Oleg A kirjutas:
toomas tyrk
Mina ei hakkanud nii range rääkida, et kõik hakkas sellest või teisest. See on vist sinu arvamus millest algas see pask. Teise sõnaga sa tahtsid ütelda, et süüdi on venelased või teine inimene kes ei suutnud õige tõlkida. Jalle teie sõnades mina näen, et teie huvi ainult riigikeeeles ja venelalastes. Minul on Teine arvamus Ja seda mina ei hakka avalda Lihula kohta siin.
Ja kas te ei saa aru et eestis on 2 laagrid: eestlased - mullased. A kes tegi neid laagrid? Mõned teist arvavad et putini politika - meie arvame et isamaliidu poliitika. TÄPSELT POLIITIKA - see must politikaa, räpane. Meie oleme anilt ohvrid . Ja kui te saate seleest tilkugi aru - tore!
Asja algamise punkti võib muidugi igaüks vastavalt oma soovile venitada sinna kuhu tahab. Kas 1939, 1940, 1941 või 1944. aastasse. Või 1200_mis_see_täpselt_oligi kui Lembitu Pihkvat rüüstamas käis.
Minu point oli - Lihula ausamba ülespanemisele eelnes seal ühe teise ausamba ülesse panemine. Millel olnud eesti keelne tekst ei olnud korrektne. Kellegi süüst või räpasest poliitikast ei ole ma midagi kirjutanud.
Oma oponendile sõnade suhu panemine mida ta ütelnud ei ole on üks levinumaid demagoogia võtteid. Aga soovitaks Sul enne seda sorti postituste tegemist kaks korda järgi mõtelda...
Et asi aga puust ja punaselt selgeks oleks tehtud - sinu seisukoht oli, et eestis on kaks kogukonda (kelledest teist sa millegi pärast mullasteks nimetad) ning seetõttu võivad teise kogukonna esindajad üles panna ka ainult vene keelse sildiga mälestusmärke. Minu seisukoht on, et kui eestis pannakse üles mälestusmärk, siis peab see ka olema korrektse eesti keelse tekstiga varustatud.
Ilmselt me jääme erinevatele arusaamadele ning pole mõtet eriti edasi vaielda.
Kuna teema juba ammu väljunud esialgsest, siis läheb ta lukku. Kõik edasised arutelud paluks pidada privaatsõnumite teel...