POMMILEID

Padrunid, mürsud, miinid, granaadid ja kõik muu, mis lendab ja plahvatab, või tapab/vigastab/hävitab muul moel...
propatria
Moderaator
Kontakt:

Postitus Postitas propatria »

Dietrich kirjutas:...Küsiks,et mida üldiselt kaevajad sellise asjaga teevad.Neid pommide otsijaid on ju palju.
Võin öelda, et paljud inimesed elatuvad looduskeskkonnast isoleeritud metallijäätmete kogumisest ja vahendamisest EMEX'ile.

ProPatria
Hea sõna ja pussiga saavutab enamat, kui lihtsalt hea sõnaga...
Frundsberg
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Frundsberg »

Ei noh, lihtsalt mina pole kuulnud, et viimastel aastatel oleks keegi laskemoona torkimise tagajärjel surma saanud või vigaseks jäänud. Mõtlesin, et teadjad mehed ehk oskavad öelda, palju selliseid asju üldse juhtub...

Muidugi ei kutsu ma üles kedagi leitud lõhkekehi näppima või muule ebaseaduslikule tegevusele. Aga samas ei maksaks ka liigset paanikat külvata - muidu meenutab jutt suitsetamisvastast propagandat, et üks sigaret tapab hobuse...
propatria
Moderaator
Kontakt:

Frundsberg kirjutas:Ei noh, lihtsalt mina pole kuulnud, et viimastel aastatel oleks keegi laskemoona torkimise tagajärjel surma saanud või vigaseks jäänud. Mõtlesin, et teadjad mehed ehk oskavad öelda, palju selliseid asju üldse juhtub...

Muidugi ei kutsu ma üles kedagi leitud lõhkekehi näppima või muule ebaseaduslikule tegevusele. Aga samas ei maksaks ka liigset paanikat külvata - muidu meenutab jutt suitsetamisvastast propagandat, et üks sigaret tapab hobuse...
Juhtub vähe. Ehk paari aasta tagant mõni üksik juhtum. Palju vigastusi jääb ka meedia vaateväljast kõrvale ja kui pole käimas just mingi Kaitseliidu mustamise tellimustöö... siis ei saadagi sellest teada.
Ka on meedikud, nähes, et inimene on juba õnnetusena oma karistuse kätte saanud, jätnud sageli ära inimese edasised kannatused kodu läbiotsimise, arestimajas puhkamise ja ülekuulamistel käimise näol.

ProPatria
Dietrich
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Dietrich »

Propatria
Dietrich kirjutas:
...Küsiks,et mida üldiselt kaevajad sellise asjaga teevad.Neid pommide otsijaid on ju palju.

Võin öelda, et paljud inimesed elatuvad looduskeskkonnast isoleeritud metallijäätmete kogumisest ja vahendamisest EMEX'ile.
Samas tean,et mõned otsivad neid lõhkeaine pärast.Olen palju näinud lõhkekehi,millest lõhkeaine on välja kougitud.
Epaminondas
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Epaminondas »

Olen kuulnud lugu sellest, kuidas üks hakkas katjuuša reaktiivmürsku avama, aga see oli ehitatud nii, et seda oleks võimatu avada, selle tõttu, et venelased ei tahtnud, et saksmannid nende tehnoloogia teada saavad.

Igatahes, mees hakkas katjuuša reaktiivmürsku avama ja lendas ise sellega õhku ja manala teele läksid ka lapsed, kes tema kuuri ees mängisid.

Seega, igasugu miinide ja mürskudega tegelemine tasub jätta spetsialistidele.

Kahjuks leidub igasuguseid.
Dietrich
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Dietrich »

Sellised õhkulendamised ja vigastused olid küllaltki levinud 40-60ndatel.Põhjus on lihtne-laskemoona vedeles siis toona massiliselt.Tihti oli nii,et karjas olevad lapsed leidsid mingi lõhkekeha ja otsutasid seepeale pulli teha.Seda kas toksiti või visati tulle.ja tulemused olid teda.

Eelmise sajandi lõpul juhtus midagi säärast puberteedieas koolilastega.Posid leidsid mingi lõhkekeha ja viskasid selle tulle.Kui ma õieti mäletan,siis sai üks poiss koguni surma.
Kasutaja avatar
hugo1
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas hugo1 »

Sõjaaegne pomm lõkesse, seda on juhtunud vist igas Eesti maakonnas ja linnas. Veel 80-ndatel leidis üks poiss minu kodukandist nii õnnetu lõpu.
Ei tasu jamada selliste asjadega.
Meie võitluslipp sini-must-valge
aatekõrgusse näidaku teed!
Lehvi, lehvi sa hõõguma palged.
Süüta südames õilsuse leek.
Kasutaja avatar
Satakas
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Satakas »

Dietrich kirjutas:satakas
Dietrich kirjutas:
Ma käisin täna kaevamas ja leidsin miini.Algul kolksas labidas vastu stabilisaatorit.Algus mõtlesin,et ainult stabilisaator ongi,surkisin veidi edasi ja tuli välja,et tegu on terve miiniga.Rohkem ei julenud näppida ja lahkusin heaga.Pealegi mind selline stuff ei huvita.Mida selle miiniga peale hakata?

kui minu arvamust küsida, siis mina soovtaksin sinul sellele miinile suur lõke ümber teha ja siis ninapidi juures passida. kui õnnestub leida, pane kohe mitu miini korraga lõkkesse.
seda ma arvasingi,et tuled jälle oma lolli jutuga.Sellist tegu ei tohiks soovitada ka oma kõige suuremale vaenlasele.Raibe,on sul ikka mõtlemine :evil:
irw, minu ja sinu vahe ongi selles, et mina hoolin, kas mu vaenlane saab surma ja seepärast elan ma veel kaua pärast seda, kui sulle on poolteist kuupi mulda peale aetud :roll:
Viimati muutis Satakas, 26 Sept, 2005 14:16, muudetud 1 kord kokku.
bambino
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas bambino »

malox
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas malox »

Ma ei saa aru,mis kasu oli nende ISE väljakaevamisest,mis sellest siis paremaks muutus?
Kasutaja avatar
Clash
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Clash »

Tublid, täna oli veel uudistes ka.
Aga tõesti, miks ise välja kaevata ja veel riita laduda?
Kasutaja avatar
hugo1
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas hugo1 »

võib olla loodeti pommide juurest ja alt veel midagi leida. :roll:
Meie võitluslipp sini-must-valge
aatekõrgusse näidaku teed!
Lehvi, lehvi sa hõõguma palged.
Süüta südames õilsuse leek.
fireman
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas fireman »

mind hakkas hoopis huvitama,et mille mürsud nad on ja vene või saksa omad.Lehes kirjutas,et haudade lahtikaevamisel aga siin on nagu kirjas,et metsatööde käigus,või olen millestki valesti aru saanud.Milleks üleüldse neid haudu on vaja lahti kaevata.Please R.I.P. !
Muideks lahe foorum on see :)
propatria
Moderaator
Kontakt:

fireman kirjutas:...Milleks üleüldse neid haudu on vaja lahti kaevata.Please R.I.P. !
Eks aja sellisele tegevusele ikka saamahimu st. naiivne lootus leida hauast kas midagi väärtuslikku (kuldhambad, autasud, relvad jne) või siis teenitakse selliselt lihtsalt raha...

Mingit "aatelist" möga ma ei usu, samuti seda, et tegu on lihtsalt nekrofiilidega :oops:

ProPatria
Kasutaja avatar
ivalo
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas ivalo »

Leht kirjutab ,et demineerimistööd käivad ja töötsoon on suletud? Mina sain aru ,et leidjad vedasid pildilonud spetsiaalse pommiveorolleriga surmatoova laadungi traktorbahnilt välja ka ?
Vasta

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 2 külalist