Kuidas mudelile efekte lisada?

Militaartehnika mudelitest. Tehnoloogiad ning mõõtkavad ei ole piiratud.
oovalvur
Liige
Kontakt:

Kuidas mudelile efekte lisada?

Postitus Postitas oovalvur »

Tere! :)

Olen n2inud siin foorumis paljude asjatundjate t6id ja tahaks teada kuidas ja mis nippidega te need mudelid efektseks saate?Nagu muld ja rooste ja
teised asjad? :)
Viimati muutis oovalvur, 24 Dets, 2010 12:08, muudetud 1 kord kokku.
Kasutaja avatar
Hertsog
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Hertsog »

kui sa oled näinud teiste asjatundjate töid, siis oled sa ka võibolla tähele pannud, et tihtipeale on seal piltide juures ka jutt KUIDAS antud efektid on saavutatud. ei tahaks küll karmilt kõlada, aga põhimõtteliselt on iga uue kasutajaga sama lugu: kasuta otsingut, loe vanu teemasid, tee ise kodutööd. lihtne. ei ole mõtet luua uut teemat, et küsida küsimusi millele on ammuilma vastatud korduvalt erinevates teemades. mina isiklikult ei viitsiks küll ümber jutustada kõiki neid etappe siin nüüd ja kohe.

vaata foorumis ringi. nii saadki targemaks

P.S. sinu küsimus oli arukamate killast... üks geenius küsis kunagi lihtsalt: kuidas te neid mudeleid teete?

teravat uisku,
Hertsog
Pilt

https://www.facebook.com/panzerwerke

Bitte kommen sie in nach käsikaudu, aber vorsicht: esikus on dunkel ja tulistatakse !
Kasutaja avatar
scout22b
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas scout22b »

Väga laia haardega küsimus on sul siin esitatud. Soovitan uurida seda sama militaarmudelite alafoorumit. Varu veidi aega ja leiad endale siit palju kasulikku. Samuti soovitan kasutada sul välisfoorumeid, nagu näiteks Armorama, PMMS, Militarymodelling. Sealt leiad kah kõik endale vajaliku. Muidugi neid saite on veel ja veel. Aga jah esmalt alusta siin foorumis ringi tuhnimisest.
Fortes fortuna adjuvat
oovalvur
Liige
Kontakt:

Hah hertsog mõtlesin just seda sama aga noh, olen vaadanud neid pilte ja all kirjutatut aga seal pole kunagi kirjas kuidas seda teha :/ lihtsalt öeldud:lisasin tolmu ka jne.
Kasutaja avatar
Hertsog
Liige
Kontakt:

Hah hertsog mõtlesin just seda sama aga noh, olen vaadanud neid pilte ja all kirjutatut aga seal pole kunagi kirjas kuidas seda teha :/ lihtsalt öeldud:lisasin tolmu ka jne.
kle ausalt, julged veel valet vanduda ka ? võta minu teema, palun väga, suht alguses on mansteiniga heietatud pikalt laialt milliseid pastelle tolmutamiseks ja kudias kasutada...

aga et sa ära ei eksiks, siis http://www.militaar.net/phpBB2/viewtopi ... c&start=30 alates lehekülg kolm, kuni edasi. järgnevad ka ettekanded tulemustest...
Pilt

Bitte kommen sie in nach käsikaudu, aber vorsicht: esikus on dunkel ja tulistatakse !
oovalvur
Liige
Kontakt:

:lol: Ma ei jõudnud nii kaugele su teema vaatamisega :lol:
oovalvur
Liige
Kontakt:

Rooste tegemiseks kasutan siis samuti pastelle, jah? :)
Kasutaja avatar
Hertsog
Liige
Kontakt:

Ma ei jõudnud nii kaugele su teema vaatamisega
kelle lohakus see on ? vana sa oled? 12?

aga point on tõestatud: sa ei viitsi jõuda mingi teemaga isegi mitte kolmandale leheküljele mitte. lihtsam on ju kohe küsimus õhku visata. nii ei lähe kulla mees. ikka ise pead otsima.

P.S. krt, uut Steinerit lubab loota küll. vana Steiner hakkabki meheks saama ja jutt läheb ka sujuvalt normaalsemaks...
Pilt

oovalvur
Liige
Kontakt:

Ma vaatasin rohkem sinna lõpupoole nii 30-48 lk

P.S Ja kes pagan on Steiner?

Igatahes t2nud hertsog et viitsisid mu lolle kyssasid siis 2ra kuulata
Viimati muutis oovalvur, 24 Dets, 2010 12:09, muudetud 1 kord kokku.
Kasutaja avatar
vaoinas
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas vaoinas »

olen vaadanud neid pilte ja all kirjutatut aga seal pole kunagi kirjas kuidas seda teha :/ lihtsalt öeldud:lisasin tolmu ka jne.
No ikka on küll. Mitte igas teemas, aga üldiselt ikka.

Ühinen Hertsogiga ja lisan, et omal ajal esimest mudelit tehes nagu millegipärast selliste küsimuste tekkides ei olnud kohe vajadust foorumisse küsimus postitada. Kogu info ja vajalikud teadmised tulidki lugedes.

Esiteks: varu aega ja kannatust ise lugeda ja uurida. Mitte tunni, või kaks, vaid lausa päevi ja nädalaid. Kasutaja Scout poolt antud lehed on väga asjalik õppe- ja eeskujumaterjal. Kui sul ikka tõsine huvi asja vastu on, siis ei tohiks tekkida probleeme aja tahtmise ja motivatsiooniga natuke materjali enda jaoks läbi töötada.

Teiseks: enne kui hakkad küsima, siis katseta. Võtame näiteks õlivärvid. Kui sa ise pole neid kunagi oma käega nendega tegelnud, siis võib sulle kümme kasutajat siinses foorumis kuitahes tarka juttu muliseda - targemaks sa sellest suurt ikka ei saa, kuna sul puudub isiklik käeline tunnetus. Sageli leiavad katsetades paljud eelnevalt tekkinud küsimused ise vastuse. Enamus kasutatavaid vahendeid nagu õlivärvid, grafiitpliiatsid, kuivpastellid jne ei maksa nii palju, et neid kas või ehku peale ei tasuks osta.

Kolmandaks: Mõtesta oma küsimus kõige pealt ära. Millist vastust sa oma praegusele äärmiselt laiahaardelisele küsimusele ootad? Et inimesed hakkaksid sulle lehekülgede kaupa erinevaid tehnikaid kirjeldama, alustades alusvärvimisest ja lõpetades rooste imiteerimisega. Kõik siinsed inimesed figureerivad siin foorumis oma põhitöö ja hobi kõrvalt - kellelgi pole aega sulle siin mudeliehitamise õpikut kirjutada.

No ei taha uute tulijate vastu õel olla, aga pidevalt samade küsimuste esitamise asemel võiks juhinduda järgmisest mõttest: Kõigepealt püüa end ise aidata ja kui siis ikka kuidagi ei saa, siis alles küsi teiste käest nõu
Ja mõtle oma küsimus siis hoolikalt läbi.

Kristjan
oovalvur
Liige
Kontakt:

Jah sain aru juba otsisin ise ka juba ja leidsin ka midagi t2nud siis :D
Viimati muutis oovalvur, 24 Dets, 2010 12:09, muudetud 1 kord kokku.
Kasutaja avatar
vaoinas
Liige
Kontakt:

Võibolla läheb juba risuks, kuid miks, kurat, peab iga lause taga mingi lollakalt naeratav kollane lõust olema? Selline tunne nagu suhtleks mõne hullumeelsega Paldiski maanteelt, kes lakkamatult vaevleb meeleoluhoogude käes.

Ja miks, kurat, on Ü asemele saanud Y ja Ä asemele 2.

Õpime suhtlema, seltsimehed.
fossiil
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas fossiil »

Õpime suhtlema, seltsimehed.
Kuldsed sõnad, aga vaatamata sellisele resümeele loeksin veidi moraali: tegelikult ei tehaks ma olla selle uustulnuka nahas, kes juhtub siinses aegruumis kohe alustuseks mõne vähe rumalama küsimuse esitama. Ausalt. Ma ei mõtle praegu jõulurahu ja muud sellist värki, kuigi miski iva oleks ehk sääraseski lähenemises.

Pakuksin lahenduse, et edaspidi vältida selliseid ekstsesse, mis karmidele sõnavõtjatele endilegi eriti au ei tee - võiksite parem välja töötada mingi algtõdede komplekti, mis oleks näiteks kleepsuna üleval. Ja see sisaldaks neid põhitõdesid, millede puudumine algajal (või vähelugenul - kärsituse värk, tahaks ju kohe teada) võib end vähegi asjaga kursisi hoidva tegija endast välja viia. Verbaalselt muidugi. Seal oleksid siis näpunäited emotikonide kasutamise,otsingu, lugemuse ja muude niisuguste asjade kohta, millede kohta pidevalt korduvate küsimuste esitamine võib pikapeale tõesti tüütavaks muutuda. No ja pisitasa saasb ju loetelu alati täiendada.
Ja edasipidi oleks taoline inetuvõitu materdamine välistatud - kärsitule küsijale viide lingile ja voila! - viigu ennast kurssi.

Kõigile jõulurahu soovides, Urmas.
Kasutaja avatar
vaoinas
Liige
Kontakt:

Jah, ägestusin pisut ja läksin üle piiri. Vabandan selle pärast nii teemaalgataja, kui kaasfoorumlaste ees.

Enda kaitseks ütleksin siiski nii palju, et see ei ole esimene kord, kus me sellise probleemi ees seisame. Ning asi ei olnud seekord ka rumalas küsimuses, vaid inimese laiskuses.

Üleskutse koostada seltskonda sisenejatele suhtlemise juhendi moodi teema on varemgi siit läbi käinud ning väga asjakohane. Omalt poolt katsun hiljemalt järgmise aasta algul, kui jõulu- ning uusaastamöll möödas, endapoolsed soovitused ja juhendid foorumisse üles seada.

Jõulurahu minugi poolt,
Kristjan
Kasutaja avatar
Hertsog
Liige
Kontakt:

Urmasel on õigus, edasine siin juba:

http://www.militaar.net/phpBB2/viewtopic.php?t=23461
Pilt

Vasta

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 15 külalist