MIG-3 Väike ja suur sõber

Militaartehnika mudelitest. Tehnoloogiad ning mõõtkavad ei ole piiratud.
Vasta
Kasutaja avatar
Panzergrenadier
Liige
Kontakt:

MIG-3 Väike ja suur sõber

Postitus Postitas Panzergrenadier »

Tere!

Üle pika aja kasutan võimalust ka midagi postitada. Kuna võimalust mudelite kallal nokitseda on ebakorrapäraselt ja üldiselt minimaalselt, siis vaid mõned pildikesed mis teoksil on. Kui võimalust, ja mis peamine head päevavalgust, siis teen valmis saanud I-16 pildid ka ära. Kokkutulekutel on nõukogu tööd ülevaadanud, seega ''sahtlisse'' pole midagi teinud.

Kätte sai võetud siis kaks MIG-3. Mõlemad Trumpeteri tooted, üks 1:48 mille ostsin varem ja siis 1:32 skaalas isend mille sain Suure Auhinna... auhinnaks. 1:48 meeldis päris hästi ja oligi kohe huvi, mis 1:32 endast kujutab. Üldiselt suurendatud variant, rohkem detaile ja muidugi kõik need needid. Eks muidugi natuke rohkem pahtlit ja lihvimist ka, aga eks see on minupoolne mure, sest ma olen teinekord selline ''igaks-juhuks'' pahteldaja. Kühveldan kuhja peale ja siis kirun, miks nii palju lihvida vaja on. Hea võrdlusmoment oli ka see, et mõlemad on hilist tüüpi.

Pilt

Pilt

Värvimisega olen jõudnud nii kaugele, et eelvarjutamine sai tehtud. Võttis planeeritust kordades kauem, seega loodan, et põhivärviga 100% ära ei varja.

Pilt

Pilt

Pilt

Pilt

Pilt

Pilt

Iste jätsin eemaldatavaks, et saaksin sinna natuke mugavamalt rihmasid külge aretada. Püüan need ise teha.

Siim
Kasutaja avatar
bufab
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas bufab »

igati vahvad lennukid. Kuidas sa telikute pesad värvid? kui ülejäänud tehtud juba
Kasutaja avatar
Blitzkrieg
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Blitzkrieg »

Pigem kuidas telikuid värvida ? Ja hirmus kinnikatmine peab ka olema- propeller, rattad, telikud jne. :? Peab ikka imehea aerograaf olema et nii kindlalt värvi laseb. Ju siis on :)
fossiil
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas fossiil »

Hea vaadata kuidas asi liigub, olgugi et pingeline õppetöö vaevalt et laseb lahedalt mudelismile pühenduda.
Aga teema alugus on nüüd igatahes tehtud, nii et jään järgnevaid etteasteid ootama.

Urmas.
Joss Metsast
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Joss Metsast »

Ei saa märkimatta jätta et 1/48 mõõtkavas lennuk tundub kuidagi sümpaatsem olema. Igastahes ootan huviga kuidas sul see eelvarjestuse nipid toimima jäävad.
Kasutaja avatar
Blitzkrieg
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Blitzkrieg »

Igastahes Messerschmitt Bf 109 1/32 jäid väga ehtsalt minu meelte jaoks! Tasub teha kui oskust on.
Kasutaja avatar
FW Anton
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas FW Anton »

Igatahes vinge!
Anton - horridoo!
Kasutaja avatar
Panzergrenadier
Liige
Kontakt:

Tänud!

Ega kõik mis pildil, pole üksteise külge liimitud. 1:32 linnul käib propeller ära, samuti on mõlemal lennukil rattad kinnitatud maskoliga. Telikuid saab ilusti värvida. Esialgu hoolikalt aerograafiga ja viimane lihv pintsliga. Pintsettidega värviste juppidega eraldi mässamine ajab mul just närvi mustaks.

Muuseas märgiksin veel, et Messer 109 puhul tegin just vastupidi järelvarjutust. Ehk siis algul värvisin ilusa camo ja seejärel hakkasin seda igat pidi piinama.

Siim
Kasutaja avatar
Panzergrenadier
Liige
Kontakt:

Kuna ma juba foorumit spämmin siin öösel, siis riputan natuke ka oma pilte üles.
Vabandan halva kvaliteedi pärast. Fotoka seadistused olid pisult mööda. Ma ei vaevunud pilte kohe arvutis vaatama, mudelid on aga vahepeal valmimise poole liikunud ja uued pildid enam sama hetke ei kajastaks. Eks sunnin ennast nüüd üldse rohkem pilte tegema, et progressi ka kajastada.

1:32

(Liiga innuka rohelise piserdamise tõttu pidin mustaga uuesti varjutama.)

Pilt

Pilt

1:48

Pilt

Pilt

Kuniks jälle....
Kasutaja avatar
bufab
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas bufab »

kui võimalik siis tee pilt enne telikute ja nende pesade värvimist.. et ma näeks kuidas sa katad põhja.

iseeenesest väga vahva lennuk
Kasutaja avatar
Panzergrenadier
Liige
Kontakt:

Niisiis, ülisuure hilinemisega ka pilte. Kogu fotograafia on mulle natuke raskeks või pigem tüütuks muutunud. Kui ikka korralikku süsteemi pole, siis ei ole eriti vahva köögilaua peal akna all punnitada. Arvasin, et vähemalt väiksemast versioonist olen juba valmis pildid teinud, aga nüüd selgub et ikka ei ole. Mõlemad lennukid on Minimaailma laual esinenud, seega kadus ka pakiline tunne oma loomingut Eestiga jagada. Mõeldes aga nendele, kes ei ole kohale jõudnud, klõpsutan ka valmisportreed lõpuks ära, et teema õhku rippuma ei jääks.

1:32 variant esmalt (1:48 peab ootama uut fotoseanssi umbes paari nädala pärast)

Värviskeem pärit sellisest allikast:
http://mig3.sovietwarplanes.com/mig3/white67.html

Pilt

Pilt

Pilt

Pilt

Pilt

Võin rahustuseks öelda, et fotokas on valgega natuke ülepingutanud, ei ole ta midagi nii kriiskav, et propikoonust lambina kasutada saaks. Udutamine on nii dekaalidele kui numbritele tehtud, seega puhtad nad kindlasti pole, aga tõesti, edasine tuhmistamine ei teeks liiga.

Värvide teemal on teadjama mehega mudeli ees ka üks vestlus maha peetud, just musta kasutamise suhtes, ja sai tõdetud, et must jääb liialt ühtlane. Olen küll seda aerograafiga töödelnud, aga et tulemust näha peab ikka väga õige valgussituatsiooni looma. Ei ole välistatud, et võtan ükskord kätte ja värvin linnukese hoopis üle, ja siis juba pilkupüüdvamatesse toonidesse.

kui võimalik siis tee pilt enne telikute ja nende pesade värvimist.. et ma näeks kuidas sa katad põhja.

Ega seal mingit teadust ja kindlat meetodit pole. Aerograafiga kõige lihtsam rattakoopad ära värvida ja siis tualettpaberit täis toppida. Või siis peale kõhualuse värvimist ettevaatlikult pintsli ja aerograafi kombinatsiooniga ettevaatlikult koopad ära värvida.

Jõudu!
Kasutaja avatar
calico
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas calico »

aga mulle meeldib-ilus punakotkas!
https://www.youtube.com/@Rihosk76 Üks vähestest Eesti mudelikanalitest Youtubes 8)
Vasta

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 14 külalist