsepõlvest justkui oli meels, et lakaredelil olid otsad niiplaju väljas, et lapse jalga sai otsale isegi toetuda. Aga ma sepa pojapoeg ja luksepa poeg - meil endal olid ainult raudredelid :)

Et peaks lühemaks viilima või?

Aga asjaga edasi:
Ei ole halba ilma heata – kuna ühel päeval kärsass arvuti sisse siis tekkis uue arvuti saamiseni paar täiesti vaba õhtut.
Võtsin siis ette puule okste punumise.

Esialgne tulemus on siis näha piltidel.
Kahjuks mitte just parimad fotod aga mingi ettekujutse saab.

Kokku on puule punutud u. 1500 oksa. Enne lehtede kleepimist kohendan veel iga oksa asendit teiste suhtes, et võra terviklikum oleks. Vist tuleb üks oks juurde ka teha. Eks see paistab pärast lehte minekut.

Pilt
Pilt
www.aiaimpeerium.ee
Vasta

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 2 külalist