No%20esiteks%20polnud%20see%20absoluutne..
Misasi polnud absoluutne? Seadus erruläinud ohvitseri elamispinnaga varustamise kohta? Loomulikult oli. Ilmselt oli võimalus millegagi patustanu ka niisama minema kihutada, ag sel juhul oli tegu erandliku olukorraga.
Teiseks, mida sa silmas pead....Kas Eesti riik peaks hakkama pakkuma riigiametnikele errumineku puhul tasuta elamispinda..??
Miks mitte. Ja jällegi- jutt käib siin mitte kõigist riigiametnikest, vaid kaitseväe ohvitseridest. Kes minu poolest võiksid teatud pikkusega teenistuse järgselt riigi poolt tõepoolest kasvõi mingitel soodustingimustel korteri saada. Kui riik neile korteriostuks piisavat palka maksta ei suuda. Siin on ju võimalusi mitmeid- riigipoolne omafinantseering, mille tasumisest ohvitser teenistusaastate lisandudes vabaneb jne jmt.
Ma%20nagu%20ei%20saa%20aru,%20kus%20see%20süsteemi%20eelis%20siin%20on...(tänapäevaga%20võrreldes)
Või ei taha saada- lugupeetav võiks hästi aeglaselt lugeda- NÕUKOGUDE OHVITSERILE OLI TEENISTUSAJA LÕPPEDES ETTE NÄHTUD RIIGI POOLT ELAMISPIND. EKV OHVITSERILE ON TEENISTUSAJA LÕPPEDES ETTE NÄHTUD ... TAGUMIKUL.
Jõudis olukorra erinevus kohale? Ma millegipärast kahtlen...
Ja%20kuidas%20barakis%20koos%20peredega%20elati...
Defineerime baraki. Ja siis vaidleme edasi. Kui barakiks pidada nn. soome tüüpi maju(seda tehakse päris tihti), siis sealne elamine kannatab kesisema korteriga võrdlemist välja küll- esik, kust vasakule minnes sai kööki, otse san. sõlme ja paremale jäid läbikäidav tuba ja selle taha terve maja laiune magamistuba. Ei midagi peadpööritavat, aga kolmeliikmeline pere koos šoti lambakoera ja pianiinoga elas ära küll ja mitte aasta-kaks.
Errare humanum est-aga veel inimlikum on selle teise kraesse väänamine...