Ei ole veel meie metsad tühjad..
-
- Liige
- Kontakt:
Re: Ei ole veel meie metsad tühjad..
Küsiks siis veel. Kuhu alla kuulub miinipilduja toru? Tegu siis sileraudsega. Kuidas seadusesilm sellise komplekti imustamisesse suhtuks?
Ja ära unusta et eestlaetav.
aga kui ma nüüd õigetsi mäletan siis oli mingi kaliiber millest üle oli keelatud vms.

Vastuse annab nagu ikka relvaseadus 
§ 25. Relva- ja padrunikollektsioon
(3) Kollektsioneerida on lubatud kõiki, sealhulgas sõjaväerelvade hulka arvatud ja muid tsiviilkäibes keelatud tulirelvi, külmrelvi ja padruneid, samuti tulirelva olulisi osi, helisummutit, lasersihikut ja öösihikut, välja arvatud:
[RT I 2010, 43, 256 - jõust. 28.07.2010]
1) kasteet, kasteetnuga, teraspiits, samuti muu spetsiaalselt kehavigastuse tekitamiseks valmistatud ese;
2) relv, mille mõju põhineb elektrienergia, radioaktiivse kiirguse või bioloogilise faktori kasutamisel;
3) lõhkelaskemoon, süütelaskemoon, eriohtlikkusega tulirelvade laskemoon ning närviparalüütilist, nahakahjustust tekitavat, üldmürgitava ja lämmatava toimega ainet sisaldav laskemoon.
[RT I 2007, 7, 38 - jõust. 27.04.2007]
Seega vastus on: sa võid miinipildujat omada aga ainult kollektsioneerimisloa alusel ja selleks peab sul relvahoidla olema. Miinipilduja laskemoona omamine on keelatud v.a tühjad kestad.
Tavalise relvaloa alusel loetakse eriohtlikuks relvaks, mida omada ei tohi, relva, mille kaliiber hakkab .50 cal (kaasa arvatud).

(3) Kollektsioneerida on lubatud kõiki, sealhulgas sõjaväerelvade hulka arvatud ja muid tsiviilkäibes keelatud tulirelvi, külmrelvi ja padruneid, samuti tulirelva olulisi osi, helisummutit, lasersihikut ja öösihikut, välja arvatud:
1) kasteet, kasteetnuga, teraspiits, samuti muu spetsiaalselt kehavigastuse tekitamiseks valmistatud ese;
2) relv, mille mõju põhineb elektrienergia, radioaktiivse kiirguse või bioloogilise faktori kasutamisel;
3) lõhkelaskemoon, süütelaskemoon, eriohtlikkusega tulirelvade laskemoon ning närviparalüütilist, nahakahjustust tekitavat, üldmürgitava ja lämmatava toimega ainet sisaldav laskemoon.
Seega vastus on: sa võid miinipildujat omada aga ainult kollektsioneerimisloa alusel ja selleks peab sul relvahoidla olema. Miinipilduja laskemoona omamine on keelatud v.a tühjad kestad.
Tavalise relvaloa alusel loetakse eriohtlikuks relvaks, mida omada ei tohi, relva, mille kaliiber hakkab .50 cal (kaasa arvatud).
-
- Liige
- Kontakt:
Et miinipilduja puhul siis sama värk:Toru on saatanast. Kanalisatsioonitoru+originaaljalad+orikas alusplaat. Kui nii väga jõle välja ei paista siis jok.
Vene 37mm "labidas miinipilduja" määrustepärane? Sakslaste Panzerschreck-i kodus seinapeal hoidmine ("ahjutoru"8,8cm) siis keelatud?
Ole hea alban anna mulle viide, kust otsida relvaseadusest nende 50mm ja rohkem kohta. Mitte ei leia.

Vene 37mm "labidas miinipilduja" määrustepärane? Sakslaste Panzerschreck-i kodus seinapeal hoidmine ("ahjutoru"8,8cm) siis keelatud?
Ole hea alban anna mulle viide, kust otsida relvaseadusest nende 50mm ja rohkem kohta. Mitte ei leia.
alban kirjutas:Vastuse annab nagu ikka relvaseadus
Desert eagle võib minu teada küll erakätes ka olla... Kaliiber .50
Samuti millega ise lasknud olen- Revolver Smith & Wesson .500 Magnum
Asi on lihtne....miinipilduja raua sisemusse keevitatakse nö. rõngas mis takistab vastava moona kasutamise....ja ongi relv deaktiveeritud,jääb üle vaid vastav dokument vormistada ainult kas võib seda ise teha....olen selliseid torusid näinud.
ei mõeldud mitte 50mm vaid .50cal. ehk 12,7mm.uudishimulik kirjutas:Ole hea alban anna mulle viide, kust otsida relvaseadusest nende 50mm ja rohkem kohta. Mitte ei leia.
aga ma kah ei mäleta, et sellist piirngut kuskil oleks näinud. kunagi oli küll seadus, et üle 9mm ei tohi omada ja vist isegi 9mm oli millalgi tsiviilkäibes keelatud aga need piirangud on ammu kõrvaldatud. piiranguks peaks olema / võiks olla piir, kust algab suurtükk

kas see on su arvamus või põhineb ütlus mingitele määrustele? põhimõtteliselt peaks siis iga sobiva kaliibriga toru sisse rõnga keevitama. igaks juhuks. juba tehasest peaks torud tulema rõngastega. 1 rõngas iga 50 cm järel. ma seepärast küsin, et näiteks sileraudse relvaraua omamine pole keelatud (või on seda vahepeal muudetud? ei viitsinud eraldi otsima hakata), mistõttu ei tohiks olla keelatud ka miinipilduja raua omamine.ivar64 kirjutas:Asi on lihtne....miinipilduja raua sisemusse keevitatakse nö. rõngas mis takistab vastava moona kasutamise....ja ongi relv deaktiveeritud,jääb üle vaid vastav dokument vormistada ainult kas võib seda ise teha....olen selliseid torusid näinud.
Ma ei tea mis Sa siin mõtled aga-Satakas kirjutas:kas see on su arvamus või põhineb ütlus mingitele määrustele? põhimõtteliselt peaks siis iga sobiva kaliibriga toru sisse rõnga keevitama. igaks juhuks. juba tehasest peaks torud tulema rõngastega. 1 rõngas iga 50 cm järel. ma seepärast küsin, et näiteks sileraudse relvaraua omamine pole keelatud (või on seda vahepeal muudetud? ei viitsinud eraldi otsima hakata), mistõttu ei tohiks olla keelatud ka miinipilduja raua omamine.ivar64 kirjutas:Asi on lihtne....miinipilduja raua sisemusse keevitatakse nö. rõngas mis takistab vastava moona kasutamise....ja ongi relv deaktiveeritud,jääb üle vaid vastav dokument vormistada ainult kas võib seda ise teha....olen selliseid torusid näinud.
Tulielva olulised osad on: relvaraud, lukk, padrunipesa, trummel ja adapter.
Seega sileraudse relvaraua omamine on keelatud ilma relvaloata.
Luba omades aga on lubatud. Nii enesekaitseks kui ka jahiks.
Satakas kirjutas:ei mõeldud mitte 50mm vaid .50cal. ehk 12,7mm.uudishimulik kirjutas:Ole hea alban anna mulle viide, kust otsida relvaseadusest nende 50mm ja rohkem kohta. Mitte ei leia.
aga ma kah ei mäleta, et sellist piirngut kuskil oleks näinud. kunagi oli küll seadus, et üle 9mm ei tohi omada ja vist isegi 9mm oli millalgi tsiviilkäibes keelatud aga need piirangud on ammu kõrvaldatud. piiranguks peaks olema / võiks olla piir, kust algab suurtükk
See 9mm oli päris 90 keskel alguses vist. TT omamine isegi natuke kauem vist keelatud (tänu temas kasutavale terassüdamikuga laskemoonale, mis läbis kergemad kuulivestid...)
Tsiviilis on maksimum lubatud kaliiber .50 ehk siis 12,7mm(relvaseadusest ei leidnud konkreetset punkti küll hetkel ülesse aga kuni selle kaliibrini padrunite ebaseaduslikust käitlemisest on seal juttu)
Vabandust kui millegagi mööda panen... Uni on.

Eks seadusetegijatele ja -valvuritele ole relvahuvilised kogu aeg mureks olnud ning neile on üritatud "päitseid pähe panna". Kord suurema, kord väiksema eduga.
Soomes näiteks ostis üks Jämsakoski relvasepp armee ülejääkide müügist Nõukogude päritolu 30 mm kaliibriga lennukikahuri toru ning valmistas sellest eestlaetava püssi. Registreeris ilusasti ära ka. Mingis 90. aastate Ase-Lehti´s oli sellest piltidega artikkel.
Eri relvade lubatavusest või mittelubatavusest 10 aasta taguses Soomes võib näiteks siit lugeda: http://guns.connect.fi/gow/kysvast30.html Praeguseks võib olukord ka sealmaal muutunud olla. Igatahes huvitav lugemine. Kes keelt ei mõista, võib kasutada mingit tõlkeprogrammi.
Soomes näiteks ostis üks Jämsakoski relvasepp armee ülejääkide müügist Nõukogude päritolu 30 mm kaliibriga lennukikahuri toru ning valmistas sellest eestlaetava püssi. Registreeris ilusasti ära ka. Mingis 90. aastate Ase-Lehti´s oli sellest piltidega artikkel.
Eri relvade lubatavusest või mittelubatavusest 10 aasta taguses Soomes võib näiteks siit lugeda: http://guns.connect.fi/gow/kysvast30.html Praeguseks võib olukord ka sealmaal muutunud olla. Igatahes huvitav lugemine. Kes keelt ei mõista, võib kasutada mingit tõlkeprogrammi.
Relvaseaduse § 20 lg 1 p 7 ütleb, et tsiviilkäibes on keelatud eriohtlikkusega relvad. Eriohtikkusega relvade ja laskemoona loendi annab siseminister oma määrusega: https://www.riigiteataja.ee/akt/12819844
Mu viide ülalpool .50 keelule oli poolik, selle määruse kohaselt loetakse eriohtlikuks moonaks alates 12,7x99 ja 12,7x108 moon ja suurem.
Mis puudutab miinipilduja ja suurtüki laskekõlbmatuks muutmist, siis seda ükski õigusakt ette ei näe (isegi kuulipilduja deaktimist ei näe ette) ja minu arvates on ainuke võimalus neid omada relvakollektsiooni osana.
Mu viide ülalpool .50 keelule oli poolik, selle määruse kohaselt loetakse eriohtlikuks moonaks alates 12,7x99 ja 12,7x108 moon ja suurem.
Mis puudutab miinipilduja ja suurtüki laskekõlbmatuks muutmist, siis seda ükski õigusakt ette ei näe (isegi kuulipilduja deaktimist ei näe ette) ja minu arvates on ainuke võimalus neid omada relvakollektsiooni osana.
EOD kirjutas:Eks seadusetegijatele ja -valvuritele ole relvahuvilised kogu aeg mureks olnud ning neile on üritatud "päitseid pähe panna". Kord suurema, kord väiksema eduga.
Soomes on olukord ikka väga karmistunud.
Lõuna-Soome kandis kus ise olen öeldi politseist nii, et välismaalane(eestlane) ei saa kohe kindlalt relvaluba. Liiatigi mitte 9mm mis on kole taparelv....
Ainuke võimalus, et vb saaks, oleks kui on Eestis relvaluba.- Siis on ka, et võibolla.
Tavaline soomlane saab omale esimeseks relvaks osta väiksekaliibrilise sportrelva. Siis peab sellega kaks aastat laskma ning siis saab alles midagi suuremat.
Ja püstolilubasid üldse ei taheta väga anda. Esimeseks relvaks saab üldjuhul ainult pika toruga püssi.
Kuigi sellest sportrelva kriteeriumist ma aru ei saa... Enamus hullusid kes on neid koolitulistamisi teinud on just sportrelva kasutanud. Väiksemad vigastused küll aga ega see laskmist takista siis.
Nüüd eelmine nädal oli jälle üks tulistamine. Eks tehakse veel karmimaks see laskesportlase elu siinmaal.
Degtarjovi saaga on nüüd ka lõpule jõudnud,vähemalt minu jaoks.
Kirjutasin võõrandamis avalduse Valga muuseumi kasuks.
Saavad külastajad ja saan ka ise vaatamas käia.Hävitamisest õnnestus asi säästa,aga praegu kehtiva Relvaseaduse alusel on kuulipildujate legaliseerimine võimatu.Ehk uus seadus ,mille tulekust palju räägitakse,toob muutusi?
Kirjutasin võõrandamis avalduse Valga muuseumi kasuks.
Saavad külastajad ja saan ka ise vaatamas käia.Hävitamisest õnnestus asi säästa,aga praegu kehtiva Relvaseaduse alusel on kuulipildujate legaliseerimine võimatu.Ehk uus seadus ,mille tulekust palju räägitakse,toob muutusi?
Oma silmaga Tallinna Laia tänava antikvariaadis deaktiveeritud MG-d müügil näinud. Tõsi küll, sellest on mitu head aastat möödas...praegu kehtiva Relvaseaduse alusel on kuulipildujate legaliseerimine võimatu

Errare humanum est-aga veel inimlikum on selle teise kraesse väänamine...
Laskekõlbmatuks muudetud kuulipilduja võib igaüks vabalt välismaalt Eestisse tuua aga Eestis asuvat töökorras kuulipildujat tänase seadusandluse tingimusteks laskekõlbmatuks muuta ei saa. Paradoks missugune. Tõenäoliselt on need Laia tänava torud ka väljast sisse toodud, mitte siin laskekõlbmatuks muudetud.Lemet kirjutas:Oma silmaga Tallinna Laia tänava antikvariaadis deaktiveeritud MG-d müügil näinud. Tõsi küll, sellest on mitu head aastat möödas...praegu kehtiva Relvaseaduse alusel on kuulipildujate legaliseerimine võimatu
Kes on foorumil
Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 2 külalist