Mälestuskompleks Narva Jõe äärde

Vaba foorum kus võib arutada mujale mittesobivatel teemadel.
Kasutaja avatar
hugo1
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas hugo1 »

Eesti on,ehkki mitteametlikult,mitme keelne riik,oleks aeg nagu sellega leppida
Mina olen küll optimistlik, arvestades kui usinasti muulased praegu eesti keelt õpivad võib oletada, et juba järgmise põlvkonna venelaste hulgas on enamus kaks-keelsed.
Juba praegu ei ole väga paljudel Vene noortel mingi probleem rääkida eesti keeles. Kui nad saavad selgeks keele, kaovad paljud probleemid. Nad saavad võrdsed võimalused eestlastega töö otsimisel, kooli valikul jne...
Sulanduvad Eesti ühiskonda ja saavad täieõiguslikeks kodanikeks.
Muuseas paljud venelased on hullemad Eesti patrioodid, kui eestlased.
Meie võitluslipp sini-must-valge
aatekõrgusse näidaku teed!
Lehvi, lehvi sa hõõguma palged.
Süüta südames õilsuse leek.
uusmario
Liige

Postitus Postitas uusmario »

Miks sa Veltu arvad,et joomarluse tõid venelased,ehk selgitaks.Soomlased pole juba 90aastat Vene võimuall olnud,aga joovad ka,isegi väga palju.
Veltu
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Veltu »

Kas ma tõesti pean hakkama selgitama? :cry:
Loe nt sel aastal ilmunud "Valge raamat" läbi.Sealt saad teada,mida vennad slaavlased meie riiki sisse tõid. :wink:
Ära hirmuta!
Ära tee ulakust!
Koera, kes kogu aeg haugub, pannakse kõige vähem tähele
[img]http://www.hot.ee/emulaator/toetan4.gif[/img]
Elagu sõnavabadus!
Oleg A
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Oleg A »

Inimestel Narvas ei ole vaja eesti keel. Ainult sulle Narvas vaja seda :D :D Jah kui sa räägid pimmitadest-- siis vastan - see pole sinu asi objektiivne komanteerida sõjaolukord 1944. Sinu positsion on minu jaoks selge(iivaniid, venelased, keel, kultuur... seda mina juba kuulsin) Igav

Valge Raamatus ei ole kirjas mis head tõi CCCP. Kordan head. Isegi mina sündisin CCCP-is ja Veltu vanemad ka vist.
Viimati muutis Oleg A, 09 Nov, 2005 0:17, muudetud 1 kord kokku.
Veltu
Liige
Kontakt:

see pole sinu asi objektiivne komanteerida sõjaolukord 1944
Andestage mu rumalust,aga ma ei saanud teie mõttest mitte midagi aru.

Loomulikult ei ole praegu veel iivanidel Ida-Virumaal riigikeelt vaja.Aga seda me tahamegi,et läheks vaja!Ida-Virumaa tuleb samuti eestistada.
Küll varsti inimesed räägivad siin eesti keelt,küll nad räägivad...
Ära hirmuta!
Ära tee ulakust!
Elagu sõnavabadus!
Oleg A
Liige
Kontakt:

Lugupeetud Veltu.
Vaatasin sinu postitusi siin foorumis, jah mul on praegu selline mulje.
Tuli just uus kasutaja - ja kohe hakkas vallutada sitta venelaste peale. See vist peab näitama, et sa oled tõeline eestlane? Seda näitavad sinu sõnad. Järjekordne kirjutaja. :D Tere tulemast
Viimati muutis Oleg A, 09 Nov, 2005 0:38, muudetud 1 kord kokku.
Veltu
Liige
Kontakt:

Lugupeetud Oleg A

Minu eesmärgiks pole venelastele sitta kallata :lol: Ma räägin,kuidas asjad Eestimaal on.
On see sinuarust normaalne Lp Oleg,et vene inimesed ei oska riigikeelt ja et nad on selle üle veel uhked.
Ma arvan,et enamus inimesi arvab asjast nii,nagu ma ennist rääkisin.

Mõista mind Oleg.Mul ei ole personaalselt sinu ega teiste venelaste vastu midagi.Lihtsalt tahan,et venelased hakkaksid austama Eesti riiki ega ajaks mingit s***a,et Eestis rikutakse inimõigusi bla,bla,bla...
Loomulikult võivad eestlased ja venelased koos eksisteerida(mul endalgi palju vene tuttavaid).

Ps,järgmine kord tee isiklikud postitused privas,eks :wink:
Ära hirmuta!
Ära tee ulakust!
Elagu sõnavabadus!
Oleg A
Liige
Kontakt:

Kui inimestel ei ole vaja eesti keelt teadma, naiteks koristaja... vyi mingi teisel tööl. ei ole vaja seda toppida ja vagistama inimesi... nendal kellel vaja eesti keel on see selge peas. Vot.

Jah mina mitte kunagi ei nainud venelast kes oli uhke et ei tea eesti keel. Aga mina tean neid rohkem. Ja oma probleemidest (haridus, töö) me räägime tõsiselt. Mitte keegi ei ole uhke
Veltu
Liige
Kontakt:

Ma rääkisin koristajatest või?Kahjuks on keeleprobleem teravam,kui sa arvata oskad.On see sinuarust normaalne,et ma tahan haiglas rääkida oma emakeeles,aga seal öeldakse vastu,et räägi iivani keeles.Teenindavatel kohtadel iivanid peaksid ikkagi oskama eesti keel,mitte ajama asju omqa iivani keeles.

Oleg!Aitab ehk sellest teemast.Ei muuda see vaidlus sinu arvamust,ei muuda see ka minu arvamust.Iivan jääb iivaniksLõpetame selle teeema ja räägime sambast.
Ära hirmuta!
Ära tee ulakust!
Elagu sõnavabadus!
Oleg A
Liige
Kontakt:

Sinuga rääkida ei saa kui sa kasutad mingi slängi. On raske kasutada normallne defenitsioon venelaste ja vene keele suhtes. sul on ainult iivanid peas. :x
Veltu
Liige
Kontakt:

Jajah,aga ma tean ise,kuidas te venelased eestlasi hüüate-kuraat või kuum eesti poiss. :twisted:

Aga jah,lööme õige käed kokku ja lõpetame "armastuse" avaldamise .Me oleme ju üks pere,milleks teineteise närvirakke kulutada.pealegi oled sa Oleg hea inimene :wink:
Ära hirmuta!
Ära tee ulakust!
Elagu sõnavabadus!
toomas tyrk
Site Admin
Kontakt:

Postitus Postitas toomas tyrk »

Oleg A kirjutas: toomas tyrk

Mina ei hakkanud nii range rääkida, et kõik hakkas sellest või teisest. See on vist sinu arvamus millest algas see pask. Teise sõnaga sa tahtsid ütelda, et süüdi on venelased või teine inimene kes ei suutnud õige tõlkida. Jalle teie sõnades mina näen, et teie huvi ainult riigikeeeles ja venelalastes. Minul on Teine arvamus Ja seda mina ei hakka avalda Lihula kohta siin.

Ja kas te ei saa aru et eestis on 2 laagrid: eestlased - mullased. A kes tegi neid laagrid? Mõned teist arvavad et putini politika - meie arvame et isamaliidu poliitika. TÄPSELT POLIITIKA - see must politikaa, räpane. Meie oleme anilt ohvrid . Ja kui te saate seleest tilkugi aru - tore!
Asja algamise punkti võib muidugi igaüks vastavalt oma soovile venitada sinna kuhu tahab. Kas 1939, 1940, 1941 või 1944. aastasse. Või 1200_mis_see_täpselt_oligi kui Lembitu Pihkvat rüüstamas käis.

Minu point oli - Lihula ausamba ülespanemisele eelnes seal ühe teise ausamba ülesse panemine. Millel olnud eesti keelne tekst ei olnud korrektne. Kellegi süüst või räpasest poliitikast ei ole ma midagi kirjutanud.

Oma oponendile sõnade suhu panemine mida ta ütelnud ei ole on üks levinumaid demagoogia võtteid. Aga soovitaks Sul enne seda sorti postituste tegemist kaks korda järgi mõtelda...

Et asi aga puust ja punaselt selgeks oleks tehtud - sinu seisukoht oli, et eestis on kaks kogukonda (kelledest teist sa millegi pärast mullasteks nimetad) ning seetõttu võivad teise kogukonna esindajad üles panna ka ainult vene keelse sildiga mälestusmärke. Minu seisukoht on, et kui eestis pannakse üles mälestusmärk, siis peab see ka olema korrektse eesti keelse tekstiga varustatud.

Ilmselt me jääme erinevatele arusaamadele ning pole mõtet eriti edasi vaielda.

Kuna teema juba ammu väljunud esialgsest, siis läheb ta lukku. Kõik edasised arutelud paluks pidada privaatsõnumite teel...
Suletud

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Google [Bot] ja 3 külalist